Tak to jest. Kupisz płytę z górnej półki i padnie. O połowę tańsza będzie chodziła jak ta lala. Oczywiście może się zdarzyć i w drugą stronę. Padi, nie czekaj tylko kup coś tańszego, bo to może się na miesiącu nie skończyć.
A w tym akurat jest dużo prawdy. Tańsze płyty często gęsto mają mniej badziewia na sobie. Mniej ledów, sieciówek, SATA, wyświetlaczy, etc., przez to mniej potencjalnych problemów. Natomiast w tych z górnej półki klocki potrafią wszystko, od symulowania choinki na święta, poprzez gadanie ze smyrofonem, aż po killer lany, fifirifiwifi... słowem wszystko oprócz wiązania krawatów i usuwania ciąży. No i czasami coś nie wytrzymuje i pada. Miałem tak z DFI, MSI, Gigabytem. Oczywiście to nie jest reguła ale powinno być odwrotnie, a nie, że w płycie za klocka laminat wygina się w literkę "U" jakby go z papieru ryżowego zrobili. Zresztą nie tylko tak jest z gratami do kompów, bo i z telefonami, autami itd. Takie czasy.
Graty już sprzedane
.
No to gratulacje!

. Dobry sprzęt, z dobrych rąk szybko poszedł.
Padła MOBO za 900pln?
Jaki to model?
No co, ledy, kupa plastików i ładne PCB musza kosztować

@Padonis
Nie łam się, każdego kiedyś dopada i nikt nie lubi rzeźbić z reklamacjami. Moje ostatnie przeprawy z Samsungiem i AiMem były dość trudne ale swoje wywalczyłem. Co innego np. z Fractalem czy jAmazonem, gdzie zdjęcie paragonu wystarczyło aby mi podesłać kawałek obudowy czy od razu kwity do wysyłki dostałem. Podobna szybka akcja była z butami firmy Brugi - 4 dni i po temacie od momentu wysyłki do odbioru. To tak ku pokrzepieniu serducha w tym trudnym momencie

.