Czas najwyższy wziąć się do roboty i zacząć trenować do defilady.
Oto wstępny zarys całego zamieszania:Przydział pilotów do maszyn według zapisów:Mi-8: Orzeł, Eoon, Cygan, JacD
Mig-15:=OPS=Slider1709, Gorzasty, Robos
Mig-21: Sokolus, Czart, Jarol
Mig-29: Kwadrat, Veron
Gdyby byli jeszcze jacyś chętni to serdecznie zapraszam. Jest również możliwość uczestnictwa w defiladzie na innych typach statków powietrznych niż te, które były wcześniej wymienione. Proszę wtedy o kontakt. Niestety nie zgłosili się pomimo powiadomień panowie z Virtual Su-22 Demo Team i Virtual F-16 Tiger Demo Team Poland.
Na miejsce defilady wybrałem Krasnodar. Jest tam całkiem fajne miejsce (według mnie) na przelot.
Dane do przelotu:
Kurs lotu 257°
Wysokość lotu: śmigłowce 50 m, samoloty 70 m; 230 ft
Prędkość lotu: śmigłowce 150 km/h, samoloty 350 km/h; 188 kt
Starty odbywać się będą z następujących lotnisk:
Krasnodar - Center - MiG-15, MiG-21, MiG-29
Krasnodar - Pashkovsky - Mi-8
Punktem rozpoczynającym przelot do defilady jest wieża telewizyjna na zachód od miejscowości Starokonrskaya, następnie lecąc z kursem 257° będą widoczne pylony pokazujące kierunek lotu.
Poniżej podaję linka do mojego Dropboxa, gdzie jest plik z defiladą, który można sobie wrzucić do gry oraz kilka screenów pokazujących miejsce defilady:
https://www.dropbox.com/sh/rk7jmcby8l17bac/AAD_nhNNhYR1QMcWAChmLrYxa?dl=0Otwarty jestem na wszelkie sugestie i propozycje dotyczące przelotu i organizacji defilady. Na razie proszę chętnych uczestników o zapoznanie się z misją oraz zorganizowanie się w grupach poszczególnych typów statków powietrznych i próby wspólnych przelotów. Niestety mnie nie będzie od 15.10 do 19.10.