Autor Wątek: Brak kodu do gry, wersja Steam.  (Przeczytany 4755 razy)

Brak kodu do gry, wersja Steam.
« dnia: Lipca 03, 2018, 18:14:16 »
Wersja Steam gry, konkretnie 1.5.6.5199, zakupiłem na Steam dwa dodatki MiG-15 i AJS-37 oba dodatki się zainstalowały.
Problem że nie mogę latać jako pilot AJS-37, mogę wybierać sobie jego misję i tworzyć w edytorze misję z nim i mimo że zaznaczam opcję poziom pilota player to mogę popatrzeć sobie tylko na widok F2,3,4 a nie F1 w kokpicie.
Kiedy wybiorę w bibliotece steam “wyświetl numery seryjne” brak dla AJS-37 kodu pomimo że DLC się zainstalował.
Co ciekawe gra zapytała po instalacji tylko o kod do MiG-15 i ten działa jak należy.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Brak kodu do gry, wersja Steam.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 03, 2018, 20:34:40 »
It is import to know that the products released after the 1st September 2017 will use our new protection system. Rather than use StarForce keys, we are moving to a "keyless" system which binds your purchase to your username on DCS site, and NOT a key. If you bought the product that had been released before the 1st September 2017 you will receive the email with a serial number very soon. You can also find it in the order details, at the product page in E-Shop and in Module Manager in the game.

I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 03, 2018, 21:25:57 »
Ja nie mam konta na stronie DCSa używam wersji Steam. Kiedyś miałem konto u nich w sklepie i kupiłem FC2.
Potem długo tam nie zaglądałem i sformatowałem komputer po czym naszła mnie ochota na FC2 ale okazało się że oni
długo nieaktywne konta usunęli. A że nie chciałem mieć więcej takich problemów to postanowiłem używać wersji Steam i
do dzisiaj problemów nie było. Co teraz mam zrobić?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 03, 2018, 22:12:52 »
Wejdź sobie w menadżera modułów w grze i odinstaluj, a potem zainstaluj ponownie Viggena. Może to coś da. Jak nie to pisz do wsparcia. Do wersji stand alone na pewno był klucz Starforce. Taki dostałem od Heatblur Simulation kupując u nich na stronie który to aktywowałem na stronie ED. Ty masz moduł przypisany do konta Steam - tak przypuszczam. Ostatecznie możesz zrobić zwrot modułu i po zabawie.

Jeszcze jedna opcja. Może musisz ściągnąć Open Betę, bo na Stable wersji jest jakiś babol?

*gry na steam też nie są twoją własnością i w każdej chwili możesz stracić do nich dostęp jak Valve będzie miało focha, więc to też nie taki lepsiejszy sposób, choć nie powiem wygodny i specjalnie wyboru nie ma jeśli chodzi o platformę cyfrową.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 03, 2018, 23:09:11 »
Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie 1.5.6 ale jak kokpitów niebyło tak niema chociaż misję się odpalają.
Napisałem do steam  może coś wyjaśnią z kodami. Może popróbuje z innymi wersjami 1.5.8 albo beta.

« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 06, 2018, 18:03:30 »
To jednak nie był błąd braku klucza. Nowe wersje dodatków faktycznie już nie używają starych metod zabezpieczeń a wpis w pliku “entry”:
DRM_controller = "bin/pcnsl.exe"
jest tylko nieusuniętą frazą w kodzie bo już w folderze “bin” niema pliku “pcnsl.exe” tak jak np MiG-21Bis który go jeszcze posiada,
aktualizacja do 1.5.8 na szczęście pomogła kokpit się pojawił.