Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight Simulator (FS 2020)  (Przeczytany 93250 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Nowy Microsoft Flight Simulator
« Odpowiedź #735 dnia: Listopada 12, 2022, 07:34:12 »
Mam nadzieję, że poprawili problem z działaniem paneli Logitech/Saitek w Win11 po aktualizacji 22H2. To jest wielka żenada, że producent systemu i gry strzela sobie co chwila w kolana. Na początku Windows 11 powodował CTD gdy był włączony TrackIR.

Korzystaj ze sterownikow Spad.next, a nie Logitecha.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #736 dnia: Listopada 12, 2022, 17:44:38 »
Nie wiem, czy ktoś finalnie skorzysta, ale zorientowałem się, że iniBuilds dołączyło do przygotowanych przez siebie modeli krótkie podręczniki - do odszukania w folderach z modułami. Szkoda, że Asobo nie podąża tym szlakiem.

« Odpowiedź #737 dnia: Listopada 12, 2022, 18:01:11 »
Z iniBuilds ogarniam właśnie A310-300. Świetnie wykonany dodatek. Jak za free to naprawdę czapka z głów. Gdyby ktoś był tym zainteresowany, zebrałem już podstawowe linki:
http://www.aztec.pl/forum/viewtopic.php?f=9&p=127233
Bartek
Aztec.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #738 dnia: Listopada 12, 2022, 19:37:26 »
Dzięki, przyda się.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #739 dnia: Listopada 12, 2022, 21:40:28 »
Korzystaj ze sterownikow Spad.next, a nie Logitecha.
Płacąc za takie sterowniki wspieram patologię na rynku oprogramowania.

« Odpowiedź #740 dnia: Stycznia 31, 2023, 17:44:56 »
Bartek
Aztec.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #741 dnia: Lutego 10, 2023, 12:28:54 »
Coś się z pogodą zwaliło, wczoraj jak sprawdzałem, to wszędzie w MSFS (a mam Live Weather) było czyste niebo 8).

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #742 dnia: Lutego 10, 2023, 12:39:19 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #743 dnia: Lutego 10, 2023, 14:57:52 »
Tak. Od kilku dni to łatają.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #744 dnia: Lutego 10, 2023, 15:38:12 »
Tego nie było. Awaria pogody ;D.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #745 dnia: Lutego 10, 2023, 17:28:21 »
Skopali sobie serwery. Niedawno siadło im Azure, Office 365 nie działał. Ponoć zmienili IP w jednym routerze, co pociągnęło autoupdate pozostałych routerów w WANie, co znów zwaliło całość usług.
Znając miłość do USA spekulowałbym też pomoc zza Wielkiego Muru. ;)
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #746 dnia: Lutego 10, 2023, 20:33:25 »
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #747 dnia: Lutego 10, 2023, 21:20:07 »
Kurde, ale instrukcja, jak dla jełopów ;). Ale spróbuję.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #748 dnia: Lutego 10, 2023, 22:26:47 »
Kurde, ale instrukcja, jak dla jełopów ;). Ale spróbuję.

Faktycznie pomogło. Chmury się pojawiły. Sami to skopali, a teraz pomysł na naprawdę jest tak durny, że hej. Tylko tak. Po tym OFF, od razu MSFS mi zaliczył CTD. Potem po włączeniu usług online chciał ... się skonfigurować na nowo i tak 3x! Liczba przelatanych godzin 0, jakby widział mnie po raz pierwszy. Po 4 odpaleniu jakoś wreszcie zaciągnął dane, bo już mnie szlag trafiał, że chce by nowo ustawiać ośki joysticków, przyciski i wszystko ogólnie. Ruszyło w końcu ok.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #749 dnia: Marca 08, 2023, 22:08:01 »
Hejka. Potestowałem DLSS 2.5.1 w MSFS i polecam. Jestem zadowolony ze zmiany💪. Zauważyłem też, że oni na teraz mają tam wersję … 2.4.12, czyli z października’22. Z lekka słabo bo od tej pory było kilka uaktualnień DLSS, a jak widać żaden Service Pack tego nie wprowadził. Opinia: 1/ niektórzy piszą, że poprawia ostrość na przyrządach w glass cockpitach, dla mnie to placebo, nie widzę tu różnicy, jest jak było, ale kto wie, może zależy od rozdzielczości (mam stosunkowo dużą na 2D), 2/ na pewno za to jest mniejszy ghosting, lub nie ma go prawie wcale, brak zatem pewnego smużenia jakie było, obraz przez to wydaje się płynniejszy zwłaszcza w kabinie. DLSS 2.5.1 jest kolejną bardziej zoptymalizowaną wersją, więc też możliwa jest poprawa wydajności MSFS i mam takie też wrażenie, że dodało mu nieco więcej lekkości. Ciekawe czy obecna Beta 12 to wnosi i poszli po rozum do głowy? Jak zainstalować? Ja mam wersję MS Store, więc a) musisz mieć dostęp do C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.FlightSimulator_1.30.12.0_x64__8wekyb3d8bbwe (tu jak to zrobić - https://www.guidingtech.com/how-to-access-windowsapps-folder-on-windows/ Changing Ownership of the WindowsApps Folder, daj tylko siebie jako właściciela) b) ściągnij plik 2.5.1 z https://www.techpowerup.com/download/nvidia-dlss-dll/, możesz też ten 3.1.1, ja latam w VR więc od 2.5.1 nic mi to nie da, zrób sobie backup nvngx_dlss.dll, a nowym nadpisz. Ciesz się swoim SU 11 i pół 😉.
« Ostatnia zmiana: Marca 09, 2023, 19:13:20 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl