Autor Wątek: HP Reverb opinie, wrażenia  (Przeczytany 49578 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
Odp: HP Reverb opinie, wrażenia
« Odpowiedź #120 dnia: Lipca 07, 2019, 11:28:58 »
We wrześniu mają już chyba pojawić się nowe gogle samsunga, najprawdopodobniej również 2K*2K i fizyczną regulacją IPD. Pewnie i Acer Ojo będzie już dostępny.
F-16C Block50 driver...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #121 dnia: Lipca 07, 2019, 12:10:45 »
Ciekaw też jestem Waszej opinii. Co raz więcej osób robiących testy twierdzi że do simów lotniczych lepszy jest Rift S niż Reverb.

Raczej na odwrót, rozdzielczość jest dużo lepsza, a FOV w obu podobny. Nikt jednak na tę chwilę z nas Reverba nie testował.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #122 dnia: Lipca 07, 2019, 13:57:01 »
No właśnie co ciekawe nie na odwrót. Dlatego jestem ciekaw. Sporo opinii, że czytelność w kabinie podobna, daleko nie jest aż tak różowo w Reverb. Wydajność w S lepsza, WMR ma słaby soft i takie tam jeszcze inne. Dajcie znać jak potestujecie.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #123 dnia: Lipca 07, 2019, 15:00:31 »
We wrześniu mają już chyba pojawić się nowe gogle samsunga, najprawdopodobniej również 2K*2K i fizyczną regulacją IPD. Pewnie i Acer Ojo będzie już dostępny.
Lubię takie czekanie na coraz lepszy sprzęt. A latka lecą, jak już pisałem .
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #124 dnia: Lipca 07, 2019, 17:44:54 »
Hehe gdyby nie techniczne problemy Reverba już bym pewnie go używał. W Rift S bym się nie pchał. Jeszcze w tym roku mają pokazać się Pimaxy 8KX i jeśli poprawią utylizacje paneli to może być prawdziwa generacja 2. Na chwile obecną do DCS Pimax 5K+ ma u mnie pierwsze miejsce. Poprawiona kolejna generacja z 4K na oko i FOV 170 może wgnieść w fotel ;)
F-16C Block50 driver...

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #125 dnia: Lipca 07, 2019, 18:09:52 »
Jeszcze w tym roku mają pokazać się Pimaxy 8KX i jeśli poprawią utylizacje paneli to może być prawdziwa generacja 2.

Aha, i pewnie znowu wysyłka najwcześniej pół roku po "premierze", słabe wsparcie gwarancyjne, niedopracowany software, że o wymaganiach sprzętowych nie wspomnę.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #126 dnia: Lipca 07, 2019, 19:05:16 »
Nie jest tak źle, software jest na prawdę w tej chwili ok. Można powiedzieć, że oferuje dużo więcej niż konkurencja. Smart smoothing działa od ostatniej aktualizacji na prawdę naprawdę dobrze. Sam zgłaszałem problem migających pikseli na ciemnym tle spowodowane wadliwą partią kabli - za słaba izolacja. Po dwóch tygodniach dostałem nowy kabel. Wymagania sprzętowe - cóż, jeśli chce się mieć szerokie pole widzenia z dobrą jakością obrazu to niestety coś za coś. W 8KX ma być dużo lepsza utylizacja paneli, a  co za tym idzie nie będzie konieczne renderowanie obrazu w dużo większej rozdzielczości. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce - ja trzymam kciuki. Szeroki FOV w symulatorach to o wiele lepsza przyjemność z latania.
« Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2019, 19:37:15 wysłana przez KosiMazaki »
F-16C Block50 driver...

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #127 dnia: Lipca 11, 2019, 11:55:00 »
Na Edkowym forum pojawił się komentarz użytkownika, który miał okazje wypróbować HP Reverb, Valve Index oraz Rift S:

„But I bought another one immediately (just a change in terms of the sale).  The Reverb is that good for DCS after I tried a Valve Index and Rift S. I would not buy one of them unless they were the only game in town. The old adage - you can't un-see it after you've seen it. ;-)

F-16C Block50 driver...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #128 dnia: Lipca 14, 2019, 07:51:23 »
Chyba rev.2 zaczynaja rozsylac: https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=3978411&postcount=2359 , ale i tak trzeba poczekac czy za chwile cos nie wystapi ;).

www.yoyosims.pl

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #129 dnia: Lipca 14, 2019, 11:17:22 »
No lepiej faktycznie odczekać, ale zapowiada się znakomicie :)
F-16C Block50 driver...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #130 dnia: Sierpnia 01, 2019, 14:25:03 »
Taaa, z Czech w ogóle na teraz zniknęła możliwość zamówienia, dostałem taką odp:

revisited version of HP Reverb will be available probably on October

I im można wierzyć, bo wydaje i się, że są najlepiej poinformowani co się dzieje w centrali, bez marketingowej papki "SOON" TM.
Wdziałem już jakieś fotki Rev2 z nowym łączem, ale to chyba jednostkowe przypadki.

www.yoyosims.pl

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #131 dnia: Sierpnia 08, 2019, 14:43:46 »
U naszych zachodnich sąsiadów Reverb ma być dostępny pod koniec sierpnia - takie info wyczytałem na forum ED'ków:

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=247115
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #132 dnia: Sierpnia 26, 2019, 16:52:14 »
Mam Reverba, tą nową rewizję. Mam też Pimaxa 5k+. Obydwa są świetne, w ciągu tygodnia potestuję więcej.
Na szybko - w Reverbie SDE wyraźnie mniejszy, w zasadzie to chyba niewidoczny i czytelność/rozdzielczość wyraźnie lepsza, chyba też więcej klatek, ale to muszę sprawdzić dokładniej, Pimax większy FoV i być może większy sweet spot, ale to akurat muszę potwierdzić.
Tak czy inaczej obydwa świetne. Na monitor 32" 4K patrzę z politowaniem :)

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #133 dnia: Sierpnia 26, 2019, 17:12:25 »
Świetnie! Ja mam Pimaxa 5K+ i zastanawiałem się nad sensem zakupu Reverba - czekam na testy :) Gdzie udało Ci się zakupić Reverba?
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #134 dnia: Sierpnia 26, 2019, 20:14:19 »
W holenderskim sklepie derekenwinkel. Mają jako pierwsi w Europie.