Autor Wątek: HP Reverb opinie, wrażenia  (Przeczytany 49541 razy)

Odp: HP Reverb opinie, wrażenia
« Odpowiedź #675 dnia: Marca 19, 2020, 13:25:51 »
No prosze. Jednak Reverb nie taki straszny ;>.

Tylko zweryfikowałem swoje wymagania. Śledzenie dalej jest tragiczne w porównaniu ze stareńkim CV1 przy słabszym oświetleniu. Jedna lampka na biurku to za mało. Wystarczy że obrócę się do tyły i popatrzę w zacienioną część pokoju to obraz zaczyna wariować. Jedyne co broni te gogle to rozdzielczość. Zobaczymy jak się sprawdzą w grach typu Alyx. W The Lab i Pinball FX2 VR dają radę, jak włączę lampy sufitowe oczywiście :).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #676 dnia: Marca 19, 2020, 14:58:32 »
Dziwne z tym śledzeniem, ja to mam w sumie półciemny pokój. Lampka z tyłu za plecami, taka 30W tylko i to 2m dalej, przed nosem monitor i ... TH MFD Viper, x2 więc może to one pomagają coś. Ktoś pisał o ledach rozmieszczonych. Nie mam żadnych problemów ze śledzeniem.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #677 dnia: Marca 19, 2020, 15:27:21 »
To śledzenie to magia. Ja nie miałem żadnego problemu przez rok w Samsungu, a ostatnio właśnie musiałem dostawić ledy bo zaczęło się trochę sypać. Może kamery stały się mniej czułe, albo coś się zmieniło w sterownikach. Oświetlenie mam cały czas identyczne.

« Odpowiedź #678 dnia: Marca 19, 2020, 15:57:41 »
Lampka z tyłu za plecami

Może to jest rozwiązanie. Moja lampka stoi na biurku, obok monitora czyli wszystko co jest pod blatem i za mną jest zacienione.

« Odpowiedź #679 dnia: Marca 19, 2020, 16:04:56 »
Jeszcze poprzeglądałem posty na temat Reverba i to jakaś masakra, nawet w tych nowych wersjach ponoć montują różne ekrany i nawet wrażenie SDE potrafi być inne. Zdecydowałem się więc na drugie podejście, może wydarzy się cud i dostanę jakiś specjalny egzemplarz, który jednak będzie nadawał się do użytku ;-)
Valve Index niestety w moim przypadku w multi obecnie jest praktycznie niegrywalny :-/ WMRy zdecydowanie lepiej znoszą drastyczne spadki FPS, do 20-30FPS.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #680 dnia: Marca 20, 2020, 00:07:21 »
A w X-kom kolejne przesunięcie w dostawie - miały być na 21 lutego, przesunęli na 19 marca - teraz znowu przesuwają na 13 kwietnia. Słabo to wygląda.
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #681 dnia: Marca 20, 2020, 09:17:45 »
Ciekawe skąd te opóźnienia, szczególnie z końca lutego kiedy jeszcze wirus nie szalał po Europie? HP UK cały czas wysyła w ciągu 48h. Mój Reverb, kupiony w tamtym tygodniu, przyszedł na drugi dzień.

« Odpowiedź #682 dnia: Marca 20, 2020, 10:07:03 »
Jak zamawiałem 2_dni temu, obiecali w 48h wysyłkę. Po zrealizowaniu przelewu zrobił się miesiąc.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

« Ostatnia zmiana: Marca 20, 2020, 11:05:15 wysłana przez KosiMazaki »

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #683 dnia: Marca 20, 2020, 12:25:00 »
Jak zamawiałem 2_dni temu, obiecali w 48h wysyłkę. Po zrealizowaniu przelewu zrobił się miesiąc.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

W x-komie tak mają, nie przejmuj się  :evil:.

« Odpowiedź #684 dnia: Marca 20, 2020, 12:38:12 »
Z jednej strony w X-kom to pewnie takie jedno proste księgowe określenie powodu problemu czyli coś w stylu "zatory płatnicze", a z drugiej strony obecna sytuacja HP to raczej pokłosie koronawirusa ograniczającego moce produkcyjne ich poddostawców.
« Ostatnia zmiana: Marca 20, 2020, 17:55:25 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #685 dnia: Marca 20, 2020, 17:38:56 »
Trudno, nie lubię takich podchodów, więc anulowałem zamówienie i poprosiłem o zwrot środków. Widocznie Reverb nie jest mi pisany ;-) Pewnie i tak skończyłoby się to zwrotem.

« Odpowiedź #686 dnia: Marca 23, 2020, 19:47:42 »
HP wraz z MS i Valve pracują razem nad nowym headsetem.
https://www.roadtovr.com/hp-reverb-g2-valve-microsoft/

« Odpowiedź #687 dnia: Marca 23, 2020, 19:54:15 »
:-) Mam nadzieję, że "No Compromises", będzie w tym przypadku oznaczało przynajmniej fizyczną regulację IPD. Gdyby tak połączyć zalety wszystkich tych headsetów w jednym, to byłby hit.

« Odpowiedź #688 dnia: Marca 24, 2020, 12:50:30 »
Panowie, pytanie do tych co mają gogle HP Reverb. Podczas ruchu głową obraz nie jest ostry, jest tzw. efekt smużenia, a jak zatrzymam głowę to obraz jest ostry,_co jest grane i jak to ustawić? Meczące to._Gogle pożyczyłem do testów i rozdzielczość jest super w porównaniu do Oculus S._Mam mocny, w miarę szybki komputer Intel Core i7 5820k 3,30 GHz,_32 GB RAM,_GTX 1080TI Founders edytion Edition,_dysk SSD._Będę wdzięczny za każdą podpowiedz_która sprawi, że to się naprawi. Dziękuje za wasze podpowiedzi :).

Regulamin forum. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Marca 24, 2020, 14:16:31 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #689 dnia: Marca 24, 2020, 13:27:07 »
Panowie pytanie do tych co mają gogle " hp reverb " podczas ruchu głową obraz nie jest ostry jest tzw. efekt smużenia, a jak zatrzymam głowę to obraz ostry , co jest grane jak to ustawić ? bo meczące to.  Gogle pożyczyłem do testów i rozdzielczość jest super w porównaniu do Oculus S  mam mocny w miarę szybki komputer intel core i7 5820k 3.30 GHz ,32 RAM ,GTX 1080 ti founders edytion .dysk ssd . bede wdzięczny za każdą podpowiedz  która sprawi że to sie naprawi dziękuje za wasze podpowiedzi :)

Jakiś konkretny tytuł?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl