Autor Wątek: Red Dead Redemption 2 na PC  (Przeczytany 15935 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Red Dead Redemption 2 na PC
« Odpowiedź #45 dnia: Listopada 05, 2019, 22:46:39 »
My, zatwardziali fani DCS'a powinniśmy być do tego przyzwyczajeni, a nie takie pretensje nie wiadomo o co ;D.

Ps.
to co wyżej, to udało mi się usunąć przez odhaczenie opcji Uruchom jako Administrator, czyli dokładnie odwrotnie co zalecają (ustawienia exe).
Zresztą nie tylko ja miałem taki błąd: https://news.softpedia.com/news/red-dead-redemption-2-for-pc-how-to-fix-exited-unexpectedly-error-528120.shtml (Unable to launch RDR2.exe due to a lack of privileges on the Game Library directory).

Obecnie gra idzie, testuję pod X test wydajności. Myślę, że z optymalizacją nie jest źle, średnio mi wychodzi po 66-78 klatek (do 125) przy ustawieniach wysoki/średni (ale laptop mi się grzeje niemiłosiernie). Tak w ogóle to ten test wydajności jest naprawdę niezły 8) ... nie przebiega on tak samo w całości, raz gość mi spadł z konia i biegł potem aż do powozu, raz mu odstrzelili kapelusz, raz kamera pokazuje z lewej, a raz na wprost, raz... zderzył się z powozem z policjantami. Co to ma być? Chyba jak test to test, powinien być identyko w każdym ujęciu.
No i jeszcze ta głupia sprawa jak ucieka i nagle na zakręcie AI biegnie sobie truchcikiem:

Same tekstury mogłyby być ostrzejsze, a to co powyżej to wysokie. Na Ultra bez większej różnicy. Wygładzanie TAA mam na średnim.
« Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2019, 22:58:38 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Listopada 05, 2019, 22:57:53 »
Teraz mam jak Redaktor, ale szit lol lol. Nie dziwię się, że nie chcieli przez Parówkę, bo by się ze zwrotami nie wypłacili.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #47 dnia: Listopada 05, 2019, 23:01:14 »
Tam jest jakieś Forum w ogóle czy coś by coś poczytać?
Aha i to się sejwuje jakoś ręcznie? Myślałem, że z automatu (gra fabularna), przeszedłem z 15 min i jak wchodzę to grę mam od nowa.
Tytuł roku ... no świat schodzi na psy, chociaż psy lubię LOLOLOL.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #48 dnia: Listopada 05, 2019, 23:05:22 »
Post na górze, odhacz by nie chodziło jako administrator.

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Listopada 05, 2019, 23:10:52 »
U mnie jest krasz graficzny, tzn. jakby się zaczyna intro, jakby widać dymki z luf, jakby słychać dźwięk zamka strzelby i cyk, stoi. Po chwili komunikat o "niespodziewanym przestaniu działania" (podziwiam język ;-). Tryb awaryjny też nie idzie. I tyle w temacie 3 paczek. Jednak browary są niezawodne pod tym względem. Idźta w pizdu z taką grą...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #50 dnia: Listopada 05, 2019, 23:17:14 »
U mnie jest krasz graficzny, tzn. jakby się zaczyna intro, jakby widać dymki z luf, jakby słychać dźwięk zamka strzelby i cyk, stoi. Po chwili komunikat o "niespodziewanym przestaniu działania" (podziwiam język ;-). Tryb awaryjny też nie idzie. I tyle w temacie 3 paczek. Jednak browary są niezawodne pod tym względem. Idźta w pizdu z taką grą...

Eee to to łatwo rozwiązać, dodaj cały katalog Rockstar Games do wyjątków w antywirusie, wtedy pójdzie (testowo sobie wyłącz najpierw całego antywirusa i sprawdź).

Musiałem dać mniejsze takowania w laptopie bo jajka można by było usmażyć. Dalej ok, a już nie ma throttlingu:

« Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2019, 07:42:58 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Listopada 05, 2019, 23:25:14 »
Wyłączałem AV i nie pomagało, ale dodanie całego katalogu z grą jako wyjątku pomogło  :evil:. Dzięki Redaktorze.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Listopada 05, 2019, 23:47:08 »
Redaktorze, ale G-Sync robi piękną robotę  8). Z włączonym zwykłym v-sync 33 fps @4k przy większości ultra, a z g-sync 60  ;D.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #53 dnia: Listopada 06, 2019, 00:00:07 »
Przecież 60 to masz zawsze, wszędzie i we wszystkim 8).

ps. Idzie kolejna aktualizacja.
« Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2019, 00:19:34 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #54 dnia: Listopada 06, 2019, 00:49:38 »
Widzę, że niezła kaszana jak na tytuł AAA-A. Toż to powinno być na tip-top.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #55 dnia: Listopada 06, 2019, 08:37:36 »
Rok im zajęło żeby naprawić HDR w konsolowej wersji. Dajcie im czas :).

« Odpowiedź #56 dnia: Listopada 06, 2019, 08:56:59 »
Widzę, że niezła kaszana jak na tytuł AAA-A. Toż to powinno być na tip-top.

Kaszana to był Batman: Arkham Knight na PC, który miał tyle problemów, że Steam zawiesił jego sprzedaż, aż Rocksteady nie ogarnie kuwety. Ale oczywiście zgadzam się, że powinno być tip-top, a z tego co można w tym wątku wyczytać to dobrze rzeczywiście nie jest. Wydawało się, że po GTA5 R* jakoś wyszedł na prostą jeśli chodzi o PC, ale jednak chyba nie. No nic, przynajmniej wyleczyłem się z wcześniejszego zakupu, zanim gra zawita na Steam. Mam nadzieję, że do tego czasu to załatają.

Intryguje mnie jedna rzecz. Skoro gra ma aż takie wymagania jeśli chodzi o sprzęt, to pytanie do grających jest takie - czy to co widzicie na ekranie usprawiedliwia aż taką zasobożerność? Czy raczej jest to wynik kiepskiej optymalizacji? Bo Rockstar częstował nas pięknymi skrinami 4K, ale to co załączył YoYo z benchmarka wyżej to jest jakiś żart. Chyba, że scena była zbyt dynamiczna i to wynik rozmycia (blur ja zawsze wyłączam w grze, bo to jest jakieś nieporozumienie by sobie dobrowolnie obraz rozmywać, jak człowiek wywala kasę na sprzęt by mieć więcej detali :D).

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Listopada 06, 2019, 13:35:28 »
Przeszedłem intro w 4k na większości Ultra z lekkim wyszukanym aa. Intro to śnieg i zamieci śnieżne, ciemne chaty, więc wygląda to obłędnie, choć ja nie gustuję w tego typu klimatach. Na pierwszy rzut oka widać, że graficznie jest krok do przodu w stosunku do roku, czy dwóch wstecz. Moje graty ciągną to jak przez zaspę :-). Mam nadzieję, że zoptymalizują jeszcze to i owo. Na razie potestuję z presetem ustawień z nvidiowskiego experience`a. Ogólnie rzecz ujmują to grę bym ocenił na betę, rc. Nie miałem problemów z przycinkami, ale może to przez szybkie SSD... HGW.

« Odpowiedź #58 dnia: Listopada 06, 2019, 14:34:24 »
Ryzen 5 2600 + Geforce GTX 1660 Ti Armor 6GB
Wszystko na ultra w rozdzielczości 1980x1080 jest git !  8)

« Odpowiedź #59 dnia: Listopada 06, 2019, 14:47:48 »
Stary I7-4970K + RTX2070S w rozdzielczości 3440x1440, Vulkan, tekstury ultra reszta mix wysokie i średnie mam praktycznie cały czas 60 fps.
Z zakupu jestem zadowolony bo cały pierwszy rozdział skończony a żadnych opisywanych w "internetach" problemów z grą nie doświadczyłem.