Autor Wątek: Aktualizacje pod VR, sterowniki itp.  (Przeczytany 20650 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Aktualizacje SteamVR (stable & beta), W10 pod VR, sterowniki itp.
« Odpowiedź #165 dnia: Września 07, 2024, 00:38:09 »
Aktualizacje można wyłączyć.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #166 dnia: Września 07, 2024, 10:18:46 »
Aktualizacje można wyłączyć.

No to nie o to chodzi. Idąc tym tropem lepiej wył. sobie uaktualnienia Windowsa itp. Każdy update coś wnosi na plus, natomiast w przypadku Meta, były sytuacje, że coś psuli, stąd ostrożne podejście. Zrobiłem update, wszystko ok, co ciekawe numerek się nie zmienił, za to ikonka na pasku zadań zrobiła się z czarnej biała, więc może jakiś tylko graficzny refresh pod Meta Horizon.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #167 dnia: Października 09, 2024, 08:23:54 »
Wczoraj wskoczyła mi aktualizacja v69 (gogle, Oculus). Co oni tam teraz wymącili znowu? Przy wyłączaniu pierwsza opcja to jakiś Sleep, trzeba zmieniać ręcznie na Power off by gogle wyłączyć. Sleep nie działa poprawnie z Cable link, ponieważ po restarcie komputera go nie widzi ponownie, więc i tak trzeba zrestartować gogle. Nie może być po prostu Power off na pierwszym miejscu, by nic nie dotykać ponownie by akceptować? Te "intuicyjne" rozwiązania z Meta to chyba pisze jakiś niezły połamaniec ;P.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Aktualizacje pod VR, sterowniki itp.
« Odpowiedź #168 dnia: Czerwca 01, 2025, 09:31:30 »
Hmmm, wyszła jakaś aktualizacja pod Meta Quest Link App - Version 76.0.0.452.315 i teraz mam tak, że przy starcie Windowsa od razu ładuje się ekran aplikacji, nieco to wnerwiające:

Przynajmniej tutaj nie widzę opcji "start minimized" lub auto start on/off chociaż. Ps. tu znalazłem jakąś odpowiedź, muszę sprawdzić.

Przy tej aktualizacji też kontroler w zasadzie cały czas jest aktywny (na desktopie), czasem jak kursor kontrolera zniknie to i znika kursor myszki. Dopiero odłożenie kontrolera na stację ładującą daje pewność nie zniknięcia kursora myszki z pulpitu. Czasem nowsze jest wrogiem dobrego, ale starszego.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 01, 2025, 10:01:21 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #169 dnia: Czerwca 01, 2025, 20:16:24 »
A ja po tych aktualizacjach mam problem ze startem Meta link. Zawiesza się, mieli, mieli i nic. Nie można jej zamknąć tylko z poziomu menadżera zadań. Po kilku próbach w końcu się jakoś udaje ale jest problem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #170 dnia: Czerwca 03, 2025, 08:51:59 »
Przynajmniej tutaj nie widzę opcji "start minimized" lub auto start on/off chociaż. Ps. tu znalazłem jakąś odpowiedź, muszę sprawdzić.

Żadna z tych metod nie działa, okno aplikacji ładuje się cały czas pomimo wybrania manualnego startu.

www.yoyosims.pl