Autor Wątek: Greyhound  (Przeczytany 4696 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Greyhound
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 10, 2020, 22:07:08 »
Na Apple TV jest darmowy tydzień próbny. Zabieram się za Greyhounda. Recenzja może jutro. Stay tuned ;-)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 11, 2020, 10:26:34 »
Film ma bardzo dobre opinie. Ale na pewno nie wśród tych, którzy nie wiedzą jak wyglądała wojna z Ubootami. Moja wiedza oczywiście opiera się tylko na kilku książkach (wspomnień) i wielu, wielu godzin spędzonych w kilku wersjach SH. Ale wiem, że gdybym atakował konwój, a zwłaszcza eskortę jak w tym filmie, moje sukcesy w grze ograniczyłyby się do dopłynięcia do konwoju. Największy plus filmu to sceny na mostku i ukazanie pracy i zasad dowodzenia okrętem. Oczywiście ja jestem zboczony na punkcie realizmu i tyle. Film ma być do przyjęcia dla wszystkich i jako taki jest, brak przesadnego wątku miłosnego oraz patosu amerykańskich produkcji. Obejrzyjcie, bo mimo wszystko warto. Nie podam rzeczy które są nie tak według mnie, bo nie będę spojlerował, podyskutujemy o tym za miesiąc powiedzmy, jak więcej ludzi obejrzy. 
« Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2020, 17:24:00 wysłana przez KosiMazaki »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 11, 2020, 10:42:01 »
A to jest jeszcze gdzies oprocz tego Apple TV?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 11, 2020, 11:04:49 »
A to jest jeszcze gdzies oprocz tego Apple TV?
Tak  :evil:.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 11, 2020, 16:29:49 »

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 11, 2020, 23:08:57 »
Pewnie mówicie o Netflixie, albo Prime. ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 18, 2020, 12:41:58 »
Przyzwoity film wojenny. Polecam.

« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 18, 2020, 12:56:45 »
Witam

Fajnie w tym filmie pokazana jest praca na mostku. Tak poza tym to kino typowo amerykańskie. Ubooty  pływają po powierzchni bez załóg w kioskach! Wynurzony okręt miał zawszę obsadę kiosku by na czas wykrywać cele i zagrożenia. Efekty specjalne fajne, tylko wybuchy bomb głębinowych trochę sztuczne.
Film do obejrzenia, ale poziomu realizmu w Das Boot to bardzo daleko.

Pozdro

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 04, 2023, 21:20:03 »
Widzę, że jest na Apple TV, a mam jakiś okres próbny: https://tv.apple.com/pl/movie/greyhound/umc.cmc.o5z5ztufuu3uv8lx7m0jcega. Chyba trzeba w końcu obejrzeć.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 05, 2023, 09:22:33 »
Obejrzałem wczoraj, ogólnie spoko. Oczywiście, pewne fakty są naciągnięte, jak chociażby atak przy tak dużych falach ;), oczywiście dodaje to dramatyzmu i ładnie wygląda na scenerii ;) ale ogląda się całkiem miło. Dobrze, że chociaż coś takiego powstało, bo takich filmów jest jak na lekarstwo.

www.yoyosims.pl