Witam,
Ja doskonale rozumiem, że gracz chciałby mieć - kupując produkt - dokładną dobrą polską instrukcję co i jak, tak żeby całkowity żółtodziób (nie znający angielskiego) krok po kroku stał się graczem.
Ale....
1. LockOn zbytnio nie różni się od Flankera, a do tego ostatniego jest w miarę sensowna instrukcja po polsku, którą znaleźć w siecie nie jest problemem.
2. Cała klawiszologia do LO została przetłumaczona przez Konrafa i również jest dostępna w inecie!!
Tak więc nie jest tak tragicznie i chyba stąd wynika ślimaczy postęp w tłumaczeniu instrukcji do LO... Chyba większość graczy, która zada sobie nieco trudu i odnajdzie wspomniene przeze mnie źródła, da sobie dalej radę...
A oto mój najkrótszy kurs obsługi su27/mig29
1. PageUp właczasz silniki i czekasz aż osiągną ~80% mocy (tzn. wskazówka(-i) przestanie przesuwać się dość ślamazarnie na obrotomierzu silnika [prawa strona pod ekranem telewizorka]).
2. Odkręcasz przepustnicę i kołujesz na start.
3. Gaz do dechy, dopalanie i startujesz.
4. Chowasz podwozie kl. G
5. Redukujesz moc do mniej niż 100%, oczywiście przepustnicą
6. W tym momencie masz HUD (szybka przed nosem z liniami i cyframi) jest w trybe nawigacyjnym.
7. Naciskasz 2, czyli tryb walki poza zasięgiem wzroku.
8. Włączasz albo radar I albo pasywny namiernik elektro-optyczny przez O.
9. Jak pojawi sie migająca kreseczka/-i, to są cele. Jeden z nich bierzesz w prostokącik (alt+hat na joju, albo klawisze) i naciskasz TAB.
10. Jeśli cel jest w zasięgu powinien się zalokować, na HUD podane są jego parametry
11. Przełączasz uzbrojenie kl. D, albo włączasz działko kl. C
12. Jeśli pojawi się PR i okrąg wokół celu zacznie migać, to obiekt jest w zasięgu broni.
13. Warto zerknąć na telewizorek MFD, i zobaczyć czy wiązka trzyma trójkącik - wróg, czy kółeczko - swój.