Autor Wątek: A moze polska instrukcja do Lock On?  (Przeczytany 15784 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

damos

• Gość
A moze polska instrukcja do Lock On?
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 03, 2005, 07:35:37 »
Jest jakiś kontakt do "Pana X" ?
Bo nie wiem, czy zaczynać coś w materii tłumaczenia, czy nie ? Bo jak sie okaze, ze natyralem sie nad robieniem czegos, co juz jest to...  :573:  :lol:
BTW - doskonele instrukcje i niezle przetlumaczone mialy simy z Digital Integration: (Tornado, F16 Fighting Falcon, F/A-18 Super Hornet). Szkoda, że oni już niczego nie robią  :567:

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Marca 03, 2005, 15:35:33 »
Cytat: damos
Jest jakiś kontakt do "Pana X" ?

No wlasnie nie ma tego kontaktu na razie....  sproboje cos zalatwic... chociaz jakis numer telefonu albo co....

Dam znac jak cos sie dowiem

Jacol

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 03, 2005, 16:07:56 »
Witam wszystkich serdecznie  :D

Już myślałem, że projekt tłumaczenia manuala umrze śmiercią naturalną
a tu proszę, jednak coś się ruszyło i chwała Wam za to.
W niedzielę mam bierzmowanie syna więc pomodlę się również
w intencji wszystkich "tłumaczy" a potem  :564: za ich zdrowie.

Pozdrawiam i czekam cierpliwie

Jacol

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 03, 2005, 16:44:14 »
Witam,

Ja doskonale rozumiem, że gracz chciałby mieć - kupując produkt - dokładną dobrą polską instrukcję co i jak, tak żeby całkowity żółtodziób (nie znający angielskiego) krok po kroku stał się graczem.
Ale....

1. LockOn zbytnio nie różni się od Flankera, a do tego ostatniego jest w miarę sensowna instrukcja po polsku, którą znaleźć w siecie nie jest problemem.
2. Cała klawiszologia do LO została przetłumaczona przez Konrafa i również jest dostępna w inecie!!

Tak więc nie jest tak tragicznie i chyba stąd wynika ślimaczy postęp w tłumaczeniu instrukcji do LO... Chyba większość graczy, która zada sobie nieco trudu i odnajdzie wspomniene przeze mnie źródła, da sobie dalej radę...

A oto mój najkrótszy kurs obsługi su27/mig29 :lol:
1. PageUp właczasz silniki i czekasz aż osiągną ~80% mocy (tzn. wskazówka(-i) przestanie przesuwać się dość ślamazarnie na obrotomierzu silnika [prawa strona pod ekranem telewizorka]).
2. Odkręcasz przepustnicę i kołujesz na start.
3. Gaz do dechy, dopalanie i startujesz.
4. Chowasz podwozie kl. G
5. Redukujesz moc do mniej niż 100%, oczywiście przepustnicą
6. W tym momencie masz HUD (szybka przed nosem z liniami i cyframi) jest w trybe nawigacyjnym.
7. Naciskasz 2, czyli tryb walki poza zasięgiem wzroku.
8. Włączasz albo radar I albo pasywny namiernik elektro-optyczny przez O.
9. Jak pojawi sie migająca kreseczka/-i, to są cele. Jeden z nich bierzesz w prostokącik (alt+hat na joju, albo klawisze) i naciskasz TAB.
10. Jeśli cel jest w zasięgu powinien się zalokować, na HUD podane są jego parametry
11. Przełączasz uzbrojenie kl. D, albo włączasz działko kl. C
12. Jeśli pojawi się PR i okrąg wokół celu zacznie migać, to obiekt jest w zasięgu broni.
13. Warto zerknąć na telewizorek MFD, i zobaczyć czy wiązka trzyma trójkącik - wróg, czy kółeczko - swój.

damos

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Marca 03, 2005, 19:17:19 »
Cytat: Romanov
bedąc pod wrazeniem kupionego kiedys pirata Lock On dla mnie starego byka [...]
No ładnie... miał pirata. Taki "stary byk" a piratom kieszeń nabija... NIc dziwnego, że tłumaczenia nie ma, bo jak sprzedadzą 100 sztuk w PL to będzie sukces. Reszta (10 tys.) rozejdzie sie jako piraty :/
Gra leży już 3 tydzien i trudno poleży sobie jeszcze bo naprawde uwieżcie mi nic nie moge zalapać.
Pirata KUPIŁ  :oops:  i zrozumiał a legala nie rozumie :))
Posiadam joya X45 Saiteka ale za cholere nie moge go zkonfigurować w Lock On
Są w necie gotowe profile do X45.

Pzdr !

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #50 dnia: Marca 04, 2005, 00:06:00 »
Powiem krotko, kazdy indywidualnie podchodzi do tej delikatnej sprawy. Kazdy ma swoje priorytety wiec radze nie zaczynac od nowa starego tematu. Niech kazdy sam zadecyduje!
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

damos

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Marca 04, 2005, 08:30:04 »
Najbardziej chyba znany profil na X45 do LOMAC'a jest tutaj:
link do profilu na stronie Saiteka
Opis jak to odpalić jest tu:
dużo info na forum Ubi Soft

Nie mam X45 więc nie wiem, ile w tym prawdy.

Pzdr !

Romanov

• Gość
jestem pod wrazeniem
« Odpowiedź #52 dnia: Marca 04, 2005, 15:36:01 »
wiec od poczatku.
chciałem na zazut ze uzywałem pirata odpowiedziec jasno ze go nie uzywalem , wspomiałem jedynie ze miałem okazje potestowc chwilke na piracie.
Zmiezam do tego ze zanim wydam troche kasy na gre chce wiedziec co kupuje.  I po kilku minutach odpalenia gry stwierdziłem ze gra moze byc fajna i zdecydowałem sie na zakup legala. I tutaj jak wspomiałem wczesniej byłem rozczarowany jakoscia opisu. Ale widze ze sa ludzie na tym swiecie na ktorych mozna liczyc. Serdeczne dzieki za opis ktory pozwoli mi na jakie takie  wystartowanie w grze.
A co do Saiteka to przyznam sie ze nie zdawałem sobie sprawy ze jest takie potezne zaplecze  na tym forum z profilami scagłem sobie rownież profile do gierki  :). Dzisiaj kupiłem sobie (tu sie chwale)  IŁ 2 PF  tez jest super a i przy okazji znalazłem troche profili do niego.
Wiec Panowie KLANIAM SIE WAM NISKO i jeszcze raz dziekuje za pomoc i wsparcie. Moze kiedyc uda mi sie czyms odwdzieczyc.