Napisz proszę jak chodzi P3dV5 na Reverb'ie, jak odczucia, wydajność, itp.
Tu masz moją opinię na temat patcha:
https://www.prepar3d.com/forum/viewtopic.php?f=6312&t=136997&start=30#p214213 .
Przy opcji
Stereo Mode jest ok - tzn. dobrze tutaj działa motion reprojection, nic nie haczy, obraz płynny, jest fajnie. Minus tego rozwiązania, to fakt, że jest on bardziej zasobożerny, bo obraz jest generowany można powiedzieć 2x. Tak więc przy grubszych sceneriach, lepszych chmurach itp. może nie utrzymać odpowiedniej liczby klatek. Mi ścina od razu do połowy, ale 45 jest wartością jak najbardziej w porządku. Dodam też, że na DX12 obraz jest bardzo płynny i naturalny. Tu jest dla mnie opcja dopięta.
Single pass - jest lepiej z tym fixem 2, ale motion reprojection nie działa idealnie, niby działa, ale rozbieżności w FPS są jakieś większe, przez co nie trzyma stałych klatek i są pewne lagi. Niby obraz jest płynny ale nie jest on tak płynny na 100% jak w opcji Stereo lub w P3Dv4. Akurat niestety te opcję preferuję do latania, ponieważ jest ona mniej zasobożerna i bez problemu uzyskuję tu 90 klatek, ale tak jak mówię, pomimo, że to 90 FPS to nie jest jakoś płynnie.
Opcje wyświetlania na ekranie za to - dual nie działa całkowicie, - single jest ok. Tak czy siak DX12 to fajna opcja i tu. Czekam na fixa nr3.