Model lotu gdzieś trzeba jakoś specjalnie włączyć, czy to tak na serio ma wyglądać? :-/
W zakładce Realism ustawiłem wszystko na 100%, w innych zaznaczyłem wszystkie opcja mające wpływ na realizm (fajnie, że jest tutaj pełna detekcja kolizji i można się rozbić nawet o drzewa).
Niestety ten model lotu, no właśnie gdzie on jest? Ja zupełnie go nie widzę. Wszystkie samoloty latają jak z kosmiczną wersją FBW i pełną stabilizacją, F35, C-130, czy malutki GA nie ważne, jak po sznureczku, normalnie aż joya szkoda, chyba zacznę na klawiaturze latać

Chyba nie może być aż tak źle? Da się to jakoś poprawić, ewentualnie jakiś dodatek to może prostuje? A może to jakiś bug w wersji v5.
U mnie to wygląda tak:
Wszystkie samoloty jakoś ślamazarnie się zachowują, podczas startu trudno w ogóle wyczuć moment kiedy odrywają się od pasa, zero znoszenia, wpływu wiatru wyczuwalnej niestabilności, nic. Wszystkie reagują na stery jak drony, przechylasz go na skrzydło i możesz iść napić się herbaty, zastaniesz go w takim stanie jak go zostawiłeś, w zasadzie nie widzę potrzeby używania autopilota. Nie ma żadnej inercji, samolot przechyla się o zadany kąt i idealnie go trzyma. Wznosisz się zbyt ostro, do momentu aż przepadnie zachowuje idealną sterowność, potem spada jak kamień. Można tak wymieniać bez końca. Widziałem, że ktoś ten model na serio porównywał do x-plane, więc coś chyba jest u mnie nie tak. A może domyślnie jest włączony tam jakiś autopilot?