Autor Wątek: HP Reverb druga generacja  (Przeczytany 50192 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: HP Reverb druga generacja
« Odpowiedź #465 dnia: Października 22, 2021, 19:25:26 »
Wygląda na to, że nadchodzi Reverb G2 revision 2. Poprawiony tracking, lepszy kabel i... uwaga, regulowany "gasket" do odległości 9 lub 15 mm od soczewek.
Więcej tu: https://press.hp.com/us/en/blogs/2021/award-winning-hp-reverb-g2-vr-better.html

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #466 dnia: Października 22, 2021, 21:17:33 »
Wygląda na to, że nadchodzi Reverb G2 revision 2. Poprawiony tracking, lepszy kabel i... uwaga, regulowany "gasket" do odległości 9 lub 15 mm od soczewek.
Więcej tu: https://press.hp.com/us/en/blogs/2021/award-winning-hp-reverb-g2-vr-better.html

Ciekawa sprawa, gasket i tak mam wsadzony ten najcieńszy i faktycznie pomaga. Tracking ogólnie ok, ale to też powinni poprawić jakimś nowym firmware. Raczej tylko dla tych rzeczy nie opłaca się przesiadać (gasket to koszt do 150zł z gąbką), ale jak ktoś będzie kupował dopiero swój G2 to na pewno warto ten nowszy. Możliwe, że te rzeczy będzie można też dokupić osobno i sobie zrobić upgrade swojego obecnego G2.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #467 dnia: Października 23, 2021, 14:11:51 »
Nowa wersja kabla pojawiła się już 3 miesiące temu: https://www.reddit.com/r/HPReverb/comments/oyk6xd/revision_2_of_the_reverb_g2_cable_and_all_the/.
Posiadam od ok. 1,5 miesiąca i mogę potwierdzić, że na podzespołach AMD wreszcie nie ma problemu z różnymi błędami.
To już 3 kabel, który używam, choć chyba bardziej pasowałoby slowo "testuję" ;).

« Odpowiedź #468 dnia: Października 23, 2021, 15:41:52 »
Panowie,  w imieniu kolegi  proszę o radę. Kupił Reverba w outlecie, wersja " stan doskonały ".
Okazalo się że gogle nie startują, wygląda to jak brak zasilania.Prawdopodobnie wina kabla lub zasilacza , niestety nie mogę teraz podjechać z moim sprzętem i sprawdzić na moich golach. Kolega pyta, zwrócić w ramach 14 dni na zwrot, czy reklamować? Dodatkowo na jednym okularze jest mała rysa, jeśli da na reklamacje to będzie czekał nie wiadomo ile i nie usuną mu rysy. Z kolei zwraca sprzęt uszkodzony i mogą się przyczepić w sklepie. Szkoda że nie sprawdzili przed wysłaniem  gogli koledze.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #469 dnia: Października 23, 2021, 17:46:51 »
Ciężko powiedzieć. Ja bym jednak zwracał na zasadzie tych 14 dni. Naprawa to około miesiąca. Niech dołoży i kupi nowe, raczej nie ma problemu obecnie z dostępem.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #470 dnia: Października 23, 2021, 18:15:45 »
Ciężko powiedzieć. Ja bym jednak zwracał na zasadzie tych 14 dni. Naprawa to około miesiąca. Niech dołoży i kupi nowe, raczej nie ma problemu obecnie z dostępem.
  Też tak myślę,  reklamacja to ostateczność.

« Odpowiedź #471 dnia: Października 25, 2021, 13:50:29 »
Nowa wersja kabla pojawiła się już 3 miesiące temu: https://www.reddit.com/r/HPReverb/comments/oyk6xd/revision_2_of_the_reverb_g2_cable_and_all_the/.
Posiadam od ok. 1,5 miesiąca i mogę potwierdzić, że na podzespołach AMD wreszcie nie ma problemu z różnymi błędami.
To już 3 kabel, który używam, choć chyba bardziej pasowałoby slowo "testuję" ;).

Jak odróżnić zestaw Reverba G2 ze starym kablem od tego ulepszonego, pewnie inny numer ID produktu, ale jaki? Chyba że taki kabel można tylko dokupić osobno.
« Ostatnia zmiana: Października 25, 2021, 14:57:57 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #472 dnia: Października 25, 2021, 16:20:02 »
Nowy kabel ma przycisk na pudełku do którego podłączasz zasilanie, id produktu L72080-002. Generalnie jeśli kupisz gogle i jest w nich "stary" kabel  to po kontakcie z infolinią HP zostanie on bezpłatnie wymieniony na nowy. Prośbę o wymianę trzeba uzasadnić np. posiadaniem platformy AMD i problemami z poprawna praca gogli.

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #473 dnia: Października 25, 2021, 17:39:42 »
Dzisiaj doszły do mnie nowe G2. Pudełko z przyciskiem. Niestety zasilacz padnięty. Robię zwrot i jak oddadzą kasę biorę jeszcze raz.
« Ostatnia zmiana: Października 25, 2021, 20:15:14 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #474 dnia: Października 26, 2021, 08:39:07 »
Nowy kabel ma przycisk na pudełku do którego podłączasz zasilanie, id produktu L72080-002. Generalnie jeśli kupisz gogle i jest w nich "stary" kabel  to po kontakcie z infolinią HP zostanie on bezpłatnie wymieniony na nowy. Prośbę o wymianę trzeba uzasadnić np. posiadaniem platformy AMD i problemami z poprawna praca gogli.

I to jest konkretna informacja,_dzięki.
« Ostatnia zmiana: Października 26, 2021, 08:41:08 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #475 dnia: Października 26, 2021, 08:43:52 »
Dzisiaj doszły do mnie nowe G2. Pudełko z przyciskiem. Niestety zasilacz padnięty. Robię zwrot i jak oddadzą kasę biorę jeszcze raz.
W końcu podjechałem do kolegi, u niego też zasilacz wymeldował. Ciekawe czy kupowałeś w tym samym sklepie. :)

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #476 dnia: Października 26, 2021, 13:28:16 »
EuroRtv coś tam...
« Ostatnia zmiana: Października 26, 2021, 13:46:34 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #477 dnia: Października 26, 2021, 19:42:45 »
EuroRtv coś tam...
Dokładnie w tej  firmie, ciekawe ile takich zestawów z uszkodzonymi zasilaczami krąży między nimi a klientami.
« Ostatnia zmiana: Października 26, 2021, 20:04:18 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #478 dnia: Października 27, 2021, 08:08:13 »
W tym przypadku to raczej wina HP. Zestaw był fabrycznie zapakowany, więc to kontrola jakości powinna być lepsza.
« Ostatnia zmiana: Października 27, 2021, 10:43:07 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #479 dnia: Marca 14, 2022, 19:54:27 »
Jakaś taka recenzja się pojawiła. Wrzucam tak z kronikarskiego obowiązku:
https://www.purepc.pl/test-hp-reverb-g2-sprawdzamy-gogle-vr-uchodzace-za-najlepsze-i-najbardziej-oplacalne-czy-pochwaly-sa-zasluzone

Natomiast coś nie słychać, ani nic nie widać w sprawie tego odświeżenia G2.

www.yoyosims.pl