Czy są jakieś misiaki

, które chciałby dołączyć do projektu?
Czasem szlag mnie trafia, że wciąż, w XXI wieku dalej nie ma jednych z najważniejszych konfliktów lotniczych ubiegłego wieku, a wciąż piłowane są te same okresy i operacje w simach lotu.
Od pewnego czasu jestem w trakcie opracowywania większej (darmowej) scenerii dla P3Dv5 - z toczącymi się walkami itp. - teatr całego Wietnamu (+ Laos, Kambodża i parę lotnisk w Japonii i Tajwanie). Chodzi o nową edycję "Vietnam War Project".
Sceneria powstała pod FS9/FSX (2010), więc chodzi o konwersję pod nowy standard ale też czasem trzeba coś dodać, uaktualnić (nowe obiekty itp.). Lotnisk jest ponad 100

. Za sobą mam już zrobionych ok. 20%, średnio na jednym schodzi się z 2-3h poprawek. Tekstury w części poprawiłem jak i obiekty (MDL) więc to też już jest zrobione pod P3Dv5. Projekt chciałbym opublikować do darmowego użytku w 2Q 2021.
TUTAJ możecie śledzić postępy z prac pod wzg. pokrycia (gotowe lokalizacje).

Może chciałby ktoś dołączyć do tego projektu dla publiki? Wymagana znajomość darmowego Airport Design Editor i Model Converter X i zaciętość militarna

(możliwa też ew. zdalna nauka jak co robić dla forumowiczów ze stażem w zakresie potrzebnym do tego updejtu). Pewnie finalnie przydaliby się też beta testerzy. Projekt będzie wyposażony w ruch AI z okresu 1968-74 (już po części jest wraz z uaktualnionymi obiektami), ale chciałbym go rozszerzyć, więc może ktoś od AI też chciałby się tym pobawić? Dodatkowo pojawią się tam na końcu jakieś misje, a jak kiedyś wyjdzie TacPack dla P3Dv5 to hoho

. Jak są jakieś pomysły zresztą to jestem otwarty.
Kompatybilność:
- ORBX Global, Vector, sceneria powstaje też pod najlepszy mesh na rynku
FS Global Ultimate – NG 2020 (jak ktoś nie ma, a miał coś od PILOT's z mesh'y to można to nabyć za 25EU). Te rzeczy warto mieć. Dodatkowo polecam mieć Landclass Azji od
SceneryTech (chociaż to nie jest wymagane, ale zawsze miłe dla oka niż defaultowy LC).