Autor Wątek: Petrovich  (Przeczytany 4441 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Petrovich
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 04, 2021, 08:28:10 »
Oni tam powinni dac jakas inna opcje na trzymanie Petrovitcha na tym samym pulapie. Obok pozycji z utrzymywana wysokoscia jest literka R. Zdaje sie tutaj oznacza to trzymanie pozycji radarowej, czyli jesli grunt nawet nam zacznie lekko falowac, Petrovich juz zaczyna szalec i zaczyna byc trudniej przycelowac i utrzymac znacznik na celu. Powinna byc tez opcja po prostu npm. W multi oeprator przy zywym pilocie ma duzo prosciej, a lot jest stabilny przy zgranej druzynie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 04, 2021, 11:04:04 »
Ten Piotrowicz to na razie tylko koncept, (a to co w module to makieta, tzw. "demonstrator technologii"- czyli makieta :). Jak t-55 zabudowany dyktą występujący pod nazwą PL-01.),nad którym dopiero będą pracować. Mówili o tym jak o jakimś przełomie, a to czysto bazowy prościutki skrypt, prostszy chyba nawet od standardowego AI. Kocham ten moduł miłością od pierwszego wejrzenia, ale mogli trochę bardziej się postarać i trochę więcej z siebie dać nawet na early access. Mi oczywiście chodzi o te wszystkie dopieszczające detale jak np, heatblur, wycieraczki animowane w widoku zewnętrznym, te dynamicznie oświetlane rysy na szkle (od czasów LoMAC to mój ulubiony efekt, pamiętam jak mnie rozwalił, gdy LoMACa odpaliłem pierwszy raz). No i myślałem, że jednak uderzą do nowego standardu w tych detalicznych kwestiach wyznaczonego choćby przez F-14 (lusterka, animacje pilotów).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Września 01, 2021, 16:19:33 »
Ciekawe, czy coś robią obecnie z tym Petrovichem. Obecnie on jako pilot mam wrażenie, że lata jeszcze gorzej niż było to w czerwcu. Na pewno nie lepiej:

- prawie każdy zwrot bojowy = crash z powodu vortexa,
- nie utrzymuje wysokości barometrycznej, przez co jeździ i do góry i w dół,
- podczas ataku cały czas przyspiesza zamiast lecieć równo i z tą samą prędkością, by jak dojdzie prędkość do 320 km/h zadrzeć dziób by zacząć hamować.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #18 dnia: Września 01, 2021, 20:58:44 »
Ciekawe, czy coś robią obecnie z tym Petrovichem. Obecnie on jako pilot mam wrażenie, że lata jeszcze gorzej niż było to w czerwcu. Na pewno nie lepiej:

- prawie każdy zwrot bojowy = crash z powodu vortexa,
- nie utrzymuje wysokości barometrycznej, przez co jeździ i do góry i w dół,
- podczas ataku cały czas przyspiesza zamiast lecieć równo i z tą samą prędkością, by jak dojdzie prędkość do 320 km/h zadrzeć dziób by zacząć hamować.

A bo latasz z jakąś sztuczną dmuchaną lalką na przednim fotelu. Latamy teraz regularnie kampanię dynamiczną na silniku Liberation w Syrii. Mi-24 ma sporo do roboty. Wpadnij kiedyś, to przypomnisz sobie Piotrków Trybunalski.  :evil:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #19 dnia: Września 01, 2021, 21:32:21 »
A bo latasz z jakąś sztuczną dmuchaną lalką na przednim fotelu.

Na przednim to akurat Pietrek działa perfekcyjnie ;>. Ps. wpadnę, wpadnę, ale ciekawe jak tam FPS, bo chyba ta kampania wstawia tyle obiektów, że wszystko klęka.

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #20 dnia: Września 01, 2021, 21:38:21 »
Przecież Ty masz stałe 60 fps w VR. Zapomniałeś? :-)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Września 01, 2021, 21:39:28 »
Przecież Ty masz stałe 60 fps w VR. Zapomniałeś? :-)

Dla 60 to bym do kompa nawet nie podchodził ;>.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #22 dnia: Września 03, 2021, 14:52:36 »
Jeszcze dla celowania (nie wiem jak jest w 2D) ale dla VR mogliby przesunąć to menu Petrovicha na obszar poza samym celownikiem bo wygląda to tak i zasłania z 1/5 całego widoku:

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 21, 2021, 22:50:16 »
Ostatnie te patche dla Mi-24 są całkiem ok pod względem Petrovicha. Co prawda brzmi jak większość bohaterów gier z widokiem FPP, czyli wciąż zero gadki, gra ciszą, no ale przynajmniej nauczył się wreszcie latać jako tako. Teraz pora na naukę wymowy.

www.yoyosims.pl