.... Co myślicie?
Taka retoryka i straszenie zachodu w mojej opinii jest celowe. Chodzi bardziej o efekt, jak my nie damy rady to przyjdą do waszego domu więc dajcie nam wszystko, a najlepiej dołączcie już teraz, na naszej ziemi. Osobiście nie sądzę, by Putin zrobił jakikolwiek krok w stronę eskalacji konfliktu w jakąkolwiek stronę NATO, nawet dawnych republik ZSRR. Byłby to koniec Rosji i doskonale o tym wie, a może jeszcze wyjść z tego z twarzą, chociaż coraz bardziej przybiera jednak ta twarz wyraz szaleństwa. Pojawiają się też głosy o wykorzystaniu na Ukrainie taktycznych bomb atomowych. Też nie sądzę. Zwalenie czegoś takiego, to powtórka z Czarnobyla, a wiatr potrafi różnie zawiać. Oczywiście, w akcie desperacji szaleńcowi może wszystko przyjść do głowy, ale są tam tacy, co mogą stracić więcej i na jakimś szczeblu nawet taka decyzja zostałaby zatrzymana w mojej opinii. Ukraina na pewno będzie dążyła do tego by zachód też się czuł zagrożony, bo po prostu to jednoczy. Natomiast dziś Ławrow zapowiedział, że każdy konwój, czy dostarczona broń na Ukrainę jest dla Rosji nielegalna i będzie podlegać atakowi. Tak więc konflikt może się przenieść już bardzo blisko granic jakiś państw, w tym Polski. Tu uważam, że trzeba jednak ich wspierać i mieć w głębokiej dziurze te słowa kłamcy Ławrowa, a i te słowackie S-300 też niech tam wjadą i to jak najszybciej.
Ps.
Dzień jak co dzień. Niby filmik widomo o co chodzi, kolejny BMP okupantów w płomieniach:
https://twitter.com/UAWeapons/status/1504925357073436673Ja jednak zwracam uwagę na łypiące oczka z pierwszego planu, na swoją nową zdobycz

.