Autor Wątek: Pierwsze wrażenia z AH-64D  (Przeczytany 7126 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Pierwsze wrażenia z AH-64D
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 08, 2026, 07:32:45 »
To już musisz kombinować z ustawieniami grafiki w DCS. AH-64 to jeden z bardziej zasobożerny modułów, zgadza się. Może warto poczekać na oficjalnego DLSS 4.5, jeśli z DLSS nie latasz w DCS to będzie to okazja by się przeprosić, zyska się trochę FPS. Oficjalnie w sterownikach będzie 13.01: https://il2forum.pl/index.php?topic=18696.msg425391#msg425391. Tu jest też instrukcja: https://www.nvidia.com/en-eu/geforce/news/dlss-4-5-geforce-game-ready-driver/ jeśli chce się testować już.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2026, 08:38:05 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 08, 2026, 13:27:56 »
Nie wydaje mi się, żeby Apache był jakoś bardziej wymagający od innych modułów. Latam w ustawieniach średnio-wysokich w VR (oczywiście z DLSS).
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 08, 2026, 13:44:54 »
Apacz ma ciężkie tekstury, na karcie z 8GB VRAM faktycznie może słabo działać.

Widzę, że nawet ktoś zrobił moda z lżejszymi teksturami ale nie wiem czy aktualny: https://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/3321192/
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 08, 2026, 16:56:16 »
Dzięki za wszystkie uwagi. Od kilku miesięcy korzystam z DLSS 4.0, a kilkunastu godzin DLSS 4.5?! Na FPS mi nie zależy, bo mam ich sporo (ok.143!) lecz płynności obrazów, bez zamrożeń. Spróbuję z tymi lżejszymi teksturami?
Raz jeszcze dzięki!
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 08, 2026, 17:28:27 »
Te "małe" zmiany robią różnicę! Te lżejsze tekstury to wybawienie dla lichych PeCetów?! FPS na wysokich ustawieniach jest ponad 110! Jestem usatysfakcjonowany.
Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 08, 2026, 17:59:01 »
Nie wydaje mi się, żeby Apache był jakoś bardziej wymagający od innych modułów. Latam w ustawieniach średnio-wysokich w VR (oczywiście z DLSS).

Jest bo ludzie narzekają tutaj więcej na wydajność niż z innymi modułami. U mnie działa jak wszystkie inne ale mam wrażenie, że tutaj najwięcej ludzi narzeka na wydajność właśnie.

Te "małe" zmiany robią różnicę! Te lżejsze tekstury to wybawienie dla lichych PeCetów?! FPS na wysokich ustawieniach jest ponad 110! Jestem usatysfakcjonowany.

Chyba też obniżając jakość tekstur w DCS można mieć lepsze FPS, ale wtedy niektóre rzeczy (bo dot. wszystkiego) wyglądają naprawdę źle w DCS.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl