Autor Wątek: Odp: Konflikt Rosja-Ukraina: luźna dyskusja  (Przeczytany 5217 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl_logos

• Gość
Odp: Odp: Konflikt Rosja-Ukraina: luźna dyskusja
« Odpowiedź #90 dnia: Czerwca 25, 2022, 17:56:59 »
=OPS=boski qrdl logos szkoda, że tylko zapomniałeś jeszcze dopisać (odnośnie PRL-u): "I komu to przeszkadzało". A może oprócz tych "plusów dodatnich" warto pamiętać o wydarzeniach związanych z tymi datami: 1956, 1970, 1981. Hm?

Napisałem, że nie ma systemów idealnych. Na temat PRLu mogę mieć dowolne zdanie, no chyba, że jest tutaj jakiś wolnościowiec co uważa, że może innym mówić co mają myśleć. Jeśli chodzi o różne zamieszki i protesty, to żaden system nie jest od tego wolny. W Europie też bito i zabijano robotników, np. górników za czasów Żelaznej Damy, nota bene wówczas jak ona się obściskiwała z L. Wałęsą (co za obłuda!!). Ja najzwyczajniej dostrzegam, że na tym "zbrodniczym PRLu" uwłaszczyły się setki tysiuęcy, o ile nie miliony różnych naszych obywateli, ba nawet PRL ziemię porozdawał biedocie małorolnej, którą teraz tak chętnie sprzedaje się za grubą kasę. Mieszkania zresztą też, nawet te z płyty, które były z przydziału, chodzą po setki tys. pln. Wracając do dat... choćby do ostatniej, wiesz, ze teraz w grudniu zamarza z ubóstwa zwykle więcej osób, niż straciło życie przez cały stan wojenny?

Dr.Hugo

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Czerwca 25, 2022, 19:17:29 »
Ktoś tu narzekał na polskie media i na traktowanie dyplomatów w Polsce.
Teraz czekam na komentarz do tego video:
https://twitter.com/i/status/1540073355331739649
Główny program rosyjskiej, państwowej telewizji.
Wręcz tryska miłością do dyplomatów i chęcią do przestrzegania immunitetu :)

Himarsy dostarczone na Ukrainę zaczęły pracę:
https://streamable.com/ydu8pl

Niektórzy sa tak durni, że polemika z nimi, leży grubo poniżej mojej granicy szacunku samego do siebie. I wtedy, nie rozmawiam z takimi ludźmi.
Tobie odpowiem, oczywiscie.
Jebał Waszeci pies. Mocno.
W rectum.

« Odpowiedź #92 dnia: Czerwca 25, 2022, 19:42:45 »
Niektórzy sa tak durni, że polemika z nimi, leży grubo poniżej mojej granicy szacunku samego do siebie. I wtedy, nie rozmawiam z takimi ludźmi.
Tobie odpowiem, oczywiscie.
Jebał Waszeci pies. Mocno.
W rectum.
Koledzy, my tu się spotykamy dla przyjemności. Jak mam czas, to pierwszy punkt obowiązkowy, przejrzeć Forum. Trochę wyluzować, proponuję.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #93 dnia: Czerwca 25, 2022, 21:23:39 »
Widzę, że słoneczko niektórym za mocno przygrzało, a poziom dyskusji sięgnął dna. Do tego emocje wzięły górę. Nie potraficie rozmawiać jak dorośli to nie będziecie rozmawiać wcale.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Konflikt Rosja-Ukraina: luźna dyskusja
« Odpowiedź #94 dnia: Czerwca 26, 2022, 11:59:02 »
Nareszcie wątek w kiblu. Obiecałem, że nie będę w nim pisał, ale skoro jest w kiblu... Jak tam KACAPY, trzymają się mocno? Niech w końcu to wygrają, bo niektórym już od 120 dni ponad na wymioty się zbiera, dajmy im ulżyć, byśmy mogli znów pisać spokojnie o Rosjanach.

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM