=OPS=boski qrdl logos szkoda, że tylko zapomniałeś jeszcze dopisać (odnośnie PRL-u): "I komu to przeszkadzało". A może oprócz tych "plusów dodatnich" warto pamiętać o wydarzeniach związanych z tymi datami: 1956, 1970, 1981. Hm?
Napisałem, że nie ma systemów idealnych. Na temat PRLu mogę mieć dowolne zdanie, no chyba, że jest tutaj jakiś wolnościowiec co uważa, że może innym mówić co mają myśleć. Jeśli chodzi o różne zamieszki i protesty, to żaden system nie jest od tego wolny. W Europie też bito i zabijano robotników, np. górników za czasów Żelaznej Damy, nota bene wówczas jak ona się obściskiwała z L. Wałęsą (co za obłuda!!). Ja najzwyczajniej dostrzegam, że na tym "zbrodniczym PRLu" uwłaszczyły się setki tysiuęcy, o ile nie miliony różnych naszych obywateli, ba nawet PRL ziemię porozdawał biedocie małorolnej, którą teraz tak chętnie sprzedaje się za grubą kasę. Mieszkania zresztą też, nawet te z płyty, które były z przydziału, chodzą po setki tys. pln. Wracając do dat... choćby do ostatniej, wiesz, ze teraz w grudniu zamarza z ubóstwa zwykle więcej osób, niż straciło życie przez cały stan wojenny?