Autor Wątek: O Track IR dwa slowa...  (Przeczytany 140998 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mr00wa

• Gość
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 05, 2004, 15:13:18 »
Cytat: Ger0nim0
Na forum gdzie się udziela moja lepsza połowa jest taka fajna tradycja (świecka), że firmy reklamujące się na forum dodają dla jego członków chociaż symboliczny rabacik, mam nadzieję  że taka tradycja (świecka) zapanuje również na tym forum  8)

Oczywiscie, potwierdzam, jest taka "swiecka tradycja" jak to ladnie Apacz ujal ;) A sprawa organizacji wyglada nastepujaco: jest jedna osoba, ktora kontaktuje sie z firma X i sklada zamowienia w imieniu forumowiczow, zeby sie nagle nie okazalo, ze wszyscy klienci to stala brygada forum ;), no i rabacik troszke wyzszy... 15%....w koncu za reklame na forum tematycznym, to i tak niewiele :wink:
I zeby nie bylo niejasnosci: NIE JEST TO FORUM KOSMETYCZNE, PAZNOKCIOWE [ w tym miejscu jak zwykle pozdrawiam kolege Elłóda, obecnie On Tour ;)], ANI FRYZJERSKIE, TUDZIEZ CIUCHOWE :!:

MMG

• Gość
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 05, 2004, 15:45:43 »
Skoro sprawa "Organizacji" tak wygląda to proszę o kontakt osobę reprezentującą "Organizację". Zobaczymy co da się zrobić.  :wink:

Robert Banasiak
biuro@monsilver.com.pl

mr00wa

• Gość
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 05, 2004, 15:55:30 »
No to sie teraz Panowie wyznaczcie na SZEFA ORGANIZACJI ;) , ktory bedzie dzialal w Slusznej Sprawie, byleby jakies umiejetnosci negocjacyjne posiadal, wzrost pow 185, szczuplej budowy ciala, wysportowany, bez nalogow... eh, zapedzilam sie, a to nie to forum :oops:

Waylander

• Gość
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 05, 2004, 16:12:56 »
Cytat: mr00wa
wzrost pow 185, szczuplej budowy ciala, wysportowany, bez nalogow...

JESTEM!!!!  :mrgreen:

Zoom

• Gość
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 05, 2004, 16:50:11 »
Częstochowa?
Schmeiss ma blisko :)
Niech się ktoś zgłosi z południa Polski, bo wyznaczymy ochotnika.
Kufajmani w wyznaczaniu ochotników mają przecież długą tradycję  :wink:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 05, 2004, 19:22:07 »
No to sie teraz Panowie wyznaczcie na SZEFA ORGANIZACJI ;) , ktory bedzie dzialal w Slusznej Sprawie, byleby jakies umiejetnosci negocjacyjne posiadal, wzrost pow 185, szczuplej budowy ciala, wysportowany, bez nalogow... eh, zapedzilam sie, a to nie to forum :oops:
no to ja się raczej nie nadaję :D

Wzrost powyżej 185 - Check
Szczupłej budowy ciała - Negative hmm... określiłbym się jako "dobrze zbudowany" bo szczupły to ja nie jestem (w sensie chudzielec)
Bez nałogów - no w sumie.... Check  :lol:

Tylko nie za bardzo rozumiem co to ma wspólnego z funkcją reprezentacyjną, toż to przecież zaledwie prezencja, a gdzie inteligencja, humor, zdolności przywódcze i organizatorskie ? :D Strasznie niskie wymagania macie  8)

mr00wa

• Gość
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #21 dnia: Marca 06, 2004, 19:08:58 »
Cytat: Sundowner

Tylko nie za bardzo rozumiem co to ma wspólnego z funkcją reprezentacyjną, toż to przecież zaledwie prezencja, a gdzie inteligencja, humor, zdolności przywódcze i organizatorskie ? :D Strasznie niskie wymagania macie  8)

Pozwole sobie przytoczyc definicje slowa ŻART :
"coś powiedziane lub zrobione nie na serio, lecz dla rozrywki, zabawy, zakpienia z kogoś; figiel, kawał, dowcip; w lm także: żartowanie»
Delikatny, dwuznaczny, głupi, kiepski, niesmaczny, niestosowny, niewinny, złośliwy żart.
Żarty na temat kogoś, czegoś.
Powiedzieć coś żartem, żartami.
Zrobić coś dla żartu.
Być przedmiotem żartów.
Pozwalać sobie na żarty.
Coś zakrawa na żart.
Znosić czyjeś żarty.

a w szczegolnosci: "...Znać się na żartach «nie traktować poważnie czyichś żartów, docinków; mieć poczucie humoru...'
zrodlo: Slownik Jezyka Polskiego

A co do wymagan, to Ger0 powinien poczuc sie urazony :cry:, ze mam[Y] tak niskie...

A wracajac do sedna sprawy, to mysle, ze niekoniecznie musi byc to osoba z okolic Czestochowy, kontakt z MMG raczej mailowy, tudziez telefoniczny. Wazniejsze, aby byla odpowiedzialna, i ze sie tak brzydko wyraze "dostepna" w razie zapytan, realizacji zamowienia czy platnosci.

reelcash

• Gość
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 19, 2004, 09:47:08 »
to ja tylko wtrace swoje trzy grosze :P
jezeli chodzi o te helmopodobne urzadzenia to maja je zdaje sie koledzy geg i dw wiec jak ktos potrzebuje info to niech sie z nimi skontaktuje

Wilczor

• Gość
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 31, 2004, 12:25:08 »
Witam wszystkich pasjonatów virtualnego latania i nie tylko. Od niedawna mam Track Ir`a tzn. jego wersja a`la Adam Słodowy cały układ działa ale mam problem z jego konfiguracją.
Posiadam kamerke Media Tech MT400 30 klatek/s
Proszę o pomoc z góry dzięki

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 31, 2004, 19:54:32 »
A jakie konkretnie to obiawy problematycznej konfiguracji i czy czytales obie instrukcje na stronie Yoya i Kg200?
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Wilczor

• Gość
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 02, 2004, 10:33:25 »
Czytałem ale wadą układu może być dioda mam diodę podczerwoną, punkt jest ale w skrajnych położeniach kamerka nie widzi punktu i zaczyna wariować. Kupie jescze jedną diodę i zobaczymy.

[ Dodano: Wto 03 Sie, 2004 11:14 ]
Kupiłem drugą podłączyłem i........nic program nie może się zdecydować który punkt wybrać.
Prosze o pomoc

jg

• Gość
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 13, 2004, 15:06:49 »
hmm jezeli dobrze skonfigurowales "srodowisko" to znaczy masz widoczny jeden punkt. (u mnie czasami zwlaszcza w dzien okno zakloca troszke, wiec starym sposobem nakleilem na kamere "filtr" z resztki negatywu (nie udalo mi sie dobrze wyregulowac za pomoca cam2000). Aha stosuje zwykla biala diode, mazyla mi sie Ir (zona mi sie podejzliwie przyglada z wieczora). tak czy siak wykorzystalem informacje z wymienonych wczesniej stron i wszystko dziala bez problemu. (naprawde poza wzgledami estetycznymi nic nie uzasadnia kupowania track ir'a). Mysle ze mozesz miec klopot z sama dioda ktora wysyla bardzo kierunkowe swiatlo i w polozeniach bocznych faktycznie moze bt niwidoczna przez kamere. moze sprubuj przestawic czulosc w freelooku (mniejszy ruych glowa odpowiada za wieksze przesuniecie - ograniczysz moze wtedy skrajne wychylanie kiedy znika ci punkt swiecacy.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 13, 2004, 21:48:37 »
Kupiłem drugą podłączyłem i........nic program nie morze się zdecydować który punkt wybrać.
Prosze o pomoc

Powinny byc jak najblizej siebie tak zeby tworzyly jedna kropke.

Wilczor

• Gość
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 15, 2004, 19:56:39 »
A jak to się w ogóle sprawuje w walce?

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 15, 2004, 21:11:58 »
Lepiej niz hat, troche gorzej niz trackir, zreszta zalezy jak ci sie uda zrobic calosc.