Autor Wątek: O Track IR dwa slowa...  (Przeczytany 141249 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #240 dnia: Listopada 13, 2008, 17:20:15 »
Dziękuję  :002:

« Odpowiedź #241 dnia: Grudnia 06, 2008, 18:17:13 »
Mam maly problem z tym TRack IR-em.Oto uruchamiam FSX a track iR laduje mi profil Microsoft ESP (co to jest nie mam pojecia).
Klawisze takie jak f12 i f9 (pauza i wyrowananie track ir) nie dzialaja.Probowalem juz przestawiac profile w opcjach Track Ir ale sie nic nie zmienilo.
Ma ktos na to jakies rozwiazanie.
Posiadam TRACK IR 4 PRO.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #242 dnia: Grudnia 23, 2008, 22:56:00 »
Po 10ciu latach posuchy na hełmy wirtualne znowu będzie można je kupić. Oglądam na stronie ten produkt Stunning 3D. W 2000 roku takie urządzenia miały 320x240 punktów a obecnie 640x480. Trochę to smutne. I czemu upierają się przy analogowym kablu dalej?

panco3000

• Gość
« Odpowiedź #243 dnia: Stycznia 05, 2009, 08:45:04 »
Czołem
czy ktoś z Was posiada urządzenie lub wiedzę na temat SmartNav od Natural Point'a https://www.smarthomeusa.com/Products/SmartNavEG/images/largeSmartNavEG.jpg

Ale czy działa on tak samo i czy mozna go wykorzystać w symulacjach jak prawdziwego Trackira?

Diobeł

• Gość
« Odpowiedź #244 dnia: Stycznia 05, 2009, 12:41:45 »
Wygląda identycznie jak trackIR z tego co przeczytałem służy do obsługi komputera bez użycia rąk dla tych którzy z różnych powodów  nie mogą korzystać z myszy, a kliknięcie zastępowane jest poleceniem głosowym. Może by się nawet nadawał po wgraniu softu z trackIR ale tego nie wiem czy jest taka możliwość.

« Odpowiedź #245 dnia: Maja 01, 2009, 10:02:08 »
Właśnie wyszedł TrackIR 5.
Przy okazji prezentacja wraz z nadchodzącą wielkimi krokami grą pt. Armed Assault 2.
http://dslyecxi.com/

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #246 dnia: Maja 03, 2009, 13:26:57 »
W pilots.pl już jest, stówę drożej niż czwóreczka. Nowy soft jest za to dostępny także dla 4, ma być w przyszłości dla 3. Przy czym na razie jest to beta i nie wszystko może działać.
« Ostatnia zmiana: Maja 03, 2009, 13:55:28 wysłana przez some1 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #247 dnia: Lipca 05, 2009, 12:11:32 »
Chciałem dodać że nowe sterowniki działają z 4 wyśmienicie. Ostatnia wersja z 6 czerwca jest naprawdę duuużym krokiem naprzód w dostosowaniu naszego urządzenia do wymogów danej gry. Polecam, instalujecie bo warto, bez obaw (w granicach rozsądku :) ).
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #248 dnia: Lipca 05, 2009, 17:05:57 »
Testowałem poprzednią betę i nie spodobało mi się, że na nowo musiałem ustawiać profil... A jest trochę więcej możliwości do ustawienia i dlatego też polecam to oprogramowanie :) Sprawdziłem zmiany i całe szczęście występuje w nich Added TrackIR 4 profile import :) Poniżej pełna lista zmian dla zainteresowanych (ze strony producenta więc po angielsku):

# Added multiple modifier hotkey support
# Added minimize to tray option
# Added TrackIR 4 profile import
# Added drag-region zoom to profile graph
# Added shift entire curve to profile graph
# Added middle mouse click resets zoom in profile graph
# Added profile graph resizing
# Improved profile template naming
# Improved recentering
# Improved smoothing
# Changed minimum light filter value to 30
# Fixed view rotating beyond 180 degrees
# Fixed hotkey entry causing unwanted UI toggle
# Fixed hotkey mapping to multiple commands
# Fixed panel windows closing when ESC pressed
# Fixed crash on close when app started minimized
# Fixed Z-axis instability
# Fixed app not closing completely
# Fixed launch on system startup
# Fixed profile graph redraw issues
# Fixed high DPI support
# Fixed TrueView behavior

Link do oprogramowania: TrackIR_5.0.beta.04.exe

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #249 dnia: Lipca 27, 2009, 22:00:23 »
Mam problem z nowym softem.  Otóz w starym sofcie można było zaznaczyć w jakiej pozycji znajduje się kamera (odbiornik). W tym tego nie ma i nie moge sobie przymocować go z boku monitora. Nie podoba mi się to. Zna ktoś miejsce gdzie się to znajduje w nowym oprogr. Jakoś ciężko mi uwierzyć żeby tego nie było, ale nie ma..... :005:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #250 dnia: Lipca 27, 2009, 22:34:27 »
Witam
Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna tego urządzenia. Ceny poleciały w dół więc chyba się zdecyduje. Czy ktoś może udzielić "fachowej" porady  :004:
Track ir 4 czy może 5, z tego co wyczytałem ma większy kąt zasięgu czy też pole widzenia.
http://www.naturalpoint.com/trackir/02-products/trackir-product-comparison.html
Czy to ma aż tak wielkie znaczenie?

Kolejna sprawa to rozdzielczość(Raw Sensor Resolution, Sub-pixel itp) nie bardzo rozumiem jaki wpływ ma to na symulacje?

Myślę o zastosowaniu tego w fsx i podobnych tytułach. Czy faktycznie odczuwalny jest spadek wydajności?

Kolejna sprawa to wygoda. Posiadam 19 panoramiczną, która nie należy do rodziny dużych monitorów, jak sprawdza się IR przy zestawieniu z małymi monitorami. Boje się że po jakimś czasie sztywny kark weźmie górę nad Trackiem i gadżet wróci do pudełka.

Mam nadzieje że nowy soft w jest w pełni kompatybilny z vista 64, oraz programami typu fsx czy rof   

Zwracam się z pytaniami do was użytkownicy TrackIr, bo zapewne wiecie czy był to wyrzucony pieniądz w błoto, czy po raz drugi kupilibyście go bez zastanowienia. Nie ukrywam że odpowiedzi będą miały decydujący wpływ na zakup.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #251 dnia: Lipca 27, 2009, 22:48:12 »
Witam
Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna tego urządzenia. Ceny poleciały w dół więc chyba się zdecyduje. Czy ktoś może udzielić "fachowej" porady  :004:
Track ir 4 czy może 5, z tego co wyczytałem ma większy kąt zasięgu czy też pole widzenia.
http://www.naturalpoint.com/trackir/02-products/trackir-product-comparison.html
Czy to ma aż tak wielkie znaczenie?

Czytając opinie na forach, jakiejś wielkiej różnicy pomiędzy tymi wersjami nie ma. Większość posiadaczy 4 nie rzuca się na 5.

Kolejna sprawa to rozdzielczość(Raw Sensor Resolution, Sub-pixel itp) nie bardzo rozumiem jaki wpływ ma to na symulacje?

Większa rozdzielczość to dokładniejsze ruchy, proste.

Myślę o zastosowaniu tego w fsx i podobnych tytułach. Czy faktycznie odczuwalny jest spadek wydajności?
Nie ma zauważalnego spadku wydajności w żadnym tytule.

Kolejna sprawa to wygoda. Posiadam 19 panoramiczną, która nie należy do rodziny dużych monitorów, jak sprawdza się IR przy zestawieniu z małymi monitorami. Boje się że po jakimś czasie sztywny kark weźmie górę nad Trackiem i gadżet wróci do pudełka.

Ja latałem na 17" CRT i było dobrze. TrackIR jest starszy niż duże monitory.

Mam nadzieje że nowy soft w jest w pełni kompatybilny z vista 64, oraz programami typu fsx czy rof   
Tak. Poza TrackIRem 1 i 2 któych i tak nie opłaca się kupować.

Zwracam się z pytaniami do was użytkownicy TrackIr, bo zapewne wiecie czy był to wyrzucony pieniądz w błoto, czy po raz drugi kupilibyście go bez zastanowienia. Nie ukrywam że odpowiedzi będą miały decydujący wpływ na zakup.

Ja bym kupił. Sądzę że osoby niezadowolone z urządzenia są w dużej mniejszości.

« Odpowiedź #252 dnia: Lipca 27, 2009, 23:05:58 »
Wypróbuj darmowe rozwiązania takie jak FreeTrack. Jak ci nie będzie odpowiadać to zainwestujesz w coś firmowego :P

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #253 dnia: Lipca 27, 2009, 23:21:00 »
Pod warunkiem że lubisz trochę pomajsterkować / pokombinować. Wątek o FreeTrack ma 4 razy więcej stron nie dlatego że jest popularniejszy, tylko że o TrackIR nie ma co dyskutować, podłączasz i działa ;) A FreeTrack, sam zobacz.

« Odpowiedź #254 dnia: Lipca 27, 2009, 23:57:42 »
Dziękuję za odpowiedź  :001:
Chyba zdecyduje się na 4 pro, ponieważ jest tańszy od wersji 5 o 5 pro nawet nie mówię, chociaż parametry odpowiadające za dokładniejsze ruchy są dużo wyższe. Czytałem o Free tracku, ale brak czasu powoduję że rozwiązanie plug&play jest idealne.

Chyba ostatnie pytanko w temacie :

Na prawie wszystkich filmikach pokazujących działanie tracka, głowa praktycznie pozostaje w jednej płaszczyźnie, a sterujący stara się nie odchylać ani trochę od punktu w którym (tak mi się wydaje) łapie zasięg. Jak to wygląda w przypadku kiedy np. podczas lądowania przybliżymy się trochę do monitora z lewej strony, żeby więcej pasa zobaczyć a następnie usiądziemy w fotelu tak że Ir straci zasięg. Kamera pozostaje w ostatnim miejscu? Czy też może wraca do widoku centralnego?
Jeśli faktycznie straci się " zasięg" czy przy powtórnym znalezieniu się w jego obrębie automatycznie Ir wychwyci nasze ruchy, czy też musimy restartować aplikację?
Mam nadzieje że wyraziłem się jasno.    :005: