Autor Wątek: O Track IR dwa slowa...  (Przeczytany 141465 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #300 dnia: Sierpnia 20, 2011, 12:09:42 »
U mnie ustawienie filtra nie przynosi żadnych efektów.Ale pomogło przybliżenie Trackira, dzięki czemu zwiększyła się precyzja (wcześniej miałem go za daleko od głowy).
Dziku@ Może odsprzedasz swojego TrackClipa Pro jeśli nie używasz? Chętnie odkupię.

« Odpowiedź #301 dnia: Sierpnia 20, 2011, 22:33:01 »
Moge Ci go dać za darmo, pokrywasz tylko koszty przesyłki z uk. W poniedziałek sie dowiem ile kosztuje przesłanie paczki i się odezwe:)

« Odpowiedź #302 dnia: Sierpnia 20, 2011, 23:58:12 »
Bez przesady, kilka "groszy" to jest warte. Więc jak mówiłem, chętnie odkupię :) jak by co daj znać na priv.

« Odpowiedź #303 dnia: Listopada 24, 2011, 21:34:57 »

Prawdopodobnie mój leciwy Track ( wersja 3pro ) dokonał żywota , objawy to po podłączeniu  system nie rozpoznaje urządzenia
   a jako przyczynę sugeruje jego uszkodzenie.
   Wprawdzie zamówiłem następcę  ale starego trochę  szkoda ( byłby rezerwowym ) , stąd pytanie czy jest sens np.próbować w jakimś serwisie
    z elektroniką  żeby go przemierzyli  może padł jakiś  mniej ważny element który da się wymienić .
   Ostatecznie posłuży jako bombka na choinkę  :002: .

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #304 dnia: Listopada 24, 2011, 23:45:53 »
Z moim stało się to samo  jakiś czas temu.  Zwróciłem się do wsparcia technicznego o pomoc na ich forum. Diagnoza upalony scalak główny. Raczej nie do naprawy. Chyba, że dorwiesz drugi układ i Ci ktoś to przelutuje powietrzem.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #305 dnia: Listopada 25, 2011, 09:16:56 »

Dzięki , czyli jednak bombka  albo do muzeum   :001:.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #306 dnia: Listopada 17, 2012, 20:04:35 »
Tylko i wyłącznie zasilanie, na kablu jest nawet dodatkowe gniazdo USB żeby nie tracić w komputerze/hubie :)

… To oznacza, że przez trzy lata dałem się bezmyślnie przywiązać przewodem do monitora, w zasadzie to dwoma, bo jeszcze jeden od słuchawek.
Ostatnimi czasy zauważyłem nasilenie procesu defragmentacji słuchawek, jako spoiwo taśma izolacyjna znalazła zastosowanie już w trzech punktach. Długo odkładana decyzja o wymianie zaczęła zdobywać dominującą pozycję nad pragmatyzmem. Nowe nasłuchy będą już bezprzewodowe:
http://www.plantronics.net.pl/1,6697,plantronics,audio_995_-_bezprzewodowe_sluchawki_stereo_z_mikrofonem_z_redukcja_szumow_otoczenia_regulacja_glosnosci_i_adapterem_usb.html

Z uwagi na w/w to kabel od TrackClip PRO pasuje mi jak tzw "kij do dupy".

Stąd moje pytanie:
Czy ktokolwiek widział już gdzieś modyfikacje polegającą na zmianie zasilania TrackClip PRO przewodem na bateryjne ?
Nie wiem jak długo mi z tym zejdzie, ale o ile to możliwe to na pewno wykonam taka przeróbkę. Jeżeli nikt o takim rozwiązaniu jeszcze nie słyszał to chciałbym poznać wasz punkt widzenia na ten pomysł.

Jakie napięcie powinno zostać doprowadzone, czy takie jak na USB, czy jest jakiś element który je reguluje ?

Najwygodniej i bezproblemowo widział bym zastosowanie baterii  typu AAA (najlepiej akumulator).
Myślę, że należało by znaleźć jakieś urządzenie zasilane jedną taką baterią (oczywiście jeżeli jedna wystarczy) np. mała latarka, która była by dawcą obudowy, jaką łatwo można by przykleić. W ten sposób całość była by w miarę lekka, estetyczna i co najważniejsze praktyczna bo wymiana baterii nie polegała by na rozklejaniu jakichś taśm czy rozlutowywaniu.

Jako, że przymierzam się do zakupu słuchawek bezprzewodowych problem z zasilaniem clipa rozwiąże w ten nie inwazyjny sposób, poprzez podłączenie baterii usb do łądowania telefonów i etc.

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=1519338&postcount=3

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #307 dnia: Lutego 03, 2013, 12:19:12 »
Jeśli ktoś ma materiały, jak zrobić Track Clip Pro, to proszę o pomoc.

« Odpowiedź #308 dnia: Marca 10, 2013, 12:30:50 »
Witam mam pytanie parę lat temu bawiłem się w ił 2 i condora zarzuciłem temat na rzecz prawdziwego latania (paralotnie) ale nie o tym.
Mój stary TrackIr 2 Nie działa nie mam pomysłu jak uruchomić go pod Win 7 czy jest na to w ogóle szansa uruchomienia pod tym systemem? 
(win 7 64 ultimate)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #309 dnia: Marca 10, 2013, 12:38:45 »
Do trackira 2 nie ma dedykowanych 64 bitowych sterowników. Ale możesz poszukać na forum naturalpoint, coś tam działa:
http://forum.naturalpoint.com/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=35294#Post35294
http://forum.naturalpoint.com/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=36997#Post36997
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #310 dnia: Marca 10, 2013, 13:22:17 »
Dzięki ci Panie - działa  :D

« Odpowiedź #311 dnia: Marca 13, 2013, 19:37:32 »
Witam !

A ja mam pytanie z inne beczki. Czy zakup Tracka rozważalibyście krajowy czy też raczej ściągany zza wielkiej wody ? Nie wiem jak z cłem w tym temacie ale , gdyby przeszło bez, a mam tak często przy zakupach modelarskich to cena jest niższa o ok 300 zł, i dlatego zastanawiam się nad taką opcją

pozdrawiam

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #312 dnia: Marca 13, 2013, 20:27:39 »
Ja osobiście kupowałem z eBay, na stronie Natural Point też można po obniżonej cenie korzystając z kodu promocyjnego od Dslyecxi z ShackTac: http://www.naturalpoint.com/trackir/promo/promo_landing.html?promoname=dslyecxi-pro

Co do cła i VAT, to różnie bywa, ale chyba nawet i z tymi opłatami może wyjść taniej niż z Pilots.pl.

« Odpowiedź #313 dnia: Marca 13, 2013, 20:49:55 »
Ja swojego TrackIRa kupiłem w USA, ale Herbaciarze skasowali mnie za cło. Nie pamiętam już ile, ale w sumie wyszło niewiele mniej niż zapłaciłbym w UK.
« Ostatnia zmiana: Marca 13, 2013, 21:25:14 wysłana przez Grover »

« Odpowiedź #314 dnia: Marca 14, 2013, 11:16:46 »
Witam !

Dziękuję za odpowiedzi. Musze przemyśleć temat. Mam jeszcze jedną sprawę. Latam na BS2. To mój pierwszy, po latach poważniejszy kontakt z simkami. Wybór był spowodowany, między innymi faktem, że od dwóch lat bawię się w zdalnie sterowane heliki i kocham śmigłowce... Jak wiecie BS2 ma klikaną kabinkę. W wielu opracowaniach czytam, że TrackIR 5 bardzo pomaga w obsłudze takiego rozwiązania. Jak to właściwie wygląda w praktyce? Jakie dokładnie czynności trzeba wykonać by przełączyć switcha? Czy precyzja jest faktycznie na tak wysokim poziomie?

Pozdrawiam.

Drobne poprawki. Proszę dbać o czytelność swoich postów. Syringe.
« Ostatnia zmiana: Marca 14, 2013, 11:34:31 wysłana przez Syringe »