że będzie ta jak z ich Windows 10, w którym właśnie ustatkowali się z tym wydawaniem kolejnych Windowsów.
No nie bardzo, bo jest Win 11 a Win 12 już czeka za rogiem.

Zresztą mam wrażenie, że coś takiego zapowiadali na początku.
No właśnie, że nie. Problemem wszystkich jest to, że sobie wszyscy wmówili, że będzie MSFS 2020 przez dekadę.
Polecam:
https://www.youtube.com/watch?v=UvJ_6r_6FWcW skrócie - twórcy zapowiadali wsparcie całej platformy przez dekadę a nie MSFS 2020 jako takiego.
Dlatego zgaduję, że może chodzić o coś innego - o przejście do coraz modniejszej opłaty abonamentowej (!)
Od początku masz MSFS w abonamentowym Game Pass.
Albo, heh, może to coś w rodzaju MS Flight, lol? Takie niby coś arcade dla konsolowych casuali (...)
Reklama jest celowana tam, gdzie największa grupa docelowa - właśnie w casuali. A reszta będzie latać tak jak do tej pory.
MSFS 2020 też nie promowali jako hiper realistyczny symulator, którego opanowanie wymaga zapoznania Encyklopedii w 4 tomach oraz dodatku*.
A
reklama FSX?
Ogólnie, to wielkie halo, bo firma wypuściła komercyjny produkt i chce na nim zarobić. Oczywiście, że chce zarobić, bo po to było to wszystko robione.
* Mam na strychu 4 tomy jedynie słusznej Encyklopedii wydanej w jedynym słusznym ustroju, mogę wypożyczyć do poczytania