Patrząc na dwie pierwsze strony tego wątku to mam wrażenie, że to forum starych bab, a nie dorosłych ludzi... I tak, stare baby to osoby stan skupienia niż dorośli ludzie

Najlepsze te narzekania przed obejrzeniem całości... Jakim cudem niektórzy zagrali w Ił-2 Sturmovnik? Przecież to o jakimś badziewnym samolocie, do tego przez ruskich robione, więc wiadomo, że grafika będzie słaba, a propaganda mocna... Nie? Nikt tak nie podchodził w 2001 do gry? Kupował i grał? No jak to tak, bez narzekania najpierw? Nie! A tak w ogóle to jak można było w to grać skoro w P.11 odpadały koła przy długim nurkowaniu, przecież to pochwała radzieckiego rasizmu, zwanego nacjonalizmem!
Sorry, ale nie wytrzymałem. Wiecie jak się robi efekty komputerowe? Do ostatniej chwili! Prawdopodobnie ostatnie odcinki nie mają jeszcze skończonych efektów! Wiecie co to znaczy? Że efekty pokazane w zwiastunie pół roku przed premierą, a te które trafiają do finalnej wersji to dwie różne rzeczy. To jest jeden z powodów, dlaczego wypuszcza się odcinki stopniowo. Pewnie, że mało ważny, ale jednak.
Kompania Braci i Pacyfik były wypuszczane identycznie! Najpierw dwa pierwsze odcinki, a później co tydzień jeden. W przypadku mocnych produkcji to jest... zdrowsze dla osób oglądających, bo i będą miały czas przetrawić wydążenia, docenić, przemyśleć, ochłonąć... oraz ma się tydzień, aby obgadać każdy odcinek i aż się zdziwiłem, że nie ma tutaj długiej dyskusji jak to ilość śrubek na boku B-17 się nie zgadza, a koła mają felgi w złym kolorze biorąc pod uwagę rocznik

Co więcej to serial, to znaczy, że scen akcji ma więcej niż film i niektórzy o tym zapominają. Gdyby każde półtora odcinka kosztowało tyle co 1 Top Gun Maverick to można by narzekać na efekty. 9 odcinków ponoć kosztowało 250 milionów, a Top Gun 170 i trwa mniej niż 3 odcinki oraz toczy się we współczesnych czasach, a chyba łatwiej pojechać na lotniskowiec i pozwolić się US Navy promować, niż cofnąć się do lat 40?

Urocze były też oceny całości przed obejrzeniem pierwszego odcinka. Przecież tu stare dziady siedzą, a jak dzieci po zwiastunie chcą oceniać? Przecież Pacyfik swoją głębie pokazuje dopiero po drugim, czy trzecim obejrzeniu całości! I to potwierdzona opinia, nie znam nikogo kto uważałby Kompanię za lepszą, a znam jedynie osoby, które za mało razy widziały Pacyfik

Mam nadzieję, że nikt się nie poczuł urażony odrobiną złośliwości, ale czytając na raz od początku ten wątek można oberwać ilością narzekania, więc postanowiłem oddać cios;)