Autor Wątek: IL-2: Korea  (Przeczytany 29144 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Odp: IL-2: Korea
« Odpowiedź #210 dnia: Lipca 03, 2026, 20:05:40 »
Pytanie - celownik w P-80 mam tylko dolną część okręgu. Próbowałem zmienić położenie głowy względem celownika, tak aby widzieć cały okrąg, ale niestety nie udało mi się niczego wykombinować.
Tak ma być, czy o czymś nie wiem?

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #211 dnia: Lipca 03, 2026, 20:14:55 »
Pytanie - celownik w P-80 mam tylko dolną część okręgu. Próbowałem zmienić położenie głowy względem celownika, tak aby widzieć cały okrąg, ale niestety nie udało mi się niczego wykombinować.
Tak ma być, czy o czymś nie wiem?

Ramm.

Tam masz K-14 prawda? Więc jest ok.

Przy okazji odkryłem, że TASK EDITOR daje 3x większy wiatr, niezgodny z ustawieniami na panelu głównym. Np. wiatr na 5 m/s daje wiatr w simie 54 km/h, więc nic dziwnego, że ludzie się zastanawiają o chodzi z rakietami, że nie mogą przycelować ;). Zgłosiłem to.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #212 dnia: Lipca 05, 2026, 20:42:21 »
Polatałem "EXAMS" na F-80 i F-84 misje "AIR COMBAT".
Przy F-80 przeciwnikiem jest bylejak 9P a F-84 parch 11.
Nic nie widać, kompletnie. Przynajmniej na tle ziemi, trochę lepiej jest na tle chmur lub nieba, ale sząłu wg mnie nie ma.
Gdy wyłączyłem znakowanie celów, kontakt gubię od razu. Nie wiem na ile jest to spowodowane małą ilością klatek na ekranie (max. 25) a wielkością kropki w grze.
Też na pewno gra rolę prędkość samolotów odrzutowych.

Ramm.   

ps. Yoyek - jest możliwość postawienia swojego servera już czy raczej za wcześnie na takie rzeczy? 
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #213 dnia: Lipca 05, 2026, 21:25:17 »
ps. Yoyek - jest możliwość postawienia swojego servera już czy raczej za wcześnie na takie rzeczy? 

Serwer można już stawiać, co prawda nie próbowałem, bo jeszcze nie panuję nad klawiszologią, ale pewnie za jakiś czas można coś polatać. Można też spróbować na jakimś z działających serwerów. Przydałaby się nowa odsłona Combat Box. Pewnie będzie ale wpierw niech grę ukończą ;D.

Ps. Zobaczcie sobie jaki piękny zrobili widok "flyby". Czegoś takiego nie było w żadnym simie. LShift+F3. Wow.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #214 dnia: Lipca 06, 2026, 17:28:06 »
Już działa Combat Box Korea. Kilka razy już latałem u nich. Miałem spore problemy żeby odnaleźć się na mapie, latałem na czują. W great battles nie było tego problemu, zawsze były jakieś punkty orientacyjne, a tu lipa, góry, lasy, mnóstwo rzek i wszystko wydaje mi się takie same. Też zależy od konkretnego rejonu na mapie, ale trzeba więcej polatać jeszcze. Ogólne wrażenia z gry super jak na razie.

« Odpowiedź #215 dnia: Lipca 06, 2026, 23:26:35 »
Ps. Zobaczcie sobie jaki piękny zrobili widok "flyby". Czegoś takiego nie było w żadnym simie. LShift+F3. Wow.

No to daj może klip z gry? Pliki do 200mb można szybko np. na imgur wrzucić.