Autor Wątek: F-5E Remastered version  (Przeczytany 3979 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: F-5E Remastered version
« Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 07, 2024, 12:17:07 »
Może warto dodać, że cena 10 USD za upgrade obowiązuje tylko przez 3 miesiące. Później będzie 15 USD.

Sensowna recenzja:

F-5E Tiger II Remaster REVIEW | DCS
https://www.youtube.com/watch?v=j1oS5qZEoh4

Nie możesz korzystać ze starego.

A możesz wyłączyć upgrade w menedżerze modułów i wtedy jest stara wersja? Chodzi mi o możliwość korzystania ze starych skórek.

« Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 07, 2024, 12:29:26 »
Co do wyłączenia starego modelu to sprawdzałem. Wieczorem może zerknę.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 07, 2024, 17:15:31 »
Jascha, dzięki za filmik.
Pod nim był link do strony ( o tej):

https://forum.dcs.world/topic/217149-f-5e-tiger-ii-pit-116-f-5e-tiger-ii-refurbished-10/

I zainstalowałem sobie nowe tekstury do kokpitu wykonane przez Bummera. Z powyższego filmiku widać, że zrobione są fajnie, poprawiają wygląd oryginalnego kokpitu, a czy wyglądają lepiej, czy gorzej niż ta wersja płatna DCS-owa, to już każdy musi sobie sam odpowiedzieć. Według mnie wyglądają dobrze.
I w tym momencie nie widzę żadnego sensu kupowania tego lepiej opakowanego starego modułu.

« Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 07, 2024, 21:18:03 »
I zainstalowałem sobie nowe tekstury do kokpitu wykonane przez Bummera.
Jednak nowe tekstury ED są dużo ładniejsze od modu Bummera. Pewnie będzie sporo lamentu wokół F-5  i ED coś jeszcze poprawi, może radar i doda w końcu 4 pociski AA.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 07, 2024, 22:51:00 »
Wtedy będzie to ulepszenie, a nie kosmetyka ;)

« Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 08, 2024, 01:51:18 »
Odpowiadając na zadane wcześniej przez siebie pytanie - da się przywrócić stary moduł, dezaktywując moduł z upgrade. Zakładam, że taka opcja jest dostępna wyłącznie dla osób, które zakupiły wcześniej dostępny wariant F-5E.

REVERTING The F-5E Tiger II Remaster For DCS
https://www.youtube.com/shorts/vZ_we9ha9cY

« Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 08, 2024, 11:02:19 »
Hmmm jeśli zrobienie tekstur i lekkie poprawki 3D to 7000 roboczogodzin to ja nie wiem ile liczyć na inne moduły, może setki tysięcy godzin.
Imo zamiast łatać takie coś, mogliby wreszcie poprawić Su-25T do wysokiego standardu i może dodać tam funkcje... w końcu to pierwszy samolot do zabawy przy ściąganiu DCS, a świeżości w tym modelu już nie ma.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 08, 2024, 11:58:05 »
Oj tam, marudzicie, na serio, spuszczać się za 42zł, przecież to 3 browarki w knajpie albo pół zakupów w środku tygodnia :P. Zrobili całkiem przyjemny refresh w stylu ED, coś tam jeszcze dojdzie ale psioczyć tutaj naprawdę nie ma na co. Część osób może skorzystać pewnie z mil więc wyjdzie jeszcze mniej. 7k RBH to raczej to nie zajęło i oczywiście jest to pewnie po prostu PR, chyba, że wliczają w to też zbieranie materiałów itp. ale robotę odwalili całkiem przyjemną dla oka akurat w tym wypadku (jak i z mgłą). Kto nie chce niech nie bierze, ale stara wersja nie będzie już wspierana.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 08, 2024, 12:18:48 »
Jeszcze raz podkreślam, tu nie chodzi o 40 zł, tylko o sposób traktowania klientów.
Nie bardzo rozumiem, opakowanie nowe, ale rdzeń (czyli w sumie to co istotne) stare, to co mam być wspierane, lub nie??
Tekstrury i wnęki działek, czy programowe odwzrorowanie samolotu, jego zachowania i awioniki, które według opisu się nie zmieniło?

« Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 08, 2024, 19:40:50 »
Przy A-10 i K-50 za te 40zł dostaliśmy coś konkretnego. Tym razem dostaliśmy "coś" co ponoć zajęło 7000 roboczo godzin, a w co raczej trudno uwierzyć. Te płatne aktualizacje nie mają ze sobą najmniejszego porównania, tamte były WOW, a ta jest gówno. Już wolałbym zapłacić te 10 dolców za dawna obiecane bomby z napalmem z odwzorowanym modelem zniszczeń i efektem wybuchu. Tu bym uwierzył w te 7000h.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 08, 2024, 21:07:52 »
Padek, nie marudź.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 08, 2024, 23:09:41 »
Szczerze mówiąc wolałbym zapłacić te 20 czy 25$, ale za "duży" update z nowym kokpitem w jakości podobnej jak ostatnie moduły ED, z poprawionym radarem jak u Heatblur i z eksportowymi bajerami typu 4x AiM-9, Mavericki czy sonda do tankowania. Wtedy to by miało jakiś sens.

Tymczasem ED zrobiło minimum, żeby ładnie wyglądało na trailerze na youtube, a najwięcej pracy poszło w część która nic nowego specjalnie nie wnosi, czyli model zewnętrzny.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2024, 09:17:51 wysłana przez some1 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 09, 2024, 07:47:06 »
Dokładnie tak.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)