Autor Wątek: Kampania F-16C Arctic Thunder - Reflected Simulations  (Przeczytany 1184 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kampania F-16C Arctic Thunder - Reflected Simulations
« dnia: Grudnia 19, 2024, 02:31:47 »
Jeśli latacie na F-16 offline to gorąco polecam najnowszą kampanię F-16C Arctic Thunder od Reflected Simulations, którą tworzyli wspólnie z Baltic Dragon.
Całość dzieje się na półwyspie Kola, gdzie Rosja atakuje Finlandię, a my jako pilot samolotu F-16 USAF, zostajemy przerzuceni do bazy Rovaniemi żeby wspomóc siły NATO w odparciu ataku.
Jestem po trzeciej misji i muszę przyznać, że czapki z głów dla twórców. Immersja totalna, już na ziemi musimy komunikować się i współpracować z naszym Crew chief, korzystamy z napisanego specjalnie na potrzeby kampanii ATC. Na lotnisku są strefy uzbrajania/zabezpieczania uzbrojenia przed startem lub powrotem z misji. W powietrzu oczywiście jesteśmy jednym z trybików całej operacji a komunikaty radiowe z innymi jednostkami poprzedzone są weryfikacją za pomocą tabelki DRYAD tego, czy faktycznie rozmawiamy z sojuszniczą jednostką.

Istnieje również druga wersja kampanii, w której latamy F/A-18.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Kampania F-16C Arctic Thunder - Reflected Simulations
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 19, 2024, 11:10:54 »
Ja wezmę tę kampanię na pewno ale muszę się wpierw poduczyć szesnastki. Natomiast zastanawiało mnie tylko, czy to są dokładnie te same kampanie i w miejsce F-16 ląduje F/A-18 po prostu, czy jednak mają osobne linie prowadzące, w tym i rozmowy, ale w tym samym scenariuszu.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 19, 2024, 11:45:16 »
Z tego co czytałem, to scenariusz jest wspólny, ale w danych misjach wypełniamy rolę przydzielone danym maszynom. Część misji dzieje się też w inne dni, więc nie jest to zwykłe skopiowanie kampanii dla drugiego samolotu.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 19, 2024, 11:50:03 »
Z tego co czytałem, to scenariusz jest wspólny, ale w danych misjach wypełniamy rolę przydzielone danym maszynom. Część misji dzieje się też w inne dni, więc nie jest to zwykłe skopiowanie kampanii dla drugiego samolotu.

No to git malina. Hornet jakoś mnie nie interesi, przynajmniej na razie, ale do 16 się przymierzam* by w końcu się nią pobawić jakoś dłużej.

*W oczekiwaniu na MiG-29. ;D

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 19, 2024, 20:24:37 »
Hornet jest świetny, choć nie latałem nim już dawno i pewnie 80 % z obsługi nie pamiętam (to nie A-10 gdzie wsiada się po miesiącach i człowiek wie co i jak od razu 🙂). Za to F-16 i AH-64 latam najczęściej, i wciągam wszystkie kampanie, które do nich wychodzą. Arctic Thunder wybija się zdecydowanie na prowadzenie jeśli chodzi o kompleksowe podejście do tematu. Czas też odświeżyć Horneta, przejść Arctic Thunder perspektywy jego pilota. A latanie Hornetem przyda się też do innych misji, bo Supercarrier idzie w dobrym kierunku a jest sporo dobrych kampanii dla F/A-18.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 12, 2025, 00:02:15 »
Kampania zaczęta, klimacik jest faktycznie bo dużo się dzieje w eterze. Trochę by się przydało wstępu, co do samego "mnie" tutaj (bo w sumie nie wiedziałem jaki mam nick nawet) no ale luz. Co do radyjka, to chociaż ja nie latałem w tę kampanię wcześniej, to w miarę podobne automaty dałem w kampanii dla OH-58D.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 12, 2025, 09:52:24 »
Fajny filmik podsumowujacy cechy tej kampanii: https://youtu.be/9BDdzALyS2U?si=L4yJUKA__O-Gbt0-.

www.yoyosims.pl