Autor Wątek: OH-58D kampania "Through the desert dust"  (Przeczytany 2704 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: OH-58D kampania "Through the desert dust"
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 01, 2025, 20:03:29 »
Kampania dla OH-58D została wydana dzisiaj! 💥 Wciel się w rolę pilota OH-58D nad Afganistanem przed i w trakcie „Operacji Moshtarak”, części większej operacji o nazwie „Enduring Freedom”! To kampania dla jednego gracza, płatnej jakości, ale darmowa. Potrzebujesz modułu Polychop Simulation - OH-58D „Kiowa Warrior”, a także mapy Afganistanu dla DCS (całej mapy lub zachodnio-południowej części, ta mapa ma również „Okres próbny” trwający 2 tygodnie). Uwaga (ważne!): przed rozpoczęciem kampanii koniecznie przeczytaj całą instrukcję (folder DOC). Znajdziesz tam tło historyczne, ważne notatki, wskazówki i FAQ. Aby skompletować zestaw, musisz również pobrać dedykowaną moją skórkę dla OH-58D. Pierwszy post został uaktualniony.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 01, 2025, 20:31:03 »
Z tego co widziałem skórka jest dodana do kampanii, czyli nie trzeba pobierać osobno. Chyba.  :?
 Na razie zachowałem się jak typowy Janusz biznesu i udało mi się uruchomić kampanię na East Afghanistan.  :evil:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 01, 2025, 23:18:47 »
Z tego co widziałem skórka jest dodana do kampanii, czyli nie trzeba pobierać osobno. Chyba.  :?
 Na razie zachowałem się jak typowy Janusz biznesu i udało mi się uruchomić kampanię na East Afghanistan.  :evil:

Trzeba, trzeba pobrać malowanie.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 01, 2025, 23:32:23 »
Czyli wszystko jasne.  :D

« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 02, 2025, 11:58:11 »
A jednak nie. Sprawdziłem, obie skórki są identyczne.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 02, 2025, 13:48:58 »
A jednak nie. Sprawdziłem, obie skórki są identyczne.

Jesli mowisz, ze cos jest w folderze z kampania, to ta akurat nie dziala, zapomnialem w takim razie ja usunac. Za jakis czas podegram w takim razie nowa wersje.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 02, 2025, 15:17:22 »
Obie skórki u mnie działają. W sensie w DCS, nie sprawdzałem w kampanii. W jednej zmieniłem
Jesli mowisz, ze cos jest w folderze z kampania, to ta akurat nie dziala, zapomnialem w takim razie ja usunac. Za jakis czas podegram w takim razie nowa wersje.
Działają obie. :D
« Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2025, 15:27:41 wysłana przez Rafał »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 02, 2025, 18:21:38 »
Działają obie. :D

Hmmm. Generalnie takie miałem właśnie założenie właśnie by wszystko było w jednym, bez potrzeby dociągania czegokolwiek ale okazało się, że jak się doda do oficjalnego katalogu to mi nie działała i pewnie zapomniałem po prostu ją wywalić. Dobre odkrycie, może coś jakiś patch poprawił bo konfiguracja plików była tu dobra jak widać, skoro się wyświetla poprawnie. Sprawdzę jeszcze u siebie i jak coś to za jakiś czas puszczę update, że nie trzeba już ściągać skórki, dzięki.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 02, 2025, 18:30:14 »
To tak w kwestii formalnej. Wydzieliłem malowanie z kampanii i dodałem je osobno. Skórkę i kampanię dodaję przez JSGME. Tak sobie wymysliłem.  :P

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 02, 2025, 19:27:56 »
To tak w kwestii formalnej. Wydzieliłem malowanie z kampanii i dodałem je osobno. Skórkę i kampanię dodaję przez JSGME. Tak sobie wymysliłem.  :P

Tak, mam trochę zapytań o wersję JSGME ready więc pewnie zmienię na taką właśnie. Sam z tego korzystam dla modów i sobie chwalę. Chociaż i bez tego nie będzie żadnego problemu, a kampania to mnie nie jest mod, updejty nie nadpisują kampanii, więc tu nie ma żadnego zagrożenia. Teraz wystarczy zawartość zipa wrzucić do katalogu z kampaniami i po sprawie.
« Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2025, 22:08:50 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 02, 2025, 21:40:26 »
Ściągnąłem przed chwilą, może uda mi się dzisiaj odpalić, sprawdzić czy wszystko działa. Potem będę musiał odświeżyć latanie na Kiowa i do boju! ;)
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 03, 2025, 00:58:02 »
Pierwsza misja za mną, włącznie z dodatkowym zadaniem ;). Fajny wstęp. Posiłkowałem się autostartem bo oczywiście połowę z obsługi zapomniałem. Chyba rozsądniej będzie przejść najpierw misje treningowe...
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 03, 2025, 07:18:43 »
Pierwsza misja za mną, włącznie z dodatkowym zadaniem ;). Fajny wstęp. Posiłkowałem się autostartem bo oczywiście połowę z obsługi zapomniałem. Chyba rozsądniej będzie przejść najpierw misje treningowe...

A instrukcje czytał? Żaden autostart! Wtedy misja (jej początek) nie działa prawidłowo.
« Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2025, 08:26:45 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 03, 2025, 11:15:37 »
Panie! A kto czyta manuale!  ;D. Ja się cieszyłem, że po nocy mogę na godzinę DCS odpalić, a Ty mi tu z manualami wyskakujesz ;). Ale skoro trzeba, jak będę miał więcej czasu to zrobię to jak człowiek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 03, 2025, 17:20:31 »
Ale skoro trzeba, jak będę miał więcej czasu to zrobię to jak człowiek.

No jest zakreślone nawet na czerwono w każdym moim poście o kampanii, że to obligo, bez tego nie ruszać ;)! Są pewne automaty (w tym ATC), procedury, które musza być robione w kolejności.

www.yoyosims.pl