Autor Wątek: Szkola u Pana Dziadka  (Przeczytany 147988 razy)

3mw

• Gość
Odp: Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #360 dnia: Września 11, 2006, 20:52:02 »
A w jakiej wersji gry odbywa się szkolenie :011:

« Odpowiedź #361 dnia: Września 11, 2006, 21:17:33 »
Witam po raz pierwszy!

Własnie przed chwilą, poprzez GG połączyłem się z Dziadkiem Kosem i umówiłem się na pierwszą lekcję latania. Niezwykle miły kontakt, od razu zostałem przeszkolony w kwestii komunikowania się głosem (VENTRILO) i teraz z niecierpliwością czekam na swoją kolejke.
Już czuję tremę przed pierwszą lekcją, ale świadomość, że wkrótce będę latać coraz lepiej dodaje mi odwagę.
Czytałem, że niektórzy juz po kilku lekcjach zapominają co to STALL, korkociąg! Obym był równie zdolny jak oni  :001:
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia wkrótce na HL  :banan

Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

« Odpowiedź #362 dnia: Września 12, 2006, 06:38:22 »
A w jakiej wersji gry odbywa się szkolenie?

W piątek było jeszcze FB+AEP+PF 4.04m, i chyba wiele się od tego czasu nie zmieniło... Ale dla pewności spytaj(cie) instruktora.
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #363 dnia: Września 12, 2006, 10:03:39 »
Pozwolę sobie wyręczyć KOSa - wersja używana w szkółce to 4.04.

3mw

• Gość
« Odpowiedź #364 dnia: Września 12, 2006, 15:56:19 »
Ehh szkoda, że nie w starym Sturmie nie mam PF, więc sie nie zapisze :015:

silientbob

• Gość
« Odpowiedź #365 dnia: Września 13, 2006, 12:16:30 »
To mój pierwszy post na forum więc pragnę wszystkich powitać :001:  szczególnie tych, którzy regularnie sprowadzają mnie na ziemię na HLu
Ja niestety też nie jestem posiadaczem PF. Czytałem niektóre wypowiedzi dotyczące wyższości szturmovika nad FB (jeśli chodzi o trudność i realizm rozgrywki)
I tu pytanko: czy nie rozsądniej było by uczyć pilotażu w starym Ił'ku? Ewentualnie zrobić wyjątek dla tych co nie mają wersji 4.04. Gdyż w wielu przypadkach to nie kwestia nabycia PF a zmiany komputera na szybszy :008:

rico32

• Gość
« Odpowiedź #366 dnia: Października 07, 2006, 03:01:17 »

Witam wszystkich

Jestem nowy na tym forum i na samym wstępie chciałem się przywitać a nastepnie wyrazić moje słowa uznania(to nie próba podlizania się :)
za wasze umiejętnosći lotnicze- ja dopiero się uczę- widziałem wasze walki z turnieju i muszę przyznać że zrobiły na mnie duże wrażenie.

Jeśli można to też chciałbym uczestniczyć w nauce latania w szkółce
Dziadka Kosa- proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prazby :002:

I jeszcze jedno, czy istnieje mozliwosć pobrania jakis filmików przedstawiających poprawnie wykonanie manewrów plus nauka strzelania?

rico32

• Gość
« Odpowiedź #367 dnia: Października 25, 2006, 18:47:25 »
Witam latającą brać  :020:

Dzisiaj odbyła się moja pierwsza lekcja pod kuratorą Dziadka Kosa
i muszę się przyznać żę ze mnie totalna lama jest i wiele muszę się nauczyć
Dziadek Kos to Fajny gosć i nauczyciel- ten jego spokój podczas tłumaczenia- czułem się jak w szkole za dawnych lat
Przyznam też że nie wszystko zapamiętałem z lekcji- to przez małego stresa ale mam nadzieje że jutro będzie troche lepiej i nie będe za bardzo scinał lotu przez co tracił szmoc :020:

Franek

• Gość
« Odpowiedź #368 dnia: Listopada 07, 2006, 20:01:50 »
To mój pierwszy post wiec najpierw chciałbym się przywitać ze wszystkimi.  :004:
Jestem po pierwszej lekcji z Mistrzem Pilotażu Dziadkiem Kosem no i okazało się, że jest o wiele gorzej niż myślałem a to dlatego, że TOTALNIE NIE UMIEM LATAĆ (jedyne co umiem to wystartować, wpadać w stalle i jak szczęście dopomoże to i z nich wychodzić).
Wiem Dziadku Kosie, że czeka mnie długa droga nauki latania i obiecuje, że będe pilnym uczniem ( pilniejszym niż w liceum :003:).
P.S. Dziadek Kos jest nadzwyczaj spokojny nawet jak wielokrotnie nie mogłem Jemu "wejść" na ogon (ach gdyby tak nauczyciele w moim liceum byli chociaż w połowie tak spokojni i cierpliwi jak Dziadek Kos to może nawet polubiłbym tą szkołe).

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #369 dnia: Grudnia 08, 2006, 18:42:48 »
Zbliża się okres świąteczno-noworoczno-imieninowy a co za tym idzie więcej jest do zrobienia w domu. Zakupy, sprzątanie, drobne naprawy, małe remonty itp. Dlatego też w zajęciach szkółkowych zrobimy przerwę od 18 grudnia do - mniej więcej - 5 stycznia 2007 roku. Korzystając z okazji chcę wszystkim latającym ze mną tą drogą i już teraz złożyć życzenia zdrowych, pogodnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz lepszego, Nowego 2007 Roku. Do kolejnego spotkania na szkolnym lotnisku w styczniu.
Dziadek Kos

dragonfly

• Gość
« Odpowiedź #370 dnia: Grudnia 08, 2006, 18:56:30 »
Kos - czy doszedł mój priv ze zgłoszeniem do szkółki :011: Nie orientuję się za bardzo z skrypcie tego forum i nie wiem czy trzeba było wpisywac jakieś hasło w opcji PW? Taka opcja była, ale nie wiem czy jest aktywna.

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #371 dnia: Grudnia 08, 2006, 20:09:03 »
Sprawdziłem swoją skrzynkę PW ale nic tam od Ciebie nie ma.
Dziadek Kos

dragonfly

• Gość
« Odpowiedź #372 dnia: Grudnia 09, 2006, 15:40:43 »
Nie wiem co jest z tymi cholernymi PW, ale za chiny nie mogę priva wysłać - będę uderzał na GG, także jeśli odezwie sie jakiś nieznajomy, to będę ja.

notch

• Gość
« Odpowiedź #373 dnia: Grudnia 12, 2006, 18:24:07 »
Witam,
Jako początkujący też chciałbym się zapisać na zajęcia. Niestety PW coś u mnie nie ćwiczy (tajemnicze literki się nie pokazują), także będę kol. Kosa atakował przez gg.

pozdrawiam
notch

Sufler

• Gość
« Odpowiedź #374 dnia: Grudnia 13, 2006, 16:12:22 »
witam wszystkich:)

dawno dawno mnie tu nie bylo.... z powodow czysto osobistych... ale:)

Ciesze sie Kosie, ze caly czas uczysz mlodziez latac i strzelac:) Mam nadzieje ze to doceniaja:)

Skoro nie dziala wam PW do Kosa, to najlepiej kliknac na gg albo wyslac mu maila... prawda? Nie narzekajcie na trudnosci w polaczeniu, jak sie chce to sie Kosa znajduje...

A jak zawsze powtarzam... kazdy lot z Kosem to nauka czegos nowego i calkiem przydatnego...
heh wiem, bo sam u Kosa zaczynalem:)

Kosie Wszystkiego Najlepszego, Wesolych Swiat i Sylwestra
Pozdrowienia z kraju herbatnikow:)