Autor Wątek: Szkola u Pana Dziadka  (Przeczytany 135004 razy)

Offline Kos

• Global Moderator
Odp: Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #420 dnia: Lipca 16, 2007, 20:16:16 »
Zdjęcia robione były na radomskim lotnisku w hangarze w którym mieliśmy swoje stanowisko podczas pierwszej prezentacji "na żywo" dla publiczności naszego wirtualnego zespołu akrobacyjnego PAT.

Natomiast co do lekcji to one zaczną się dopiero po przerwie wakacyjnej. To co robimy teraz to zwykła zabawa, która ma na celu  przybliżyć Ci to, co jest jeszcze przed Tobą. A trochę tego jest... Na razie są to luźne wskazówki i uwagi dające Ci przedsmak tego nad czym będziemy pracować.
Dziadek Kos

milicjant

• Gość
« Odpowiedź #421 dnia: Lipca 16, 2007, 21:34:16 »
Dziękuje za informacje dotyczącą zdjęć.

Miałem raz okazję oglądać orliki radomskie na próbach przed pokazem na Air Show.
Poprawiam się odnośnie lekcji źle dobrałem słowa powinienem napisać
- spotkania - no ale jeszcze nie miałem takiej prawdziwej lekcji więc nie było punktu odniesienia  :004:

Co nie zmienia faktu każda informacja, rada, czy wskazówka jaką uzyskałem  jest dla mnie bezcenna!

Romus0

• Gość
« Odpowiedź #422 dnia: Lipca 26, 2007, 23:23:53 »
Witam Panów Pilotów :)

Co do naszych pierwszych w Polsce pokazów na żywo w Radomiu to zapraszam do obejrzenia trailera http://pl.youtube.com/watch?v=E9MTC6RZgEw (zanim Kos zmontuje film to myślę, że będzie niezły przed smak tego co tam było :D ).

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2007, 07:30:59 wysłana przez Kos »

Lesiu

• Gość
« Odpowiedź #423 dnia: Września 04, 2007, 13:48:19 »
Jak rozumiem szkoła u Dziadka Kosa jest nadal aktualna? Mam straszne problemy z opanowaniem podstawowych manewrów, a co dopiero strzelaniem, nawet do statycznych celów. I nawet nie pomaga doświadczenie z innych symulatorów. A tu jeszcze trzeba wylądować.

Więc z chęcią bym się przyuczył do zawodu, bo w perspektywie czasu jest Battle of Britain, które pewnie będzie przybliżone modelem do Iła.

k1oor

• Gość
« Odpowiedź #424 dnia: Września 25, 2007, 10:17:26 »
Witam,

Czy mozna sie wpisac na liste studentow pilotazu?

Troche latam on-line, nawet czasem uda mi sie kogos zestrzelic, do celow naziemnych tez udaje mi sie trafiac (chociaz mogloby byc lepiej).

Moj najwiekszy problem to to ze jak juz mi ktos wsiadzie na 6ta to sie konczy wietrzeniem...
No i chyba najlepiej lata mi sie Spitfire'em, inne samoloty jakos zdecydownie gorzej mi sie prowadza...

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #425 dnia: Września 25, 2007, 10:21:39 »
Proszę o kontakt na GG około godz. 20.30.
Dziadek Kos

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #426 dnia: Października 23, 2007, 10:42:32 »
Zbliża się dzień Wszystkich Świętych. Ponieważ wiąże się to z wcześniejszym porządkowaniem grobów a także wyjazdami, zajęcia w szkółce zostały przerwane a wznowione będą po 3 listopada.
Dziadek Kos

Fremen

• Gość
« Odpowiedź #427 dnia: Listopada 29, 2007, 19:24:28 »
tak(Tak), umarł ten temat. Nareszcie jestem umówiony na 1 zajęcia z Dziadkiem Kosem :). Ale ma nie mału(niemało) uczniów i muszę poczekać. Dlatego też chętnie bym polatał z kimś kto jest świerzy(świeży) w tą grę. Minusem jest to, że mam wew. ip i osobiscie nie moge stawiać serwerów. Jeśli ktoś jest chętny to na priv napisać, dość często tu zaglądam więc napewno(na pewno) odpisze.

Pozdrawiam.
 Pisownia. Dziadek Kos
« Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2007, 07:04:27 wysłana przez Kos »

« Odpowiedź #428 dnia: Listopada 30, 2007, 06:53:05 »
Dwa błędy ortograficzne, dwa gramatyczne, jeden stylistyczny i okazjonalny brak polskich liter. W dodatku w głównym temacie największego purysty językowego na forum! Oj, Dziadek da Ci "popalić" na tym pierwszym treningu...

A temat wcale nie jest "martwy", jest tylko "mało aktywny" :-D
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

« Odpowiedź #429 dnia: Listopada 30, 2007, 12:23:33 »
A temat wcale nie jest "martwy", jest tylko "mało aktywny" :-D
Za to szkółka działa pełną parą! A wiem co mówię.. (tzn. piszę :003:)

Pozdrawiam starych i nowych uczniów i oczywiście nauczyciela  :012:

Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

Fremen

• Gość
« Odpowiedź #430 dnia: Listopada 30, 2007, 13:54:16 »
Ok, zaczynam się pilnować. Dość szybko pisze na klawiaturze używając gg, a tam prawie wcale nie używa się polskich znaków. Coż będę zwracał teraz uwagę na każdy szczegół.

Mam nadzieję, że Dziadek nie jest polonistą, inaczej faktycznie mam kaplice  :karpik

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #431 dnia: Grudnia 13, 2007, 20:36:13 »
W związku z nadchodzącym okresem świąteczno-noworocznym w szkółce zrobimy sobie przerwę od 17 grudnia b.r. do 6 stycznia 2008 roku.

Z okazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia oraz Nowego, 2008 Roku, wszystkim adeptom oraz osobom odwiedzającym ten topic pragnę złożyć najserdeczniejsze życzenia. Wszystkiego najlepszego!!!
Dziadek Kos

Cysiu

• Gość
« Odpowiedź #432 dnia: Grudnia 17, 2007, 12:24:23 »
Mam taką krótką listę pytań. 1. Co jest wymagane żeby się dostać do szkółki Pana Dziadka. Mam na myśli jakieś dodatkowe programy, wersję iła i ewentualnie jakiś poziom trzeba prezentować czy taki nielot jak np ja też się nada? 2. Jaki samolot doradzacie dla kogoś kto się uczy latać? Do taj pory latałem na klawiaturze Migiem 3-U i nawet nieźle mi szło ale jak ostatnio polatałem na padzie (z okazji zbliżających się świat zamierzam zainwestować w joystick) to tak jakoś ciągle miałem przeciągnięcia i zaliczyłem glebę. Miałem też okazję polatać na serwerze Ubi i nawet jednego takiego zmusiłem do zarycia w wodę. Latałem wtedy P-51 ale to raczej nie samolot dla mnie. miałbym też prośbę o listę z nazwami uników i ich krótkimi opisami żebym wiedział na czym polegają. Z góry dziękuję i życzę wszystkim Wesołych świąt.

P.S. Na jakim serwerze gracie? Bo jak trochę poćwiczę to chętnie do Was dołączę.

« Odpowiedź #433 dnia: Grudnia 17, 2007, 14:16:26 »
Pozwolę sobie wyręczyć Kosa, mam nadzieje, że nie będzie miał mi tego za złe.

Wymagane są 4 rzeczy:
1)Gra IŁ-2 1946 w wersji 4.08
2)Program do komunikacji głosowej Ventrilo w wersji 2.1.4
3)Miło byłoby zaopatrzyć się w mikrofon :)
4)Chęć do nauki

Wybór myśliwca powinien być Twoją decyzją - możesz podeprzeć się tylko opiniami innych, wystarczy w opcji szukaj wpisać odpowiednie hasło i już wyskoczy kilka tematów w których każdy zachwala maszynę którą lata ;)

Jeśli chodzi o materiały to:
http://acn.waw.pl/sturm/
http://www.kg200.xt.pl/
http://www.flightsimbooks.com/jfs/

PS. Radzę kupić Joystick(najlepiej razem z przepustnicą oraz 3 osiami), bez tego ani rusz.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2007, 14:26:02 wysłana przez baski »

milicjant

• Gość
« Odpowiedź #434 dnia: Grudnia 17, 2007, 14:21:51 »
Witam :001:
1. Obowiązująca wersja to IL-2 Sturmovik 1946 upaczowany do 4.08m. Po to jest ta Szkółka żeby nieloty (w tym i ja) dostały skrzydełek pod czujnym okiem Kosa  :002:, ale sam musisz pogadać z Dziadkiem Kosem. Do kontaktów w czasie zajęć potrzebny Ventrilo
2. Zastanów się po jakiej stronie chcesz latać, moja rada taka nie bierz maszyn zbyt łatwych w prowadzeniu poczytaj to forum dowiesz się które maszyny zaliczane są do ufolotów i tych się wystrzegaj .Kup sobie jakąś wajchę jeżeli na poważnie chcesz zacząć się uczyć trudnej sztuki trzymania się powietrza. Jak widzisz w szkółce jest teraz przerwa do 6 stycznia.
Tu znajdziesz sporo informacji o tym jak latać by za często nie spadać : http://www.kg200.xt.pl/main/index.htm

P.S. Nie ma serwera "tylko dla naszych" szukaj na Hl-u ludzi ze swojsko brzmiącymi ksywkami.
      Polecam lekturę tego forum wtedy nie będziesz musiał zadawać takich pytań bo to wszystko już było  :004: