Autor Wątek: Szkola u Pana Dziadka  (Przeczytany 134990 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kamyk

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #120 dnia: Marca 01, 2005, 17:36:24 »
Myśle ze wlasnie po to jest szkolka !!! (by pomagac wszystkim w poczatkowym rozwoju i przejsciu do tzw samorozwoju) Trzeba przyznac ze szkolka jest takim sposobem nauki ktory daje najlepsze efekty(doswiadczenie) w stosunku do czasu (liczby godzin).
 Co do strony sadze ze owszem przydalaby- tylko skad zebrac zespol materialy i chetnego na postawienie strony do tego uwazam ze wiedza zawarta na stronach naszych wirtualnych dywizjonow zupelnie wystarcza (choc do mnie lepiej przemawiaja tracki , masz na nich wszystko ) - reszta jest tylko zaskokiem i indywidualnymi predyspozycjami do takich rzeczy - poniewaz kazdy tnie sie na czyms innym.
 Natomiast jesli chodzi o rozwoj szkolki sadze ze to dobry pomysl lecz nie wystarczy tylko znalezc dobrych pilotow - trzeba znalezc takich co potrafia przekazac swoja wiedze nielotom badz 'kurczakom' majacym i nie majacym progno na zostanie orlami przestworzy.

p.s jesli bedziesz potrzebowal sparing partnera jestem do twojej dyspozycji

wszystko co u napisalem jest tylko i wylacznie moja opinia . nie nalezy wiec tresci wyzej przytoczonych uwazac za bombardowanie cudzych pomyslow czy szerzenie defektyzmu , pesymizmu itd.

Thorgall

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #121 dnia: Marca 06, 2005, 15:25:34 »
Witam serdecznie! Jak tylko się uporam z dostawą gierki itd. chętnie dołączę do szkółki o ile do tego czasu Kos nerwowo wytrzyma i póki żona ma cierpliwość. Pozdrawiam wszystkich, którzy uświetniają tak zaszczytny cel pomagania nam "żółtodziobom"!

Romanov

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #122 dnia: Marca 07, 2005, 12:15:33 »
Witam
Przyznam sie szczerze ze sam chetnie skorzystam z pomocy szkólki latania jesli ktos byłby w stanie mi pomoc. Z tym że na dzien dzisiejszy posiadam IŁ2 FB oraz IŁ2 PF a nie mam tego dodatku. Czy da sie to jakoś obejsc  ?

Jaro(CT)

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #123 dnia: Marca 07, 2005, 15:00:09 »
Jestem tu zupełnie nowy :) i właśnie chciałbym się dowiedzieć jakby się można z Dziadkiem Kosem skontaktować i pobierać u niego lekcje... Z góry dzięki :564:

303_Shpacoo

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #124 dnia: Marca 07, 2005, 15:34:02 »
Najlepiej przez GG (nr w profilu).

Kos

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #125 dnia: Marca 07, 2005, 21:10:51 »
Nie bylo mnie na Forum kilka dni, wchodze i ...... cuuudooownie!!! Moze szybciutko odpowiem na pytania kolegow.

Cytat: Thorgall
...chętnie dołączę do szkółki o ile do tego czasu Kos nerwowo wytrzyma i póki żona ma cierpliwość.

Jak na razie nerwy Kosa sa w najlepszym porzadku i w najblizszym czasie nie zanosi sie na jakies drastyczne zmiany. Jesli zas chodzi o "cierpliwosc zony" to rozumiem, ze chodzi tu o Twoja zone hihihi, bo moja jest juz przyzwyczajona od baaaardzo dawna.

Cytat: Romanov
Z tym że na dzien dzisiejszy posiadam IŁ2 FB oraz IŁ2 PF a nie mam tego dodatku. Czy da sie to jakoś obejsc ?

Niestety tego sie nie da obejsc. Konfiguracja szkolki jest nastepujaca: FB+AEP+PF+patch 3.04m.

Na pytanie kolegi Jaro(CT) odpowiedzial juz moj przyjaciel z czeresniowej galezi - Szpak. Dodam tylko, ze mozecie pisac smialo nawet wtedy gdy w opisie GG mam "niedostepny". Odpowiem natychmiast jesli zjawie sie przy kompie lub skoncze zajecia w szkolce czy trening PATa. Aha... jeszcze jedno - w czasie wzmozonych opadow sniegu kontakt ze mna jak tez wspolne treningi moga byc utrudnione. To nie zart. Mysle, ze kiedy opady ustana zajecia w szkolce wroca do normy a ja bede dysponowal wiekszymi zasobami czasowymi dla wszystkich chetnych na wspolne ze mna latanie.

Jaro(CT)

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #126 dnia: Marca 09, 2005, 18:16:44 »
Muszę przyznać, że po jednym spotkaniu z Dziadkiem troche mnie zatkało. Wiedza jaką dysponuje ten flieger przynajmniej jak dla mnie jest ogromna (bez lizusostwa prosze :P). :D RREESSPPEEKKTT :D

Sufler

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #127 dnia: Marca 18, 2005, 10:05:24 »
Witam wszystkich:)

Latajcie z Kosem bo na prawdę wiele się nauczycie.
Tylko Go nie nadwyrężajcie, aby inni tez mogli polatac i aby Dziadek Kos mial chwilke czasu dla siebie, niom:)

Głos z zaswiatów

Blackmessiah

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #128 dnia: Marca 31, 2005, 18:55:07 »
Cytat: _VR_C_Therr
Latajcie z Kosem bo na prawdę wiele się nauczycie.

Podpisuje sie pod tym zdaniem rekami i nogami. Powiem wiecej: jedna godzina w Szkolce Kosa jest 100x wiecej warta niz podobny czas spedzony na HyperLobby. Ciagle chetnie wracam do lotow z Kosem, poniewaz pomimo dosc dlugiego stazu jako pilot, zawsze jest cos do poprawienia. I najlepsze jest to, ze jego rady dzialaja.

Pomysl strony internetowej Szkolki Kosa jest przedni. Gdyby ktos dostarczyl merytoryczna zawartosc strony, jakies gotowe pliki graficzne lub obrazki, jestem gotow popracowac nad tym projektem. Oczywiscie nic nie zastapi latania z Kosem "na zywo".

Od najblizszej soboty rowniez Glos z Zaswiatow. :)))
Pozdro Therr.

yaq

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #129 dnia: Kwietnia 01, 2005, 13:49:31 »
Czy bylaby mozliwosc aby ktos bioracy udzial w zajeciach (najlepiej uczen  :D ) upublicznil gdzies tracka ze spotkania, zeby inni mogli zobaczyc jak takie zajecia wygladaja? :)

Kamyk

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #130 dnia: Kwietnia 01, 2005, 17:02:38 »
widzisz ja mam tracki tylko te z ostatnich lekcji ( parktycznie walka ) nic wiecej- komentarz jest w mojej glowie, i nie sadze by Ci sie chcialo ogladac track na ktorym ktos przez godzine robi jakas figure ( szczegolnie ze na poczatku moze robic niepoprawnie)

Niestety ja wczesne tracki mam ale ich nie otworzysz - ta wersja ich nie obsluguje robione na 2.04 itp.

Radzilbym pogadac z Kosem wpasc na jedna lekcje i posluchac poogladac co i jak :)

Calafior

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #131 dnia: Kwietnia 02, 2005, 12:02:08 »
Witam jestem nowym pilotem (tzn: Rookie) chcialem zapisac sie do szkółki DziadkaKosa ale niestety nieposiadam PFa :cry: . Pytanie czy ktos z pilotów tych jeszcze nie najlepiej latajacych lata moze na starym ile . Jesli tak to gdzie w jakich dodzinach itp itd .

Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #132 dnia: Kwietnia 02, 2005, 12:32:43 »
Calafior, trza zaciskać zęby i latać, latać i jeszcze raz latać. Przyglądać się jak to robią inni i wyciagać wnioski z ich i swoich błędów, a jak pokażesz, że jesteś cierpliwy, honorowy i się nie poddajesz, to obiecuję sam trochę Ci pomóc  8)
Achtung Spitfeuer!

Calafior

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #133 dnia: Kwietnia 02, 2005, 13:15:10 »
Chciałbym sie dowiedziec jaką maszyne mam wziąść na początek nauki pilotażu :?:

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #134 dnia: Kwietnia 02, 2005, 13:18:11 »
Calafior-->W straym il-e, tzn Ił-2 Sturmovik, a nie FB??
Jeśli tak, to ja latam troche w starego ił-2, kontakt 4540048.
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...