Autor Wątek: Problem z Logitech Extreme 3D Pro  (Przeczytany 13886 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
Problem z Logitech Extreme 3D Pro
« Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 08, 2005, 01:07:52 »
Hehehe.Ja obecnie tłukę na takim za 51 zeta.Ale,ale!!!! Ma bajery ----uwaga!!!!--- 3 diody LED na obudowie...dwie MIGAJA!!!A co??!! Troche luksusu se musiałem zaaplikować nie?  :mrgreen:

Ajatu

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 08, 2005, 16:11:10 »
Witam
Ja też latałem na sprzęcie za ~40 zł. cztery przyciski i dwie osie, mam go już 7 latek i chdzi rewelacyjnie. Uważem jednak, że do komfortowego grania potrzeba osi Z (lub pedałów), przełącznika widoków (lub diody na czole) i przepustnicy. To można mieć za 80-100 zł i powinno działać ze dwa latka.
Czy są może dżoje w których potencjometry zastąpiono laserem?
pozdrawiam Ajatu

Piotr

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 08, 2005, 17:26:50 »
Glosie
A co takiego poza cena (i opinia "dla jednostek wybitnych") ma ten dexx?

Ajatu
Nie wiem czy to o to chodzi ale MS Sidewinder ma zamiast potencjometrow optyke.
Sam przesiadlem sie z joya na 40zl na Sidewindera Precision Pro i musze powiedziec ze niebo a ziemia. Zero problemow z kalibracja, bardzo czuly (powiedzialbym ze za bardzo ;)) . A na Sidewindera zdecydowalem sie wlasnie z powodu braku potencjometrow, i nadzieja ze nei bede musial go wymieniac za rok dwa.
Joy nie jest nowy (kupowany na allegro), kosztowal 90zl, na razie mam go niecaly miesiac, ale jak bedzie tak dzialal za rok, to jest wart kazdej zlotowki.

Jeszcze co do osi Z to troche karkolomne jest korzystanie z niej w joyu (przynajmniej dla mnie). Teraz szukam jakiejs najtanszej kierownicy zeby miec os Z na pedelach.

Ajatu

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 08, 2005, 21:39:11 »
Witam

Piotrze, tak chodzi o to, zasada działania taka jak w moim trackball-u, Logitech zresztą.
A laser to następny etap rozwojowy- bardziej precyzyjny.
Dzięki za informacje, poszukam takiego sprzętu.
pozdrawiam Ajatu

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 08, 2005, 21:53:19 »
joystick tym lepszy dla ila im wiekszy wycinek łuku zawarty jest miedzy skrajnymi położeniami
dexxa ma najwiekszy z wszystkich jakie widziałem - a sporo widziałem :)
Jesli chodzi o MS sidewindera to myśle ze jak jeszcze kiedys wroce do grania w iła lub następców to sobie sprawie takiego joya

Doktor M

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Stycznia 09, 2005, 09:48:59 »
Ja też kupiłem na Allegro używanego MS Sidewinder Precission Pro. Używam od roku i zero luzów czy innych niedokładności. 8 przycisków, przepustnica, hat i kosztowało mnie to całe...
34 złote  :lol:

Ros

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Stycznia 14, 2005, 10:08:03 »
Głosie a jaki model Dexxy posiadasz? I jak z wytrzymałością, czy trzeba przy nim grzebać bo ja w tej materii jestem "sprawny inaczej"? A propos Sidewindera, na Allegro znalazłem 2 modele - 3D Pro oraz Precision, który jest lepszy? I jeszcze jedno pytanie, ten 3D Pro to jakiś stary model - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39234776

Ros

DARK

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Maja 16, 2005, 15:46:31 »
ja tam nie uważam żeby 3d PRO był beznadziejny, bo sam mam go. Faktem jest że tylko przepustnica jest beznadziejna..., a ale tak to joy jest wporzo  :D i jak narazie to żadnych problemów z nim nie miałem

Thorgall

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Maja 16, 2005, 23:07:07 »
Posiadam w/w joya już jakiś czas, kupiłem go na aukcji allegro za 65 zyli i jak narazie nie mam powodów do tego aby go tak ostatecznie zeszmacać! Póki co to jestem z niego zadowolony, za takie pieniądze? Jak najdzie mnie ochota na coś ekstrawaganckiego to wtedy zgłupieje i wydam tych parę stów, ale nie widzę potrzeby takiej jak narazie...

klr

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Maja 17, 2005, 14:39:02 »
Cytat: Juro
Mój Cyborg po miesiącu grania dostał luzów. I jak gram zaraz po uruchomieniu kompa  to skręca mocniej w lewo, sprawa znika kiedy pokręce joyem we wszystkie kierunki, wtedy jakby się automatycznie kalibruje, i dalej jest już ok. Nie precyzyjną przepustnice miałem już od nowości  :?

Tez mam Cyborga EVO i mam podobny problem - po restarcie kompa jak odpalam ila to mi skreca w jedna strone (os Z). Ale to wina kalibracji, a raczej tego, ze soft nie trzyma kalibracji i za kazdym razem po uruchomieniu kompa musze wejsc do setupu i go skalibrowac. Po tym juz jest wszystko ok, mozna nie wylaczac kompa przez 2 miesiace i bedzie trzymal ustawienia.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #70 dnia: Maja 17, 2005, 14:43:00 »
Nie jest to błąd, tak sobie wymyślili ludzie z Saiteka i tak właśnie ma być, jednakże lekkim idiotyzmem jest zabranie możliwośći wykonania ręcznej kalibracji w najnowszych sterownikach, przez co nie można zniwelować zużywania sie potów i niektóych elementów joy'a (patrz 3 oś)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #71 dnia: Maja 17, 2005, 15:28:05 »
Tez mam Cyborga EVO i mam podobny problem - po restarcie kompa jak odpalam ila to mi skreca w jedna strone (os Z).

mam to samo, po wejsciu do gry robie pelny obrot joyem i wychylam osie na maksa i to go uspokaja. Mam choc niedawno byl wieksyz= problem z zacinajacymi sie przyciskami 5 i 6. Lekkie spryskanie smarowidlem niezbyt pomoglo i czasami dalej sie mi zacinaja
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM