Autor Wątek: aep beta 20-1  (Przeczytany 5281 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

panzerjager

• Gość
aep beta 20-1
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 02, 2004, 21:52:43 »
A-zapomnialem jeszcze o czyms.Zatykanie wlasnym cialem otworu strzelniczego bylo nie tylko praktykowane na Ostfront przez tzw oszolomów.Jezeli sie nie myle to pod Monte Cassino bylo pare takich bohaterskich akcji wykonanych przez naszych zolnierzy...a gdy nie mieli juz czym strzelac to rzucali kamieniami w bunkry-to byli goscie...

Sufler

• Gość
aep beta 20-1
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 02, 2004, 22:52:24 »
Black...

hmm... musiales zle trafic albo malo ich poznales....

Blackmessiah

• Gość
aep beta 20-1
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 02, 2004, 23:19:28 »
Przypadki zatykań ciałem otworów strzelniczych praktykowali Amerykanie w czasie sławetnych desantów na Wyspach Pacyfiku (Guadalcanal, Leyte, Kwajalein). Ale to pikuś w porównaniu do tego co robili Japończycy. 2000-ny oddział w szaleńczym ataku na białą broń potrafił być  rozniesiony przez 200 Amerykanów siedzących w okopach. Fakt, że kilka razy udało się skośnookim dotrzeć do śpiących w kwaterze głównej, ale tylko po to, żeby podrzeć namioty. Ale to wszystko amfetamina. Po wojnie kto miał największe zapasy amfy? Japonia. Dlatego Yakuza, narkotyki, itd. Zresztą używali wszyscy. Szczególnie piloci bombowców dalekiego zasięgu. Tylko Ruscy nie używali - zamiast amfy chlali etanol.

Therr, w jakim sensie "za mało poznałeś". Super normalni ludzie, tylko przez system skrzywieni. jakby ci w szkole tłukli, że Lenin wszedł pierwszy na Everest, to też byś tak miał.

Ger0nim0

• Gość
aep beta 20-1
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 02, 2004, 23:51:17 »
Mg jednak maja jakąś szmoc. Nagraliśmy ostatnio tracka gdzie dorcia jednym przelotem zrobiła duże kuku TB3 doprowadzając do efektywnego rozbłysku na niebie.

raven

• Gość
aep beta 20-1
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 03, 2004, 14:27:45 »
Black - a karabin to nie Diegtiarew tylko SWD Dragunow. Taka snajperka, dla zainteresowanych służę oryginalną instrukcją obsługi.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
aep beta 20-1
« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 03, 2004, 15:06:35 »
Cytat: Blackmessiah
Albo taki jeden karabin z celownikiem optycznym - chyba Diegtiariew.
Diegtiarew to karabin maszynowy, z karabinów wyborowych w rosji używano Mosina-Naganta, a potem chyba od razu przesiedli się na przeróbkę AK pod nabój 7,62x54R- czyli SWD. Jak napiszesz, chociaż rok, to może coś znajde.

Koniec Offtopic'u :)

Widzę na HL już trochę osób w naszym kraju testuje Bete na serwerze stawianym przez Schmeiss'a, więc może mi ktoś powiedzieć jak teraz wygląda sytuacja P-38 ?
Czyli:
1. - czy we wstecznym lusterku nadal widać... obudowę wstecznego lusterka zasłaniającą 3/4 pola obserwacji
2. - czy w trakcie kołowania i startu nadal ściąga samolot na prawo, mimo iż śmigła w tym myśliwcu obracają sie w przeciwnych kierunkach (momenty obrotowe powinny się znosić)
3. - sprawa rozbierania sie pod ostrzałem - znana chyba wszystkim
4. - widok samolotu przeciwnika dotyczący również Bf-110 - czy gdy przeciwnik wyłączy jeden z silników to nadal widać, że ma wyłączone oba ?

Blackmessiah

• Gość
aep beta 20-1
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 03, 2004, 16:05:57 »
Ok, ok, już mi wyjaśniono. Dragunow, a nie Diegtiariew. Ale wiedziałem, że na D.

aep beta 20-1
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 03, 2004, 17:29:38 »
Cytat: Raven
Taka snajperka, dla zainteresowanych służę oryginalną instrukcją obsługi

instrukcją obsługi .. a i owszem, ale bardziej kupnem :lol:
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

raven

• Gość
aep beta 20-1
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 04, 2004, 13:44:08 »
Z tym raczej do Doktora.

Micho

• Gość
aep beta 20-1
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 04, 2004, 15:17:28 »
Cytat: panzerjager
a gdy nie mieli juz czym strzelac to rzucali kamieniami w bunkry

rzucanie kamieniami rzeczywiscie pod monte cassino sie zdarzyło ale było to w sytuacji, kiedy skończyła się amunicja i trzeba było wycofać się z trudnemzdobytego punktu - ze wściekłości andersowcy zaczeli rzucać kamieniami

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
aep beta 20-1
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 04, 2004, 15:22:26 »
Back on topic, people! Mówmy tu o zmianach i bugach w wersji beta patcha 2.01, do rozważań historycznych są inne działy. Inaczej będę zmuszony przenieść część postów do innego threadu.
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Zoom

• Gość
aep beta 20-1
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 04, 2004, 16:02:40 »
1. Odbicie w lusterku P-38 się nie zmieniło.
2. Silnik P-11 nadal się "przekręca" przy nurkowaniu.
3. Zero A6M2 rozkłada się przy 700 km/h
4. Z mustanga D20 na 100m wycisnąłem 540km/h - czy komuś udało się więcej?

EDIT
Na mapie Krymu udało mi się wycisnąć więcej.
wysokość-50-60m
prędkość IAS-570 ; TAS-580
ale nie wiem skąd ta różnica na tej wysokości

P11 jest niestety totalnie zepsuta. Czego by się nie tknąć to bug. Prędkość, wznoszenie, no i ten nieszczęsny silnik.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
aep beta 20-1
« Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 04, 2004, 21:37:48 »
A propos silnika "jedenastki" - pytałem się J.Hoffmanna, a on powiedział, że tak musi być, jako i na innych samolotach z gaźnikiem pływakowym.

Co nie oznacza, że pezetelka jest OK - ja chcę lusterko i łuski z kmów skrzydłowych! :cry:
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"