Ankieta

Co na prezent?

szabelka z allegro
16 (94.1%)
model Junkersa 290
0 (0%)
cos krzemowego (SoundBlaster Audigy)
1 (5.9%)
Inna, dowolna propozycja...
0 (0%)

Głosów w sumie: 0

Głosowanie skończone: Kwietnia 08, 2004, 18:43:45

Autor Wątek: No to wyjasniam  (Przeczytany 15284 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mr00wa

• Gość
No to wyjasniam
« dnia: Kwietnia 06, 2004, 18:43:45 »
Na nasze potrzeby, aby sie w koncu zorganizowac, Apacz, zaraz po tym, jak mu upieklam placki ziemniaczane [w tym miejscu gorrrraco dziekuje za pomysl Rece - 2 godziny w kuchni, uje] urzadzil nam na czas okreslony przytulny kacik w smietnisku! Dzieki Ci Wodzu :D
I od razu zaczynamy od ankietki, tym bardziej, ze czas nagli - jesli zdecydujemy sie [ w tym miejscu zaznaczam, ze nic nie sugeruje ;)] na opcje zakupu szabelki, to pozostalo nam ok 1,5 dnia.
A wiec zapraszam

reelcash

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 06, 2004, 19:08:06 »
uwazam ze szabelka bedzie najlepszym upominkiem, bo najtrwalszym :)

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
No to wyjasniam
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 06, 2004, 19:18:56 »
Szabelką go!!!!! :D
Jestem za Szabelką!

Co do tej szabelki to mój brat stryjeczny jest 4 pułku Ułanów i jeździ właśnie z takową szabelką (model 1921) na parady i kiedyś widziałem, że je odnawiał. Co prawda to było głównie ostrzenie bardzo zniszczonych głowni i ogólnie nic poza tym, ale zawsze mogę się go spytać w razie gdyby akcja z tą szabelką z jakichś przyczyn nie wypaliła :)

BTW, podobno najlepszą bronią sieczną jest szabelka Model 1934 (tak mi braciak powiadał), więc wypytam w razie czego i o tą :)

Ale najpierw postarajmy się zakupić tą, bo widać, że jest w świetnym stanie, czego gwarantować nie mogę gdybym miał załatwiać przez brata :|

Pozdrawiam :)

EDIT>>>>>>>>> Genialny pomysł z tym grawerunkiem Sunny. Ten tekst nadawałby się jak żaden :)
A co do kupowania modeli to chyba lepiej odpuścić, bo po pierwsze Rolcia już chyba nie klei, a po drugie wystarczy, żeby wpadł do niego ten pirat drogowy, wsadził jak zwykle swoje łapska w czipsy, usiadł na modelu i po nim.  :lol:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
No to wyjasniam
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 06, 2004, 19:19:01 »
Szabelka i tylko ona, każdy inny projekt będę sabotował aż do osiągnięcia zamierzonego skutku ;) :lol:

A co do graweru to może tekst Churchila ? - sami dobrze wiecie który :D

reelcash

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 06, 2004, 19:27:33 »
tekscior czerczila ist gut :mrgreen:  chyba ze "ajn folk, ajn raih, ajn firer" buahahhaha

Kajzer

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 06, 2004, 20:18:31 »
Ja również jestem za szabelką, to chyba niecodzienny prezent. Model można zawsze kupic a szable nie.... 8)

Ger0nim0

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 06, 2004, 20:32:52 »
W sprawie formalnej, Mr00wa próbuje skontaktować się ze sprzedającym, może uda się dostać jakieś jego bliższe namiary (Tarnowskie Góry), a ponieważ jesteśmy po całym kraju rozrzuceni, ktoś kto będzie miał najbliżej podjedzie i zbada ankietowany przedmiot organoleptycznie. Zobaczyć i potrzymać w łapce to nie to samo co pooglądać zdjęcia.

Sufler

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 06, 2004, 20:57:12 »
co do graweru:))) mam jakies 3-4 lasery do metalu w podziemiach :))))))

koszt ok 3 zł/4cm2

Sadek

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 06, 2004, 21:27:36 »
Podobnie jak większość głosowałem za szabelką. Powinna przetrwać dobrych kilka(dziesiąt) lat, sprzęt komputerowy szybko się starzeje. Zresztą sam chętnie takie cacko dopadłbym we własne ręce. Pomysł z grawerowaniem - jestem jak najbardziej za.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
No to wyjasniam
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 06, 2004, 21:37:00 »
Oczywiscie ze szabelka, tylko zeby to jakis cybuh nie byl bo czyms Rola musi tego wursta i konserwy otwerac  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

mr00wa

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 06, 2004, 21:46:17 »
Widze, ze szabelka cieszy sie najwiekszym powodzeniem, wiec dodalam TE  aukcje do obserwowanych.  Probowalam sie rowniez skontaktowac z wystawiajacym za pomoca gg i nawet dzwonilam, zero odzewu, niedostepny. Zostalo jeszcze 2 dni. Nie ma chyba nikogo sposrod nas z okolic Tarnowskich Gor, wiec jak to Apacz zasugerowal, w lapce raczej nie da sie potrzymac ....
Ale temat nadal otwarty, moze sie jeszcze okazac, ze wygra inna opcja, w koncu jeszcze ponad 50% nie glosowalo.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
No to wyjasniam
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 06, 2004, 23:19:54 »
Spokojnie koles ma 40 komentarzy wiec jest wiarygodny, a jezeli zajdzie co do niego jakies podejrzenie ze chce nasze grono w trabe zrobic to wybierzemy inna szabelke, czy te 3 japonskie mieczy zeby rolcia mogl sobie na plasterki serek ciachac lub tez w kosteczki, ewentualnie kupi sie mu dwureczny miecz zeby mial najwieksza kose na miescie lub tez armatke na kasztany albo granat niemiecki. Spokojnie mamy w czym wybierac :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

panzerjager

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 07, 2004, 02:39:24 »
Także jestem za szabelka i Ein Volk :lol:  Ktoś powiedział granat niemiecki? :D

Waylander

• Gość
No to wyjasniam
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 07, 2004, 08:03:22 »
Szabelka! Gute idea. Pozniej kupimy mu mundur a na koncu konia :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
No to wyjasniam
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 07, 2004, 08:54:31 »
jak juz gerowi mowilem - szabelka, moge cos tam wyryc,jestem w tym niezly ponoc buhahaha  :mrgreen:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl