Autor Wątek: Kobra Pugaczowa????  (Przeczytany 13065 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ajti

• Gość
Odp: Kobra Pugaczowa????
« Odpowiedź #15 dnia: Września 02, 2005, 15:15:36 »
kaa
nagraj mi tracka, bo mi za cholere nie moze wyjsc  :573:
za kazdym razem mam przy wychodzeniu 251km/h, kombinowalem w rozne strony... nic :P

kaa

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Września 02, 2005, 16:41:35 »
[1.02] spróbuj wyżej. zauważyłem, że im większa wysokość tym wyższa TAS przy wychodzeniu z manewru (to by nawet miało sens - prędkość przeciągnięcia też wzrasta wraz z wysokością). kobra plecowa jak najbardziej wykonalna... próbowałem nawet cele naziemne rakietami tak atakować, ale trochę trudno trafić. :lol:

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #17 dnia: Września 02, 2005, 18:04:48 »
Cytat: kaa
chyba niemożliwe, może był to po prostu ciasny zwrot...

Jasne :) umiem chyba rozróżnić kobre pugaczowa od ciasnego zwrotu  :?

kaa

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Września 02, 2005, 18:55:11 »
pokaż - pogadamy. :|

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #19 dnia: Września 05, 2005, 17:02:28 »
Sciągnij sobie still rain (filmik taki), tam jest taki patent. Powinieneś chyba poradzić sobie ze znalezieniem. To jest bodajże na ubikacji w dziale o filmach z locka.

kaa

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Września 12, 2005, 01:10:08 »
znalazłem tylko "steel rain", ale linka urwana - ni ma jak ściągnąć...  :roll:

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #21 dnia: Września 12, 2005, 15:38:54 »
I o ten film chodzi. Jak nie możesz ściągnąć to może w piątek wyizoluję urywek i dam na mój serwer.

« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 16, 2008, 16:22:51 »
W LockOn kobra nie jest symulowana właściwie

To samo "ślizg" na ogon" - samolot przy przechodzeniu w nurkowanie zawsze zbacza w bok i nie da się temu zaradzić, przez to manewr ten w Lock On wygląda niemrawo. Obserwując filmy z prawdziwymi manewrami tego typu widać, że zarówno MiG-29 jak i SU-27 być stabilniejszy i nie schodzić z toru lotu.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 16, 2008, 16:34:49 »
Odkopujesz wątki sprzed 3 lat po to by sobie ponarzekać. Grasz w tę grę za karę?
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 16, 2008, 20:55:56 »
Dobrze, ze to nie ja odkopalem ten temat, haha. Natomiast mam pytanie w tym temacie.

Jak wykonac kobre, tak by nie stracic wysokosci? Jak ja robie kobre to przy predkosci okolo 420km/h wylaczam ogranicznik "K" i delikatnie, lecz zdecydowanie podrywam nos i jednoczesnie ograniczam ciag. Kobra wychodzi fajnie, lecz gdy nos zaczyna opadac, zawsze opada ponizej wczesniejszej pozycji (przed kobra) i trace kilkadziesiat, czasami kilkaset metrow. Jakbym zaczal kobre 20 metrow nad ziemia, to efekt jest latwy do przewidzenia. Widzialem taki filmik: http://pl.youtube.com/watch?v=wZgS3FVAhU0, koles tam wyczynia cuda - kobra perfect. Jak to zrobic?

P.S.1 Sorki za brak polskich znakow, ale na tym kompie nie ma nic polskiego...
P.S.2 Widzieliscie filmiki z tej serii: http://pl.youtube.com/watch?v=1wEURyjB3Lc? Boki zrywac  :karpik
"Ouendat" aka. "Jasta12_Blitz"

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 17, 2008, 02:05:02 »
Jak wykonac kobre, tak by nie stracic wysokosci?
Jaka maszyna, ile paliwa? (najłatwiej będzie przy zatankowaniu <33%) LO 1.02 czy FC? :118:
Możesz próbować wyrzucić klapy, gdy masz nos w pionie, lub chwile później. Ciąg w trakcie wykonywania manewru trzymaj jakieś 80-90% gdy nos opada zwiększaj do 100%. Piszę z pamięci, dawno nie robiłem. :P
Jeśli robisz bez wyciągania klap, pamiętaj o tym, że w manewrze gwałtownie wytracasz prędkość do ~250km/h, więc na wyjściu będziesz potrzebował dużego AoA żeby utrzymać wysokość. Czyli manewr trzeba kończyć z nosem w górze (jakieś 10-15*) inaczej będziesz tracił pułap.
Generalnie i tak trzeba opracować swój sposób. :002:
DCS/FSX/AC/pCARS

« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 17, 2008, 09:05:53 »
Odkopujesz wątki sprzed 3 lat po to by sobie ponarzekać. Grasz w tę grę za karę?

Odkopuję, bo jestem nowy na tym forum a to mnie interesuje. A co do Lock On to moja ulubiona gra, ale szukam w niej realizmu. Jeśli coś można dopracować w kolejnych ( być może ) uaktualnieniach, modach itp. to trzeba o tym mówić, aby Lock On był coraz lepszy i się rozwijał.

« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 04, 2010, 20:43:50 »
Ktoś może mi dokładnie wytłumaczyć jak w grze Lock On Modern Air Combat na samolocie Su-27 lub Mig-29 wykonać manewr Kobra?

[gmod]Zmieniłem tytuł wątku na taki, który mówi cokolwiek o zawartości oraz przeniosłem do właściwego działu. Razorblade1967[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Lutego 04, 2010, 21:06:57 wysłana przez Razorblade1967 »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 04, 2010, 21:07:20 »
Zwolnij do około 300km/h i naciśnij klawisz "K".
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 04, 2010, 21:44:50 »
Zwolnij do około 300km/h i naciśnij klawisz "K".

I drążek do siebie.
Nie mógłbym żyć bez lotnictwa, bez lotów i tej jakiejś urzekającej atmosfery lotniska. Duże przestrzenie, niby spokój – a jednocześnie napięcie, które mija po zakończeniu lotów.