Autor Wątek: Restarty kompa  (Przeczytany 2862 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kabinial

• Gość
Restarty kompa
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 05, 2004, 23:12:19 »
Sprawdź jeszcze jakie masz ustawienia w biosie. Może są niedopasowane do tej pamięci.
EDIT
Ewentualnie zrób upgrade biosu. Nie zaszkodzi a pomóc może.

303_Shpacoo

• Gość
Restarty kompa
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 06, 2004, 03:10:01 »
Cytat: kabinial
... Nie zaszkodzi a pomóc może.

Chyba że akurat prąd wyłączą - buahehhehe - sam przerobiłem, jak brakowało 2% do końca flashowania :evil:  :evil:  :evil:

kabinial

• Gość
Restarty kompa
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 06, 2004, 08:14:44 »
Cytat: 303_Shpacoo
Cytat: kabinial
... Nie zaszkodzi a pomóc może.

Chyba że akurat prąd wyłączą - buahehhehe - sam przerobiłem, jak brakowało 2% do końca flashowania :evil:  :evil:  :evil:

To akurat przy nowszych płytach nie stanowi problemu. Gorsza sytuacja to wgranie nowego biosu bez kopii starego a potem się okazuje, że ten nowy nie rusza bo był np. uszkodzony (mój znajomy) :D  ale i z tym można sobie poradzić  :wink: .

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Restarty kompa
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 07, 2004, 14:33:28 »
Jak sie przy flashu komp wysypie to tylko programator bo przeciez sie komp juz nie wstanie. Chyba ze plytka ma druga kostke z biosikiem do ktorego moze zawsze powrocic. Twardziele probuja jeszcze "hot swapa" czyli na innej kostce z tej samej plyty odpalaja go a pozniej wsadzaja swoja uwalona i znowu flash  :mrgreen:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Wilczor

• Gość
Restarty kompa
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 07, 2004, 15:06:49 »
Niestety, napewno winą restartów jest Ram. na tej kości 128Mb też się resetuje. A może rzeczywiście to zasilacz niedawno dokupiłem sobie Kartę dźwiękową i kartę z wejściami na USB. Jeżeli chodzi o dżwięk to mam zintegrowaną płyte główną (ale wyłączoną w Biosie), i tą dokupioną ( która teraz działa). Tak naprawdę to ten komp ma ponad dwa lata i gwarancja się niedawno skończyła :evil: . Tego kompa więcej nie rozbuduje dlatego zastanawiam się nad nowym :D  :D .