Autor Wątek: MiG29 filmik => real nie lomac ;-)  (Przeczytany 6298 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

John Cool

• Gość
MiG29 filmik => real nie lomac ;-)
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 17, 2005, 16:23:32 »
Ten MiG-29 to chyba MiG-29OVT, czy tak?

[ Dodano: Sro 17 Sie, 2005 16:24 ]
Właśnie wciągam...

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 19, 2005, 17:50:26 »
Filmik super. Chłopak ostro lata.

PS. Dzisiaj miałem darmowy lot puchaczem (w ramach przeprosin za przesunięcie kursów szybowcowych na jesień) i po Korkociągu, beczce i paru górkach zrozumiałem, że ten Głowa pilota musiała ulec zdeformowaniu po locie. Wiem, lubię się chwalić ale co ja na to poradzę ;):)

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 22, 2005, 16:13:18 »
Końcówka filmu po prostu miażdży wszystko, jest wręcz jakoś nie realnie podniecająca, z wszystkimi skojarzeniami :P

A teraz wracając na ziemie, pytanie: dlaczego działa wektorowo tylko jedna dysza? Uroki prototypu, tak jest przemyślane, pilot wyłączył drugą?

Te pytania nasuneły mi się po obejżeniu tego filmiku: http://www.flightlevel350.com/viewer.php?id=2737
jest to migacz wersjonowany literką K, nie wiem czy w specyfikacji ma wector ciągu ale w 3:35 widać jak też ma jedną dyszę zwężoną a druga rozszerzoną, to norma?
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 22, 2005, 17:13:20 »
Myslę,że testowali tylko jedną dyszę,zresztą samolot tak jakoś niemrawo latał :mrgreen: Na Maksie zobaczymy pewnie większe możliwości OVT.
Co do wersji "K" to narazie nie posiada wektorowania ciągu.Może w następnych seriach produkcyjnych o ile Hindusi wyrażą zapotrzebowanie na takie gadżety.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #19 dnia: Września 08, 2005, 09:50:43 »
Ten film chyba był już w tym temacie. Kilkanaście różnych scen z Kuzniecowa: najpierw nieudana próba lądowania su-25, potem lądowanie tej samej maszyny, ale z połamaniem podwozia, na koniec kika scen lądowań su-33 (z remixem motywu muzycznego z "Das Boot" w tle :P ).
>>Tutaj<<

Rosyjski filmik o Migu 21
>>Tutaj<<

Film pokazujący możliwości su-37. M.in. można zobaczyć Kobrę Pugaczowa 360 st. (Nie jest to ten sam film, co kilka postów wyżej)
>>Tutaj<<

Przyjemny filmik (chyba reklamowy) z su-27 w roli głównej.
>>Tutaj<<

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Września 08, 2005, 14:54:32 »
Cytat: piotrek z.
Ten film chyba był już w tym temacie. Kilkanaście różnych scen z Kuzniecowa: najpierw nieudana próba lądowania su-25.

Niedawno stwierdziłem, że to chyba było tylko ćwiczenie lądowania, bo hak jest schowany.

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #21 dnia: Września 08, 2005, 15:26:12 »
Właśnie obejrzałem filmik z Kuzniecowem. Takie mocno średni moim zdaniem. Najlepsze ujęcie to jak okręt eskorty (niszczyciel??) wspina się na fale, poza tym dobijająca muzyka chociaż przy końcu miło się ożywia. Ciekaw jestem tego Su - 37. Idę oglądać.
Pozdrawiam
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

« Odpowiedź #22 dnia: Września 09, 2005, 03:04:02 »
Pozwolę sobie wrzucić jeszcze jeden film. Jego tytuł to "Udarnaja sila Mig29", ma ok. 25 min. i waży 200MB.
>>Tutaj<<

Aaa, no i oczywiście jest w całości "pa russki".

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Września 09, 2005, 09:53:27 »
można zobaczyć Kobrę Pugaczowa 360 st.

Toto się KULBIT nazywa