Ankieta

Czy chcemy modelarski dzial na forum?

tak
28 (65.1%)
nie
7 (16.3%)
zwisa mi to
8 (18.6%)

Głosów w sumie: 0

Głosowanie skończone: Listopada 14, 2004, 15:27:27

Autor Wątek: Dzial Modelarski  (Przeczytany 4209 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Siara

• Gość
Dzial Modelarski
« dnia: Października 31, 2004, 15:27:27 »
Jest wsrod nas "virtualnych lotnikow" wiele osob ktore zajmuja sie w mniejszym lub wiekszym stopniu modelarstwem skalowym.Jak pewnie niektorzy wiedza na podforum formacji SG4 mamy taki dzial w ktorym prezentujemy foty z poszczegolnych etapow budowy naszych modeli.Po dzisiejszej rozmowie z Kosem,postanowilismy (po konsultacji z Mazakiem oczywiscie :D )postawic ankiete.
Bylby to dzial gdzie wszyscy by mogli popatrzec na nasze prace,przedstawic swoje,lub poczytac porady Dziadka Kosa.
A wiec czy chcemy modelarski dzial na naszym forum?

Molnar

• Gość
Dzial Modelarski
« Odpowiedź #1 dnia: Października 31, 2004, 15:41:49 »
Chcemy, chcemy i to bardzo :D

musk

• Gość
Dzial Modelarski
« Odpowiedź #2 dnia: Października 31, 2004, 15:45:45 »
Ja też chcę... Co prawda chyba nigdy nie pojawi się tu żadne moje dzieło, bo brak mi umiejętności i cierpliwości do modelarstwa, ale potrafię docenić wysiłek tych którym się chciało. Dobry pomysł.

Kos

• Gość
Dzial Modelarski
« Odpowiedź #3 dnia: Października 31, 2004, 16:28:06 »
Zaglosowalem na tak. Sam "bawie" sie w modele plastikowe traktujac to jako hobby i relaks. A oto przyklad:

qrdl

• Gość
Dzial Modelarski
« Odpowiedź #4 dnia: Października 31, 2004, 16:46:42 »
Dla mnie nieodżałowaną stratą było zniknięcie działu "Film/Literatura". Obawiam się, że powstanie kolejny martwy, tak jak np. Kupię/Sprzedam, dział... jednak jako modelarz RC życzę powodzenia :-)

pozdrawiam,
qrdl

Dzial Modelarski
« Odpowiedź #5 dnia: Października 31, 2004, 16:57:51 »
Mimo, że istnieją specjalistyczne Fora Modelarzy, jastem za powstaniem takiego Działu u nas.
No i zawsze można zrobić dobry skin do gry, na podstawie dokumentacji modelarskiej.

PS
Cytat: Kos
... A oto przyklad: ...

Ten przykład jest przemodelowany. Be sure.
Leszek

kaa

• Gość
Dzial Modelarski
« Odpowiedź #6 dnia: Października 31, 2004, 18:27:29 »
jestem za... a nawet przeciw... w sumie to jest już niezły dział na forum dws... - możnaby gościnnie tam jakiś kącik/topik 'sturmovikowców' zapodać albo co... tutaj chyba dość szybko temat się wyczerpie - w końcu nie ma nas tak dużo...

PS
oddałem 3 głosy i każdy inny - mam nadzieję, że to pomoże :P

Kos

• Gość
Dzial Modelarski
« Odpowiedź #7 dnia: Października 31, 2004, 18:30:54 »
Cytat: Leszek957
Cytat: Kos
... A oto przyklad: ...

Ten przykład jest przemodelowany. Be sure.

Alez oczywiscie, be sure, ale chetnie zobacze Twojego Duntlessa, ktory nie jest przemodelowany....hehehe

Siara

• Gość
Dzial Modelarski
« Odpowiedź #8 dnia: Października 31, 2004, 18:31:34 »
dlatego tez robimy ankiete...narazie temat jest na naszym podforum i wiem ze cieszy sie duzym zainteresowaniem,wiec czemu nie sprobowac.Niedlugo bedziemy wiedzieli po wynikach ankiety co zdecydowac. :wink:

Offline Kusch

• Global Moderator
Dzial Modelarski
« Odpowiedź #9 dnia: Października 31, 2004, 19:28:19 »
Zaglosowalem na TAK.Kiedys bardzo dawno temu jak jeszcze mialem mase czasu zajmowalem sie tym.Teraz niestety pozostaly jedynie zaschniete farbki humbrola ,zepsuty aerograf i niedokonczony model Tomcata {Sundowner mnie zabije :D }.Ale chetnie zobacze wasze cacka.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
Dzial Modelarski
« Odpowiedź #10 dnia: Października 31, 2004, 19:45:05 »
Witam!

A ja będę przeciw :P
Osobiście uważam, że jest już wystarczająco dużo for poświęconych tematyce modelarskiej. Polska Witryna Modelarska z bardzo bogatym forum oraz wskazane przez Kaa forum dws.org również z rozwiniętym forum modelarskim. Co jak co, ale uważam, że modelarze powinni trzymać się razem i powstawanie kolejnego forum modelarskiego uważam za zbędne. Dużo więcej moim zdaniem zyskacie rejestrując się na podanych przeze mnie forach, aniżeli budować kolejny niezbyt popularny dział. Polecam szczególnie to na dws.org :!:
Forum DWS.ORG z rozbudowanym działem modelarskim.
Forum Polskiej Witryny Modelarskiej

Pozdrawiam :)

Offline Leon

• Global Moderator
Dzial Modelarski
« Odpowiedź #11 dnia: Października 31, 2004, 20:31:20 »
Mam podobne zdanie jak Labi - na DWS.org publikuja setki osób a tamtejsze modelarstwo jest drugim (7000 postów) po Lotnictwie (prawie 10000 postów) co do wielkości działem Forum. Do dyskusji na tematy lotnicze i modelarskie na obu działach DWS..org zaprasza:
leon
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Siara

• Gość
Dzial Modelarski
« Odpowiedź #12 dnia: Października 31, 2004, 21:55:52 »
i wlasnie o to chodzi Reka-o znajomych...nie chodzi mi o to zeby sie logowac na innym forum i szukac nowych znajomych  :D
Dla zainteresowanych podaje na smaczek zdjecie rozpoczetej(dawno temu) :wink: foki D

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
Dzial Modelarski
« Odpowiedź #13 dnia: Października 31, 2004, 22:07:12 »
A co Wam szkodzi zarejestrować się we wszystkich na dws.org na ten przykład? Jest poza tym już tam kilku tutejszych, więc problemu nie widzę. No, ale bić się nie będę. Ot napisałem co uważam :)

Pozdrawiam

Offline Leon

• Global Moderator
Dzial Modelarski
« Odpowiedź #14 dnia: Października 31, 2004, 22:20:32 »
Kilku Labi??? Rzekłbym że zdecydowanie wiecej. Ponadto udział weteranów Iła w DWS.org oceniam bardzo wysoko.
BTW1 - Kogo Ręka potraktowałeś tak smacznym epitetem??? Mozna prosić o personalizację "mądrzacych się wymoczków"????
BTW2. Na orgu Szmaj jest moim "przybocznym".....
BTW3. Siara - jak napisałem powyżej na orgu znajdziesz wielu znajomych z tego Forum. Zawsze bedziesz też mógł poznac nowych ludzi i byc może dowiedzieć się czegoś nowego.

Analogicznie jak Labi nie mam zamiaru nalegać... Jeżeli ktoś nie chce udzielać sie na orgu to przecież siłą nikogo nie bedę rejestrował.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...