Byłem dziś na Powązkach i zapaliłem znicze na grobach ppor. Piotrowskiego i gen. Skalskiego. Może bym o tym nie pisał, ale spotkałem tam rodzinę, która odwiedza grób obok.
W czasie rozmowy uzyskałem dość ciekawą informację mianowicie moja rozmówczyni twierdzi, że Piotrowski został pochowany na Powązkach we wrześniu 1939r. Wiadomość tą ma od swojej mamy, która brała udział w pogrzebie, bo tego samego dnia zginął jej mąż, który pochowany jest obok Piotrowskiego.
Jest to ciekawa informacja, ale wymaga zbadania i potwierdzenia, bo jak przekonałem się podczas poszukiwań „śladów” Piotrowskiego pamięć ludzka jest bardzo zawodna i płata różne figle. Mam kontakt z tą osobą, więc może uda się czegoś konkretnego dowiedzieć, bo obiecała mi, że po powrocie do domu spyta jeszcze raz mamę, co do okoliczności pogrzebu.

Niestety materiałów na temat Piotrowskiego, o których pisałem wcześniej nie otrzymałem dysponuję tylko kilkoma skanami jego rysunków dość słabej jakości.
Zostały one opublikowane w „Historyczny Biuletyn Lotniczy" Klubu Miłośników Lotnictwa Polskiego z Łodzi – Październik (Zbigniew Charytoniuk).

Ps. W drugą rocznicę śmierci Pana Generała Stanisława Skalskiego (12 Listopad) planujemy złożenie wiązanki na grobie Pana Generała oraz zapalenie zniczy w kwaterach naszych lotników.
Zainteresowanych udziałem w spotkaniu na Powązkach proszę o kontakt na PW mój lub Piotra (piotrek_z).