Autor Wątek: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]  (Przeczytany 189264 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mentos

• Gość
Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.20
« Odpowiedź #315 dnia: Marca 30, 2007, 21:44:35 »
Możesz odrazu zainstalować pacza 4.08. Ja tak zrobiłem i na wszystkie servery przez Hyper loby  się wbijam.
Pozdro

DemoniX

• Gość
Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.20
« Odpowiedź #316 dnia: Marca 30, 2007, 23:43:55 »
Ja także moge potwierdzić że samo zainstalowanie 4.08 wystarczy, przynajmniej mnie i koledze mentos.

Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]
« Odpowiedź #317 dnia: Kwietnia 01, 2007, 20:23:41 »
Elo! Dzięki bardzo, teraz już wiem.
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

MPizlo

• Gość
Witam wszystkich! :001:

Proszę o pomoc w rozgryzieniu programu Hamachi jeśli ktoś używa i wie jak podłączyć lub skonfigurować go by działał niestety mam internet radiowy i chciałbym ulżyć jakoś wszystkim na serwerach gdy wchodzę na nie a jedyne co narazie co mam to taki opis:

Program który pozwala stworzyć wirtualną sieć LAN. Hamachi przyspiesza pobieranie plików z dwóch krańców świata do prędkości pobierania plików z sieci w jednym pokoju. Program bije rekordy popularności, ponieważ obniża pingi, pozwala na rozmowy VoIP oraz inne czynności online.

Pomocy jeśli ktoś wie coś na ten temat (mile widziane sposoby konfiguracji krok po kroku w screen-ach lub opisane) z góry dzięki i wysokich lotów. :004:

Tutaj jest ogólny opis:  http://www.fasole.pl/platek/art.asp?clanek=435
Ale ja bym nie przeceniał tego programu ...  :003:
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

Znalezione na allegro http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=199294248 - może ktoś będzie zainteresowany  :001:.
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #321 dnia: Maja 29, 2007, 22:09:13 »
"Dodatkowo autorzy zaserwowali fanom awiacji kampanię, w której mają okazję pilotować niemiecką dwupłatową maszynę Hs-123 Schlachtflieger w misjach bombowych i bezpośredniego wparcia jednostek naziemnych"

A co to jest, jakiś nowy model ?

Edit:

He he... już znalazłem, to po prostu fiacik w nowym malowaniu :D
Go to your brother
Kill him with your gun
Leave him lying in his uniform
Dying in the sun.

MPizlo

• Gość
Witam serdecznie! :001:

Dzięki Jurekt49 za link do opisu programu, faktycznie za rewelacyjny to on nie jest ale....

Mam małe pytanie odnośnie internetu ( ja mam radiówkę i wszystko było nawet OK, ale ostatnio coś po blokowali i nie mogę latać na IŁ-ku) czy możecie mi coś polecić tzn. konkretną firmę: TP Neostrada, Multimedia, Netia (...) itd. Wiem są regulaminy na stronach tych firm, ale jedno jest napisane a inne wychodzi po podpisaniu umowy. Co Byście mi polecili z doświadczenia jakie macie w lataniu przez neta na IL-e? Po prostu szukam innego internetu bo mam dosyć ciągłych TimeOut-ów.

Z góry dzięki. Jeśli istnieje jakiś wątek na ten temat proszę o przekierowanie - przepraszam za moje lenistwo. Mam nadzieję, że napisałem to w dobrym wątku jeśli nie to wybaczcie. Pozdrowionka :004:

Glebas

• Gość
Tu jest kilka opinii:
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,8275.0.html

I pozwól, że się głupio spytam czy nie załapałeś jakiegoś syfa? :021:
Niektóre trojany powodują skoki pingów do 20 sekund, przynajmniej ja tak miałem, co się oczywiście kończy kickiem. :020:

Znalezione na allegro http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=199294248 - może ktoś będzie zainteresowany  :001:.
Hmm!  :010:  Tutaj jest dodatek OSTFRONT za 6 funtów, z przesyłką do Polski: 
http://cgi.ebay.pl/PC-Ostfront-BRAND-NEW-SEALED-GAME_W0QQitemZ330124180327QQihZ014QQcategoryZ11051QQrdZ1QQssPageNameZWD2VQQcmdZViewItem

Kupiłem sobie, przesyłka dotarła na 3 dzień po wpłacie  :118:

MPizlo

• Gość
Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]
« Odpowiedź #325 dnia: Czerwca 01, 2007, 23:54:31 »
Witajcie!

Dzięki Glebas za linka i za rady. Sprawdziłem wszystko antywirem i nic nie znalazło. Poczytałem na forum podanym przez Ciebie i znalazłem tam link (www.speedtest.pl) do sprawdzania prędkości ściągania, wysyłania, IP i czas oczekiwania (nie wiem czy dobrze tłumaczę "Latency"). Zarzuciłem testa i doznałem szoku. Na 256, które miałem w umowie za "jedyne" 54.66 zł (internet drogą radiową) moje wyniki były porażające i nie dziwię się, że wyrzucało mnie z każdego serwera, a mianowicie: Download: 21 kbps; Upload: 4 kbps i Latency: 1625 ms - po prostu powala na kolana z miejsca. :karpik Lekko się "zdenerwowałem" - że inaczej nie określę tego co nastąpiło we mnie - i zadzwoniłem do gościa od awarii z tej firmy.
Poprosił o podanie miejscowości i nazwiska po czym stwierdził, że to chyba jakaś pomyłka bo jestem na IP jakby z wolniejszym łączem i zaraz coś zrobi. Po 5 minutach kazał mi za 2 godziny zrobić nowe testy i przesłać mu SMS-em wyniki.
Wyniki po dwóch godzinach: Download: 300 kbps; Upload: 196 kbps i Latency: 80 - myślę sobie to jest wynik w miarę dobry i sprawdziłem - IP dostałem inne dlatego tak zaszalało.
Powiedziałem OK, ale tak się nie robi - gdybym się nie odezwał to by nie zareagowali i dalej nici z latania - umowa się skończyła końcem kwietnia, a tu nikt się nie odezwał z tej firmy tylko przedłużyli automatycznie jak chcieli bez terminowo. Poszukałem na stronie firmy regulaminu i mówię, że zrezygnuję bo mi się nie opłaca być dalej abonetem tej firmy i u innych mają lepsze oferty. Gostek od razu zaczął mówić, że mają promocje dla mnie jako stałego i wiernego użytkownika - 512 za jedyne 19.99 zł przy płatności z góry za rok lub pół roku rabacik jeszcze dostanę do tej ceny - i więcej na miesiąc podniosą mi transfer na 512 bym mógł sprawdzić czy mi odpowiada taka prędkość przed podpisaniem nowej umowy. Stwierdzam, że czasami warto się w Q... i podzwonić gdzie trzeba. :004:

Do wszystkich. Jeśli macie jakieś problemy z netem i Ił-kiem piszcie na forum, bo Ludzie którzy poświęcają nam czas na odpisywanie na pewno coś doradzą - gdyby nie Wy to do teraz bym zachodził w głowę dlaczego net tak działa, a powinien lepiej - wielkie uznanie z mojej strony oraz szacunek za poświęcany czas i rady.

Dzięki serdeczne. :001:

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #326 dnia: Czerwca 25, 2007, 10:42:15 »
Z ciekawości sprawdzenia szybkości łącza wrzuciłem sobie temat na wyszukiwarkę i znalazłem całkiem ciekawy tekst:
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/printversion/printversion_136695.html
Są tam linki do kilku innych programów pomiarowych. TP SA ma też własny dla neostrady – speedtest.tp.pl

Myślę, że gdyby go wydzielić to mógłby być całkiem emocjonujący wątek  :020: … na pewno kilka osób przedzwoni z reklamacją   :021:

« Odpowiedź #327 dnia: Czerwca 25, 2007, 19:18:55 »
Wg mnie nejlepszy test parametrów łącza jest na stronie:  http://www.speedtest.net/
Można sobie sprawdzić jakość połączenia z różnymi miejscami na kuli ziemskiej. :012:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #328 dnia: Czerwca 25, 2007, 19:56:22 »
www.dsl.cz

Klikać w budzik :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

MPizlo

• Gość
« Odpowiedź #329 dnia: Czerwca 27, 2007, 06:31:41 »
Witam Wszystkich. :001:

Dzięki śliczne te testery to dobra rzecz.  :020:

Mam małe pytanko, a mianowicie: Loguję się na HL-u i jak klikam na slot to u prawie wszystkich można sprawdzić Ping a ja u siebie nic nie widzę tzn. jak najeżdżam na swój nick to nic nie podaje. :005:
Proszę o pomoc i z góry dzięki.

Pozdrawiam serdecznie.