Witajcie!
Dzięki
Glebas za linka i za rady. Sprawdziłem wszystko antywirem i nic nie znalazło. Poczytałem na forum podanym przez Ciebie i znalazłem tam link (
www.speedtest.pl) do sprawdzania prędkości ściągania, wysyłania, IP i czas oczekiwania (nie wiem czy dobrze tłumaczę "
Latency"). Zarzuciłem testa i doznałem szoku. Na 256, które miałem w umowie za "jedyne" 54.66 zł (internet drogą radiową) moje wyniki były porażające i nie dziwię się, że wyrzucało mnie z każdego serwera, a mianowicie: Download: 21 kbps; Upload: 4 kbps i Latency:
1625 ms - po prostu powala na kolana z miejsca. :karpik Lekko się "zdenerwowałem" - że inaczej nie określę tego co nastąpiło we mnie - i zadzwoniłem do gościa od awarii z tej firmy.
Poprosił o podanie miejscowości i nazwiska po czym stwierdził, że to chyba jakaś pomyłka bo jestem na IP jakby z wolniejszym łączem i zaraz coś zrobi. Po 5 minutach kazał mi za 2 godziny zrobić nowe testy i przesłać mu SMS-em wyniki.
Wyniki po dwóch godzinach: Download: 300 kbps; Upload: 196 kbps i Latency: 80 - myślę sobie to jest wynik w miarę dobry i sprawdziłem - IP dostałem inne dlatego tak zaszalało.
Powiedziałem OK, ale tak się nie robi - gdybym się nie odezwał to by nie zareagowali i dalej nici z latania - umowa się skończyła końcem kwietnia, a tu nikt się nie odezwał z tej firmy tylko przedłużyli automatycznie jak chcieli bez terminowo. Poszukałem na stronie firmy regulaminu i mówię, że zrezygnuję bo mi się nie opłaca być dalej abonetem tej firmy i u innych mają lepsze oferty. Gostek od razu zaczął mówić, że mają promocje dla mnie jako stałego i wiernego użytkownika - 512 za jedyne 19.99 zł przy płatności z góry za rok lub pół roku rabacik jeszcze dostanę do tej ceny - i więcej na miesiąc podniosą mi transfer na 512 bym mógł sprawdzić czy mi odpowiada taka prędkość przed podpisaniem nowej umowy. Stwierdzam, że czasami warto się w Q... i podzwonić gdzie trzeba.

Do wszystkich. Jeśli macie jakieś problemy z netem i Ił-kiem piszcie na forum, bo Ludzie którzy poświęcają nam czas na odpisywanie na pewno coś doradzą - gdyby nie Wy to do teraz bym zachodził w głowę dlaczego net tak działa, a powinien lepiej - wielkie uznanie z mojej strony oraz szacunek za poświęcany czas i rady.
Dzięki serdeczne.