Wie ktoś może co to za mody? Znajdują się w JGSME hsfx'a:
- night bombsites
- tiger Flyby's
- safe_dlls
- perfect map textures
- hakenkreuz enabler
- expert mode
- effects low
- carrier takeoff 5.7 for hsfx 7
Dlaczego w F-86 Sabre nie mam celownika? Tzn. mam go ale to tylko taka mała żółta kropeczka, a z tego co widziałem to ten celownik u innych wygląda inaczej.
Gdzieś w katalogu z HSFX-em powinieneś mieć podkatalog z dokumentacją, gdzie wrzucone są różne readme i manuale. Wypada jednak tu znać angielski na poziomie choćby podstawowym. HSFX-a już dawno nie używam, ale tak z czapy:
tiger flyby's - włączał wypaśne dźwięki przelatujacych samolotów przy kamerze F3;
safe_dlls - włączał parę bibliotek, żeby gra dała się odpalić na starych kompach;
perfect map textures - no tu chyba jasne? Ładniejsze tekstury na mapach, choć trzeba uważać na ewentualność spadku klatek;
hakenkreuz_enabler - jak nazwa wskazuje, włączał swastyki na szkopolotach (domyślnie ich nie ma);
expert mode - zmieniał modele lotu standardowych maszyn, trochę grzebał w logice AI jednostek naziemnych i nawodnych, ot tak więcej trudności dla większego realizmu;
effects low - podmieniał podrasowane wybuchy, dymy itp. na prymitywniejsze jeśli te pierwsze za mocno obciążały kompa;
carrier takeoff - o ile dobrze pamiętam, albo pozwalał ustawiać samoloty na lotniskowcu w sposób logiczny i realistyczny, albo włączał opcję symulowanej katapulty parowej, albo i jedno i drugie.
Nie wiem co robi night bombsites, ale pewnie zmniejsza podświetlenie siatek celowników bombardierskich, bo z domyślnymi w nocy to być guzik widział (za duży kontrast).
Szablą w HSFX-sie nie latałem, ale możliwe, ze musisz celownik żyroskopowy włączyć/przełączyć jak w Mustangach.