Autor Wątek: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]  (Przeczytany 189253 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

seba200

• Gość
Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF.
« Odpowiedź #75 dnia: Stycznia 06, 2006, 21:57:42 »
JA z innej beczki czy ktos wie czy da sie grac w PF bez CD?!
MOze ktos wie czy da sie jakis plik podmienic albo cos takiego. Powiem szczerze ze oddalem kumpla PF bo chcial pograc i zostalem bez plytki. Zaistalowalem za to Banzai do teczki UBI SOFT/IL2/ bo myslalem ze zalatwi to sprawe, ale nie bardzo to pomoglo:(

Jest na to jakis sposob
pozdrawiam
seba

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #76 dnia: Stycznia 07, 2006, 00:48:17 »
Poruszasz się po kruchym lodzie że tak powiem ;]
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

boy21o

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Stycznia 07, 2006, 11:16:32 »
Witam! jestem tu nowy i mam pare pytan w zwiaku z IL-em:

- czy program HyperLobby Pro 3.x Client wystarczy by grac z innymi ludzmi przez neta?
- gdzies czytalem ze do gry w neta potrzebny jest port upd 21000 i co mam zrobic jesli niemoge przekierorac tego portu bo jestem za siecia i mi admin niechce tego zrobic ( narazie gram w demo i tam normalnie moglem z hostowac gre i dolaczyc chyba tez moge wiec po co ten port?)
- gram w demo na klawiaturze i bardzo rzuca tym moim samolotem ciezko sie celuje i wogole kieruje np jak ciagne w gore samolotem to on idzie na maxa i wpadam w korkociag i czy odpowiedni joistick rozwiazal by ta sprawe?

z gory dziekuje

kaa

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: Stycznia 07, 2006, 11:25:38 »
- tak, wystarczy; w razie posiadania przeterminowanej wersji, HL sam informuje o tym fakcie użytkownika
- jeśli możesz hostować i dołączać się do gier, to nie zaprzątaj sobie głowy portem; w razie problemów będziesz musiał pogadać z adminem; poza tym to UDP a nie UPD
- o joystickach wiele już na tym forum napisano; w skrócie: tak, na pewno dużo łatwiej i fajniej lata się z drążkiem ze względu na możliwość płynnego wychylania powierzchni sterowych, w przeciwieństwie do skokowego w przypadku klawiatury

seba200

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: Stycznia 07, 2006, 11:39:18 »
przepraszam jakim kruchym lodzie - ten temat zdaje sie jest żeby pomagac?

boy21o

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: Stycznia 07, 2006, 12:47:55 »
no wlasnie niewiem co z tym hostowaniem bo niewiem jak moge to sprawdzic czy moge hostowac??
idzie to sprawdzic?
kiedys gralem w pewna stategie to tam moglem dolaczac i hostowac gre ale nie moglem wejsc do "gry sieciowej" ( zablokowane porty) gdzie sa pokoje z graczami i rankingi czy w il jest podobnie? czy tylko sie hostuje lub dolacza do gry? a sa jakies rankingi il-a 2? na jakiej stronie?

kaa

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Stycznia 07, 2006, 13:13:09 »
czy idzie to sprawdzić? najprościej byłoby spróbować... przyznam że mnie rozbroiłeś tym pytaniem. jeśli chodzi o rankingi to tylko niektóre serwery je prowadzą, HL służy tylko do łączenia się.

boy21o

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: Stycznia 07, 2006, 16:10:12 »
mowilem ze jestem nowy!!! :003: ale nieodpowiedziales mi na temat gry sieciowej! jest tak jak np w strategiach czy tez nie? bo ja mam ip wewnetrzne i jestem za siecia i boje sie ze wydam kupe kasy na jojstick i gre a niebede mogl grac przez neta

boy21o

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: Stycznia 07, 2006, 16:12:22 »
aha jaki trzeba miec sprzet do programu ventilo (slychawki aby?--ile kosztuja?)

kaa

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: Stycznia 07, 2006, 16:30:00 »
a jak mam odpowiedzieć? zanim kupisz joya spróbuj zagrać na HL albo bezpośrednio przez IP i będziesz wiedział - pisałeś zresztą, że już grałeś i działa, więc nie rozumiem w czym problem.

co do motywu "jak w strategiach", to nie bardzo wiem, o czym mowa.

do komunikacji głosowej obojętnie jakim programem niezbędny jest mikrofon i wskazane słuchawki (to żeby inni nie słyszeli twojego silnika i swoich głosów z twoich głośników, a także by nie narażać domowników na ostry czasem język innych pilotów (emocje!). zestaw pewnie już od 10~20zł.

boy21o

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Stycznia 07, 2006, 16:51:34 »
rozumiem... a znasz moze jakas nazwe servera gdzie moglbym do gry na probe dolaczyc( jesli idzie tak)by sprawdzic czy idzie grac? moglbys mi jakos pomóc? (jesli idzie tak zrobic grajac demo) bo hostowalem ale sam bylem bez innych graczy i to idzie zrobic nawet gdy ma sie neta wylaczonego
« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2006, 19:03:51 wysłana przez Ger0nim0 »

Angelripper

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: Stycznia 07, 2006, 17:21:37 »
Chłopaku,napisz jaką masz wersję gry

kaa

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Stycznia 07, 2006, 17:34:43 »
co za gość... jakie to jest sprawdzanie możliwości połączenia jak sam dla siebie grę zakładasz,jak trafnie zauważyłeś można to bez netu zrobić. zastanów się, chłopie. jeśli masz tylko demo to musisz znaleźć kogoś z demem i z nim spróbować zagrać. ale pewnie się nie uda bo jak sam pisałeś masz nie przekierowany port.

boy21o

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: Stycznia 07, 2006, 18:30:33 »
 :005:... no przecie mowie ze jestem nowy i nie rozumiem za bardzo pewnych rzeczy dotyczacych multi!!
a zainstalowal by ktos demo zebym mogl sprawdzic??

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #89 dnia: Stycznia 07, 2006, 18:52:50 »
W pierwszej kolejności przeczytaj cały topik, potem http://rtfm.killfile.pl/
szczególnie:
- Używaj treściwych, precyzyjnych tematów w nagłówkach
- Spraw, by łatwo było odpowiedzieć
- Płaszczenie się nie zastąpi odrobienia pracy domowej
Potraktuj to jako pomoc w przyszłym życiu, kiedy znajdziesz na innym forum mniej cierpliwego admina/moderatora  i na dzień dobry odwiedzi twoje stawy kolanowe ;-)