Autor Wątek: Falcon 4.0  (Przeczytany 46517 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

raven

• Gość
Falcon 4.0
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 31, 2005, 15:49:34 »
Dobra. Zainstalowalem wszystko jak trzeba. Włącznie z Cobra One.

1. Pytania:

Co dalej?

Jakie ustawienia w configu cobra one?

Co zaznaczyc a co nie?

2. Kwestia manuali:

W podreczniku do SP3 byl trainer odpalania samolotu od stanu dark and cold. Teraz mam Free Falcona i tego nie ma. Skąd to skombinować?

SP3 dawał możliwość w czasie ładowania misji wyboru czy zaczynam z pasa, z rampy czy ze stojanki na zimno. Jak to wyglada w tej chwili?

Mysle ze nie byloby glupia sprawa zorganizowac szkole Falcona online. Spotkalibysmy sie na serwerze i omawiali problemy, uczyli sie itp. Boba podejmiesz sie tego? W ten sposob szybciej mozna by zaczac latac na serio.

Raven

Blackmessiah

• Gość
Falcon 4.0
« Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 31, 2005, 16:01:06 »
Cytat: raven
SP3 dawał możliwość w czasie ładowania misji wyboru czy zaczynam z pasa, z rampy czy ze stojanki na zimno. Jak to wyglada w tej chwili?

Jest tak samo. Gram teraz kampanie i przy ladowaniu mam te 3 mozliwosci. Niestety, mam problem z aktywacja pociskow. Latalem nad celami i nie umialem odpalic bomb i rakiet :))). Ale musze zobaczyc, co na to instrukcja, bo jak zwykle jestem niecierpliwy :). Albo posprawdzac misje treningowe. Na razie latalem tylko dogfighty (Viggen, F-5, MiG-19, MiG-21, Mirage 2000, F-4 Phantom, A-8 ). Musze przyznac, ze awionika samolotow wyraznie rozni sie od siebie.
Klimacik w grze jest przedni. Ilosc maszyn flyable i AI jest dosyc bogata. "Nie wiedzialem, ze to jest takie pyszne" :))).

Falcon 4.0
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 31, 2005, 16:02:17 »
Cytat: Boba Fett
Co do kokpitow, tak, kazda maszyna ktorej kokpit wykonal zespol Aeyes, lub StopWorks maja w pelni odwzorowany model lotu uszkodzen, systemy pokladowe, pomijam kokpity robione przez fanow,

Boba , a jak ściągając z jakiejś strony kokpity odróżnić te zrobione przez Aeyes i StopWorks od tych robionych  przez "tylko fanów"?

Boba Fett

• Gość
Falcon 4.0
« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 31, 2005, 16:17:11 »
Zaraz przygotuje wzor konfiguracji Configa, walne jakies screeny i wzuce do topica.
Manual na temat startu, powinien byc w katalogu z gra, katalog FF docs lub same docs, jesli go tam nie ma wysle Ci mailem (komus jeszcze ?)
FF3 tez daje wybor mozliwosci startu misji, w kampani wyglada to niesamowicie gdy zaczynamy z stojanki, wokol ruch, pelno maszyn laduje startuje itd. :) Dynamiczna kampania Falcona dzieje sie caly czas, niezaleznie czy latamy czy nie strony walcza, a misje jakie mamy do wyboru to "zapotrzebowanie" virtualnego dowodctwa a nie tylko przyjemnosc gracza, wiec dobierajcie je rozwaznie ;) A, i nie zdziwcie sie jak w trakcie postoju lotnisko zostanie zbombardowe, ostrzelane rakietami albo spadnie Wam na glowe Mig DRPK :D Jesli pasy beda znisczone, zablokowane zlomem, albo jakis uszkodzony samolot posadzi bokiem :P wtedy mila pani lub pan z wiezy odwola start, jedziecie na parking i wszystko off, koniec misji :) Czasami moga naprawiac pasy nawet wiele godzin, wiem ze z grywalnoscia ma to niewiele wspolnego ale to ma byc real, wiec cierpliwie nalezy odczekac ten czas, wojna nie ucieknie i nie skonczy sie po 3 dniach, szczegolnie jesli wlacza sie do niej Chiny lub Rosja, lub nawet Japonia. Przylacznie sie innych panstw do wojny to takze pewna symulacja, komp wylicza za i przeciw takiego posuniecia i decyduje o przylaczeniu lub nie danego kraju. To do kogos sie przylaczy nowy kraj to juz inna kwestia :) Chiny napewno pomoga komunistom, rosja moze pozostac bierna do konca, ale jesli sytuacja na froncie stanie sie dla niej niekozystna (np zbyt latwo wojska aliantow beda gniotly wroga) moze to oznaczac dla niej powazne klopoty po zakonczeniu konfliktu, wiadomo, zbyt silne wojska barzo blisko granicy :) Wtedy przylaczy sie do Chin i mamy przesrane :P wiele razy ginalem nieswiadomie z reki Mig-29s Su-27 albo Su-33, nie wiedzac do konca ze zostalem namierzony :)

Uhh sie rozpisalem nieco nie na temat :P
Trzeba by znalezc serwerek, moj narazie nie jest gotowy (musze dogadac sie z providerem o zew IP a to okazalo sie trudniejsze niz myslalem) Ale oczywiscie jesli macie juz teraz jakis pod reka to chetnie posmigam i pomoge w miare mozliwosci :) Sprobuje pogadac z jednym znajomym, byc moze zalatwil by cos do czasu uzyskania przeze mnie IP-ka

Pozdrawiam

Piotrek, to proste :) kokpity Aeyes i Stopworks sa platne :) Co wcale mnie nie dziwi zwazywszy na naklad pracy jaki w nie wkladaja, kokpit to tylko grafika, ale dopracowanie systemow danego samolotu to juz inna bajka, sredni koszt takiego addonu to ok 10-15 Euro. Ale spox, jak tylko cos zacznie nam sie kroic z dywizjonem, usiadziemy przemysliy za i przeciw, wybierzemy na czm chcemy glownie latac a wtedy zalatwie wymagany addon, bez zbednych kosztow z Waszej strony :)

Za dlugo pisze posty, Blackmessiah juz odpowiedzial w tym czasie :D

raven

• Gość
Falcon 4.0
« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 31, 2005, 16:26:30 »
Ja mam stałe IP i światłowodowe łącze więc problemu nie ma.

Mi nie chodzi o "śmiganie" Boba, tylko o szkołę latania. Co, jak i dlaczego. Od podstaw. Bo skoro i tak musimy się tego nauczyć z manuala to chyba fajniej byłoby to robić razem i online co?

A co reszta myśli o tym pomyśle?

EDIT:

P.S. Dla wszystkich którzy po instalacji CobraOne mają zwisy przy wychodzeniu z gry w Windows XP: pomaga ustawienie dla falcona trybu zgodności z win98.

Iche

• Gość
Falcon 4.0
« Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 31, 2005, 16:29:39 »
Wielkie dzięki za informacje.

A czy taka dynamiczna kampania działa też w trybie multiplayer? Tzn. czy serwer liczy całą kampanię, wydarzenia na froncie nawet gdy nikt nie gra akurat? Czy to tylko zwykły dogfight?

Boba Fett

• Gość
Falcon 4.0
« Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 31, 2005, 16:29:54 »
Super Raven ! Rzeczywiscie nieco niefortunnie uzylem slowa "Smiganie" owyczywiscie chodzi mi o trening online :)

Co do patcha CobraOne, sprawdzales wersje NoSSE ?

Iche, tak, kampania dziala doskonale w multy, oczywiscie mozna ja zatrzymac, zasejwowac i isc spac, ale w momencie gdy jest wlaczona plynie sobie caluski czas, a my mozemy wtedy czekac na kolejna misje :)

Wilczor

• Gość
Falcon 4.0
« Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 31, 2005, 16:33:55 »
Witam.

Mam kolejne pytanie. W trybie kampanii we Free Falkonie 3 latam Koreańskim J6 (nie jestem pewny) mutacja Mig`a 17(chyba) lecz kokpit jest z F 16. Jak uruchomić właściwy kokpit dla tego samolotu. Mam zainstalowany również cokpit addons. Co zrobić aby wyświetlał  się kokpit dla tego samolotu. Grzebałem coś w config editorze lecz to nie pomaga. Co mam zrobić.

Mam jeszcze pytanie, co zrobić aby uśpić żelaznego orła po udanym locie. Czy wystarczy odwrócić procedury startowe. Aby była możliwość ponownego rozruchu.

Pozdrawiam Tomek

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Falcon 4.0
« Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 31, 2005, 16:43:00 »
A jak wyglada sprawa z maszynami dwuosobowymi ? Czy jak w końcu skończą robić dodatek F-14 to bedę mógł polatać z kimś jedną maszyną, czy bede musiał biegać sam między kokpitem pilota a RIO ?

(FF3 download in progress)

Boba Fett

• Gość
Falcon 4.0
« Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 31, 2005, 16:50:30 »
Wilczur, obecnie nie ma kokpitu do J6 (to Mig-19 Chinskiej produkcji) dlatego domyslnie uruchamia Ci sie kokpit F-16, zreszta nie dziala wtedy poprawnie, co jest raczej zrozumiale. W fazie produkcji u Aeyes jest addon Mig-21, oraz robi taki kokpit jeden z fanow, ale niestety nic mi nie wiadomo o wczesniejszych konstrucjach radzieckich, wiec chyba jeszcze dlugo ich nie bedzie. Jeszcze jedno, wylecialo mi z glowy, o ja glupi, wybaczcie, zapomnialem dodac ze zalecane bylo by zaisntalowanie patcha o nazwie HFFMS. Usuwa on i poprawia wlasciwosci silnikow kilku maszyn, i nalezy go zainstalowac przed patchem CobraOne. Jesli go nie macie, a nie chce Wam sie przewalac calosci od nowa, to nic nie szkodzi. To naprawde prawie niezauwazalne parametry pracy silnikow kilku maszyn.

PS
Trwaja prace nad addonem B-1B :D

[ Dodano: Pon 31 Sty, 2005 ]
Cytat: Sundowner
A jak wyglada sprawa z maszynami dwuosobowymi ? Czy jak w końcu skończą robić dodatek F-14 to bedę mógł polatać z kimś jedną maszyną, czy bede musiał biegać sam między kokpitem pilota a RIO ?

(FF3 download in progress)

Kokpity dwuosobowe dzialaja w multy, czli jeden pilot drugi gracz to operator :) Juz teraz ludzie lataja na F-15E na serwach, po dwoch :) Ponoc wrazenie piorunujace :)
Jest tez w FF3 wersja dwuosobowa F-16, takze mozna latac po dwoch :)

PS
Zaraz poszukam linki o ktorych wczoraj Ci mowilem :)

raven

• Gość
Falcon 4.0
« Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 31, 2005, 16:53:35 »
Dobra, nastepne problemy:

Po instalacji CobraOne rozwiazalem kwestie zwisu przy wylazeniu do windy.

Ale:
- misja ładuje się średnio 3 minuty - to chyba nienormalne?
- pod samolotem niebieski cień, pod pewnymi kątami zmienia sie na prawidłowy
- nie mogę przypisać przepustnicy z joya (Cyborg Evo), za to w grze działa jako zoom widoku.

Powiem krótko: HELP!!!

Boba Fett

• Gość
Falcon 4.0
« Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 31, 2005, 17:02:08 »
Cytat: Wilczor
....Mam jeszcze pytanie, co zrobić aby uśpić żelaznego orła po udanym locie. Czy wystarczy odwrócić procedury startowe. Aby była możliwość ponownego rozruchu.

Pozdrawiam Tomek

Sorki, nie odpowiedzialem Ci na to pytanie,  co teraz czynie :) Tak, w przypadku F-16C w 80% wystarczy odwrocic procedure, manual opisuje to dokladnie.  Oczywiscie inaczej jest np w F-15C (w ktorym mamy w dodatku dwa silniki do operowania).
Ponowny rozruch jest rowniez mozliwy, takze odsylam do manuala :)

raven

• Gość
Falcon 4.0
« Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 31, 2005, 17:04:40 »
Jeszcze raz o manualu:

w którym konkretnie opisana jest procedura startowa? mam ich tu z 10...

ma ktos moze ten trainer we flashu do podeslania na maila?

Blackmessiah

• Gość
Falcon 4.0
« Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 31, 2005, 17:05:26 »
Przepustnica w opcjach CONTROLLERS - ADVANCED. Mialem podobny problem, ale juz wszystko gra.

Nadal nie umiem (pomimo z zaznajomieniem sie z instrukcja) uruchomic uzbrojenia w trybie kampanii. Nic sie nie odpala, nawet dzialko nie strzela (latam F-5). Prosze o pomoc. To tyle na poczatek - potem juz pojdzie  :))).

Haha! Boba Fett odpowiedzial w miedzyczasie!

Boba Fett

• Gość
Falcon 4.0
« Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 31, 2005, 17:05:27 »
Cytat: raven
Dobra, nastepne problemy:

Po instalacji CobraOne rozwiazalem kwestie zwisu przy wylazeniu do windy.

Ale:
- misja ładuje się średnio 3 minuty - to chyba nienormalne?
- pod samolotem niebieski cień, pod pewnymi kątami zmienia sie na prawidłowy
- nie mogę przypisać przepustnicy z joya (Cyborg Evo), za to w grze działa jako zoom widoku.

Powiem krótko: HELP!!!

Hm, misje laduja sie dluzej, niestety. Niebieski cien to bug graficzny, bedzie usuniety w najblizszym patchu. Na szczescie widac go tylko (lub az ;) ) na lotnisku
Co do Joja, wejdz w zakladke Controls w Setup, a potem Advanced. Tam mozesz ustawic wszystko

Pozdrawiam