Autor Wątek: Nasze modele  (Przeczytany 158174 razy)

Odp: Nasze modele
« Odpowiedź #345 dnia: Maja 10, 2010, 01:01:23 »
akbar: trafna uwaga - antena została dorobiona gdyż w trakcie obróbki oryginalna odmówiła współpracy. Niemniej to nie to :D. Chyba ufunduję jakąś nagrodę za trafną odpowiedź...
Dziecku w kolebce kto łeb urwał chytrze...

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #346 dnia: Maja 10, 2010, 07:23:31 »
Dobra. Co do krzyży. Są naniesione prawidłowo. Były egzemplarze z równoległymi krzyżami. A co do babola : brak kodu radiowego na dolej powierzchni :D. Wody do pralki nie chcę. Wolę coś mocniejszego.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #347 dnia: Maja 10, 2010, 12:16:14 »
Redspider: masz piwo albo 40% wodę do pralki na najbliższym ew. spotkaniu. Kagero dało kod tylko na boki więc od spodu go nie ma istotnie. Nadal jednak nie trafiłeś. Poniżej obiecana nagroda (oczywiście bez kalek użytych do skali 1/72 choć można oblepić dwa pozostałe mosoloty, a wszystkie csy w skalach 1/48 i 1/32).

chincz

• Gość
« Odpowiedź #348 dnia: Maja 10, 2010, 12:55:06 »
A to badziewie miało sloty? Znaczy takie powiedzmy "normalne" jak na owe czasy sloty.

« Odpowiedź #349 dnia: Maja 10, 2010, 18:19:30 »
Miało stałe i jest to w modelu uwzględnione.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #350 dnia: Maja 10, 2010, 18:51:42 »
Wypatrzyłem jeszcze, że dolne krzyże powinny być w postaci uproszczonej, a dokładnie tylko czarne wnętrze krzyża.
NA PLASTERKI !!!

« Odpowiedź #351 dnia: Maja 10, 2010, 20:09:18 »
Redspider: jeżeli przyjąć że jest tak jak piszesz to academy popełniło błąd w instrukcji na której się opierałem. Trochę jestem w kropce, bo wygląda na to że jest zamieszanie z tymi nieszczęsnymi kalkami. Błąd, o który mi chodzi jest najlepiej widoczny na zdjęciu linkowanym już przez Mazaka (ostatnia podpowiedź, jeśli nikt nie trafi wygrywa Redspider):

http://www.fursty.de/kurioses/ME163-large.jpg

« Odpowiedź #352 dnia: Maja 10, 2010, 21:28:10 »
Inny krój i rozmiar liter?
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #353 dnia: Maja 11, 2010, 06:26:51 »
Ponieważ trochę błądzę , może chodzi o pomalowaną na czarno płozę ? Winna być czerwona. Co do kalek i schematów załączonych przez producentów modeli, to się nie przejmuj bo nawet uznane firmy robią babole. To dlatego trzeba przyglądać się zdjęciom oryginalnych samolotów. 
NA PLASTERKI !!!

chincz

• Gość
« Odpowiedź #354 dnia: Maja 11, 2010, 08:00:18 »
Zły kształt okienek za kabiną?
Rurka pitota?
Inna konstrukcja tylnego kółka?
Krzyże z czarnymi obwódkami?

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #355 dnia: Maja 11, 2010, 09:15:26 »
Ja wiem, ja wiem... brak pilota  :118:. Mówiłem Ci Seguleh, że niby widoczne ale nie takie łatwe do zauważenia. Myślę, że Czerwony pająk był najbliżej.

« Odpowiedź #356 dnia: Maja 11, 2010, 12:43:27 »
Śmigiełko napędu prądnicy powinno być chyba czerwone, poza tym rurka Pitota powinna wychodzić z krawędzi natarcia, a nie z "tego" czegoś pogrubionego.
W "razieco" nagrodę proszę przelać na konto.  :021:

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #357 dnia: Maja 11, 2010, 17:01:28 »
Kółko w płozie?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #358 dnia: Maja 11, 2010, 21:57:12 »
Już mam! Płoza główna w pozycji transportowej powinna być wysunięta tak jak ogonowa. A tu gówna jest złożona, a ogonowa wysunięta.
OT:
Może przejdziemy z tym do "Wiecznego konkursu", coś tam ucichło a tu zgadujemy :004: .
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #359 dnia: Maja 12, 2010, 12:55:58 »
Przepraszam że dopiero teraz odpowiadam. Po kolei czyli właściwa odpowiedź na końcu.
akbar: litery są jakie dali, rzeczywiście powinny być chyba nieco mniejsze. Płoza główna jest wysunięta, komet chował ją do końca dopiero po stacie i odrzuceniu podwozia głównego.
Redspider: płoza czarną winna być.
Toyo:śmigiełko tyż, choć widziałem też ilustracje gdzie było białe :D lub czerwone, ...i chincz: faktycznie rurkę Pitota można by poprawić.
rutkov: rozumiem że masz na myśli rodzaj kółka - jest mniej więcej poprawny w tej wersji.

chincz: czarne obwódki na górze. Trafiony. Odwrotnie przylepiłem kalki, polakierowałem, zawashowałem i złapałem się za łeb :D. Jeśliś zainteresowany nagrodą pisz na PW.

Reszta ma piwo przy okazji, nie daje mię też spokoju kwestia Czerwonych Pająków, krążyły wokół odpowiedzi jak komet przy B-17 :D