Byłem w sobotę w Łasku.

Jechałem głównie popstrykać "tygrysiego" demo. Rozpoczęło się z lekką obsuwą. Na rozgrzewkę wystartowały 4 szesnastki. Zrobiły przelot w formacji i później wykonywały pozorowane podejścia i odchodziły ostro na dopałce aż do znudzenia (i zapchania karty). Duet na suczkach już trochę oklepany, ale fajnie że był. Iskry nie dotarły, pokaz 29 i 16 w wersji płaskiej ze względu na niskie podstawy, ale i tak było warto. Wreszcie jest polskie demo na Viperze! Artur "FullForce" Kielak jak zwykle petarda. Z niespodzianek (przynajmniej w programie nie było) przyleciał C-17. Ludzi tłum mimo kiepskiej pogody i raczej słabej promocji. Dla tęskniących za kolejkami, można było wsiąść chyba do wszystkich z Archeo (TS-11, I-22, Mig-15, Mig-21, Mig-23, Mig-29, Mi-24) + Sokół, Mi-17, CASA i C-130.
Organizacja wjazdu/wyjazdu i parkingów jak zwykle tragedia. Koreczek do zjazdu z S8 po 1,5km w obie strony, droga od Łasku stała chyba cała. Jestem za tym, żeby zaprosić organizatorów wszelkich pokazów w Polsce do EPOK na Open'era żeby zobaczyli jak na lotnisku można sprawnie zorganizować parkingi dla >100k widzów. Na szczęście udało się zostawić samochód na jakimś placu kilka km od bazy i dojść pieszo, inaczej przegapiłbym połowę atrakcji.