Ankieta

Za jaki samolot mamy się zabrać po ukończeniu RWD-9?

PZL P.6
1 (2%)
RWD-5 & RWD-5bis
7 (14.3%)
Lublin R-XIIIDr (R-XXIII)
5 (10.2%)
RWD-13T & RWD-13S
3 (6.1%)
WWS "Orlik II"
4 (8.2%)
RWD-8dwl
1 (2%)
PZL P.24/II "Super P-24"
14 (28.6%)
RWD-6 & RWD-6bis
4 (8.2%)
PZL Ł.2
2 (4.1%)
RWD-21
2 (4.1%)
PZL-19
1 (2%)
PZL-26
5 (10.2%)

Głosów w sumie: 6

Głosowanie skończone: Maja 25, 2005, 15:13:11

Autor Wątek: MSFS2004:R&R - koncert życzeń  (Przeczytany 8112 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
MSFS2004:R&R - koncert życzeń
« dnia: Maja 25, 2005, 15:13:11 »
Pomimo tego, że u Roli jest nieco jak za czasów Marszałka (czyli "rząd wie lepiej" :wink: ), pomyślałem, że warto będzie zasięgnąć Waszej opinii nt. tego, jakie polskie przedwojenne samoloty (cywilne) chcielibyście ujrzeć w naszej serii "Rajdy i Rekordy" dla Microsoft Flight Simulator 2004. Czasami to, co dla nas (tzn.: Rola + JanuszB) może wydawać się oczywiste, u Was może budzić zdziwienie - i vice versa. Ostatnio sam pan J.Hoffmann spytał mnie "a dlaczego zabraliście się wpierw za RWD-9?". :mrgreen:

Powyższa lista nie powinna być traktowana jako obietnica, bardziej jako wizytówka tego, co nam chodzi po głowie.  8) Czy nam się uda? Czas (i Wasza reakcja) pokaże...

Niniejsza ankieta (jak i jej siostry na innych forach) będzie kolejnym czynnikiem jaki weźmiemy pod uwagę przy priorytetyzacji poszczególnych samolotów - obok dostępności dokumentacji i ogólnej "chwytliwości" danego aeroplanu :wink: (taki RWD-4 raczej nie nadaje się na hit sezonu :mrgreen: ). Roboty jest sporo, więc trzeba planować wszystko naprzód.

Jeśli ktoś nie kojarzy w/w konstrukcji (SKANDAL! ! !), to sugeruję odwiedzić strony jak np.:
www.sampol.de
http://rwd-dwl.net
www.sanko.wroclaw.pl
www.powiat.mielec.pl/poser/samoloty/index.htm
(z których pożyczyłem sobie tutaj obrazki, for your viewing pleasure)

PZL P.6

PZL P.24/II "Super P-24"

PZL-19

PZL-26

RWD-6

RWD-5

PZL Ł.2

RWD-13

RWD-21

RWD-8

WWS "Orlik"

Jak widzicie, kandydaci są różnorodni: jest na czym kręcić akrobacje, szkolić się, ścigać, bujać rekreacyjnie czy "lecieć do ciocia z Australia" - nawet zaszalałem i wstawiłem do listy szybowiec :mrgreen: Dla każdego coś miłego.
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 25, 2005, 15:51:32 »
Nie, no Rola a gdzie moja ukochana Czapla (RWD-14)? Hę ?

Ale skoro jej brak to w takim razie wybrałem Lublina RXXIII.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 25, 2005, 15:58:56 »
Ajajaj, Rutkov, mówimy tu o Microsoft FS2004, który koncentruje się na maszynach cywilnych - i przeznaczonej doń serii Rajdy i Rekordy.

Bez sensu jest latać myśliwcem w grze, w której nie można strzelać (i tak robimy mały wyjatek dla prototypów P.6 i P.24/II). Microsoft CFS3 zmarł śmiercią naturalną, a na CFS4 się nie zanosi - gdyby było inaczej, możnaby pomyśleć o czymś wojskowym. A tak - wojskowe maszyny idą do BoB: 9/39.

Także Czapla swoją drogą 8)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 25, 2005, 16:08:58 »
Jasne :) Wiesz myślałem nie dajesz tych dwóch km i jest cywilnie 8). A ja mam straszny sentyment do tego samoloty ze względu na moją młodość modelarską :D - "skleiłem" kilkanaście sztuk.

Lublin mi pasi więc się nie będę upierał przy Czapli - choć to piękny samolot.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

swier

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 26, 2005, 00:12:18 »
rwd13. zdecydowanie  8)

choć pzl P6 jest czadowy. tyle ze srednio pasuje do R&R  :?  i Ł2 tyz niezły. a rwd6 miodny (no ale rwd9 jest ciut podobny)

aaa i nie odpuszczalbym szybowców tak łatwo  :!:
w FSie sa do ściagniecia termiki w roznych miejscach i baaardzo milo sie lata.

Ale skoro mialem tylko 1 wybór to 13tka

« Odpowiedź #5 dnia: Maja 26, 2005, 09:41:47 »
Cytat: swier
rwd13. zdecydowanie

Rolciu,
róbcie wszystkie, w dowolnej kolejności.
( "Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu" ).
Leszek

Narf

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 27, 2005, 12:03:26 »
Orlik :) będę wdzięczny

« Odpowiedź #7 dnia: Maja 29, 2005, 13:29:40 »
RWD-21  :)
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

Narf

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 03, 2005, 12:47:45 »
Ludzie!!! Czy nie ma wśród was szybowników. Rola każdy szanujący się pilot zaczynał od podstaw, więc nalegam na Orlika :)

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #9 dnia: Października 05, 2005, 08:33:39 »
Hmmm.... chyba zapomniałem napisać jakiegoś podsumowania tego wszystkiego ;)

Oto łączne wyniki ankiety - z naszego forum oraz Polish VATSIM:
(wyniki u konrafa gdzieś mi wcięło...)

PZL P.24/II "Super P-24"    
  18%  [ 13 ]
RWD-5 & RWD-5bis    
  17%  [ 12 ]
WWS "Orlik II"    
  14%  [ 10 ]
RWD-13T & RWD-13S    
  11%  [ 8 ]
RWD-6 & RWD-6bis    
  8%  [ 6 ]
PZL-26    
  8%  [ 6 ]
RWD-21    
  7%  [ 5 ]
PZL Ł.2    
  5%  [ 4 ]
  5%  [ 4 ]
PZL P.6    
  1%  [ 1 ]  
RWD-8dwl    
  1%  [ 1 ]
PZL-19    
  1%  [ 1 ]

Wszystkich Głosów: 71

Pierwsze miejsce zajął prototyp P.24 - i nie jest to zapewne współmierny wynik, albowiem ankieta rozpoczęła się zanim ukazały się poprawione P.24-ki do MSFS (przygotowane przez Eliasa K.). Druga sprawa to fakt, że głosowaliście nań głównie Wy, obecni tutaj forumowicze, zapominając być może, że w MSFS nie postrzela się z myśliwca ;)

Bardzo zdziwiła mnie także wysoka pozycja szybowca - ale może dlatego że dałem tylko jeden szybowiec do wyboru - a swoją drogą szybowce w MSFS należą raczej do rzadkości.

Mimo wszystko ankieta dała mi nieco do myślenia. Dziekuję wszystkim, którzy poświęcili chwilkę, aby zagłosować.

« Odpowiedź #10 dnia: Października 05, 2005, 10:22:33 »
U mnie tez PZL P.24/II "Super P-24" i RWD-5 & RWD-5bis prowadziły. Ankieta była juz stara, została przeniesiona do Archiwum, a potem skasowana...moze za szybko..sorrki.
Bartek
Aztec.pl

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #11 dnia: Października 05, 2005, 18:52:19 »
Nie, spoko, przecież uprzedziłeś mnie, zanim trafiła do archiwum... ja sobie spisałem wyniki, tylko nie pamiętam gdzie, lol... skleroza.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Października 19, 2005, 23:42:47 »
Osobiscie w nastepnych projektach co by nie było widziałbym :

RWD-5 i RWD-5Bis , klasyk (najwiekszy sukces wg.mnie jeśli chodzi wogóle o sprzedaż modeli do FS9 z wszystkich tutaj wymienionych)

no i jak Bozia by dała fajno byłoby zobaczyć RWD-10

P-24... hmmm, głosów najwięcej ale sens wydawania samolotów bojowych dla FS9 mija się nieco z powołaniem FS'a jak i rynek jest zbyt mały na tego typu modele. Zalepiłoby się pewną niszę jednak sądzę, że to tylko propaganda i sukcesu komercyjnego na w miarę zadowalającym pułapie by nie było .

Natomiast jako Expansion Pack polecam zrobienie RWD-13. Model RWD-9 będzie więc mało przeróbek
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Października 20, 2005, 21:18:31 »
Długo się zastanawiałem, RWD-5 czy P-24... Ostatecznie padło na tego drugiego. Może dlatego że znacznie mniej go znam od "piątki"

:564: