Autor Wątek: Trymować czy nie trymować? Oto jest pytanie...  (Przeczytany 8562 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kusch

• Global Moderator
Odp: Trymować czy nie trymować? Oto jest pytanie...
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 14, 2007, 16:21:42 »
Konraf, ktoś Ci się włamał, wziął hasło a teraz pisze z twojego konta  :118:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 14, 2007, 16:25:24 »
Konraf, ktoś Ci się włamał, wziął hasło a teraz pisze z twojego konta  :118:
?
Nie no, pytam poważnie. Z Lock-On nie miałem nic wspólnego naprawdę przez długi okres i juz większości detali nie pamietam.
Bartek
Aztec.pl

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 14, 2007, 16:50:29 »
Hmmm... Ja mam trymy przypisane do tego pomarańczowego czegoś na przepustnicy X-45 i działa świetnie, musisz poczekać, aż samolot zareaguje. Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia się, po przesiadce z Boeinga, MiG może wydawać się narowisty  :002:

Ps:
Aha z tym skakaniem po wyłączeniu "H" to jak sobie przypominam, coś było spieprzone z autopilotem, nie wyłączał się jak należy i parę razy trzeba było włączyć i wyłączyć autopilota, żeby zresetować ustawienia. Ale w FC jakoś mi się to jeszcze nie przytrafiło z tego co pamiętam. Natomiast co do niemożności zaciągnięcia drąga na maksa, to też miałem taki przypadek, tyle że w tym wypadku była zwalona oś joya, niby działała ale jednak nie do końca.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 14, 2007, 17:20:03 »
Joy jest z FF?

Jeśli tak to spróbuj wyłączyć.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 14, 2007, 18:03:55 »
Bez FF. Troche sie pobawiłem ustawieniami i jakos lata ale i tak dziwna sprawa, bo np. ustawiłem sobie wczoraj płynny ruchy "znacznika celu" pod joya (jeden klawisz jako Shift + ruchy hata). Zobaczyłem, potem, ze nizej w konfiguracji klawiszy jest podobna opcja, podpisana pod te same klawisze na joy'u ale powodująca ruchy max gora-prawo, gora-lewo, itp.
Skasowalem te mapowania i co....ano skopały sie moje ustawienia płynnego ruchy znacznikiem (w opcjach były tak jak powinny, ale działały tak, jak te skasowane ustawienia, czyli max w górne pozycje). Musiałem od nowa zmapowac ustawienia i jest ok.
Trymowanie jednak nadal nie działa tak jakby chcial. W FS2004 przy takiej Cessna 172, jak zapodaje trym to od razu czuje, ze samolot wyrównuje lot. W Lock-On cisnę trym i niby nic sie nie dzieje, az nagle jakby ten trym załapał, ze chce cos zmieniac, i reaguje bardzo gwałtownie. Dziwne.
Bartek
Aztec.pl