Autor Wątek: PZL P.24 A, B, E, F i G - już dostępne do ściągnięcia!  (Przeczytany 5653 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
PZL P.24 A, B, E, F i G - już dostępne do ściągnięcia!
« dnia: Czerwca 09, 2005, 02:16:31 »
S!

Wstawiliśmy dla Was na stronie www.9-1939.pl (dział PLIKI ) specjalny pakiet zawierający moderne aparaty pościgowe PZL typ P.24 z pokryciem duraluminjowem i radjem krótkofalowem ;)
(YoYo - schowek na chomiki za dodatkową opłatą, zamów już dziś, tel. do PZL: 802-53 ...ale może on już jest nieaktualny  :576:  )

Samoloty przeznaczone są dla Microsoft Flight Simulator 2004.

Dotychczas jedynie wersje F i G były dostępne dla MSFS2004, pozostałe były budowane jeszcze dla CFS2 (2003 rok?). Elias Korobilis dokonał konwersji starszych modeli (i ma za to u nas duże piwo... a może wolałby wino? ;) ), dzięki czemu będziecie mogli kręcić akrobacje w FSie aż pięcioma wersjami tego mewioskrzydłego myśliwca produkcji krajowej :D  - A, B, E, F i G.
(można powiedzieć, że tak jakby PZL rzeczywiście objął tą grecką wytwórnię lotniczą, do czego się przymierzano tuż przed wojną ;) )

Gwoli ścisłości muszę wspomnieć o "drugiej stronie medalu": modele powstawały rok-dwa temu i mimo że obecna wersja 1.1 wnosi pewne poprawki, to trzeba pamiętać, że zostały one początkowo zbudowane jeszcze przed ukazaniem się najnowszej monografii samolotu, no i... Elias nie znał jeszcze wtedy Roli  8)  Np. był pewien bug z klapolotkami a'la pierwszy prototyp, bo ktoś "sprzedał" mu niepełne informacje... :570:

Gdy znów zabierzemy się za P.24, a planujemy zrobić jego drugi, rekordowy prototyp: PZL P.24/II "Super P-24" ("najszybszy i najsilniej uzbrojony myśliwiec roku 1934", ujeee, jesteśmy debest as olłejz  8)  ), to nowy model będzie uwzględniał już oryginalny profil aerodynamiczny prof. Bartla, oko cieszyć będzie jeszcze więcej detali, a i kokpit powstanie w nowszej technologii.

Miłego bujania w obłokach i niech LOPP będzie z Wami  :mrgreen:

PS: Pracuję już nad readme - PDF w wersji polskiej, cierpliwości... two more weeks :mrgreen:
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 09, 2005, 10:33:50 »
Jaby to powiedziec skads je znam ;)
czekamy na readme, bedzie cos nowego !
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Siara

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 09, 2005, 10:44:37 »
samoloty super-szkoda ze nie moge mojego trackira zmusic do dzialania w MFS2004-jakies pomysly?
znalazlem jakis programik na necie ktory mial temu zaradzic i g****. :lol:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 09, 2005, 13:44:48 »
Cytat: Siara
trackira zmusic do dzialania w MFS2004

inny temat ale odpowiem - musisz miec specjalny plik pod FS2004, zdezinstaluj stary do Tracka i podczas instalcji zaznasz opcje do obslugi Fsa, pliczek zostanie zapakowany i tam, zalezy tez jakie stery masz do tracka
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Siara

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 09, 2005, 23:32:50 »
dzieki-pokombinuje

« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 20, 2005, 13:01:37 »
A to mnie „Rola” urządził :x ! Poleciałem do Turcji żeby odkupić i sprowadzić P-24 do kraju.
Maszyna sprawna, zatankowana ustalam trasę a tu niespodzianka, nie ma GPS, mapy ktoś zwędził a na skrzydle napis „Rola tu był” :shock:. Co robić? :566: . Siedzę teraz w Istambule i kombinuję, co dalej? Trzeba chyba obrać kierunek na N i łapiąc rzeki jakoś dolecieć do tego „kraju nad Wisłą”?. Mam tylko obawy czy bez takiego wyposażenia Turcy zezwolą na start. Wieżę jednak w siłę $ i jakoś sobie poradzę :lol: .
Jak wrócę to polecę do Gdańska, niech Rolcia oddaje mapy i GPS :573: .

Havacilik Muzesi w Yesilikoy pod Istambułem SP1987 fot.A.Mierzejewski

Ps. A tak na poważnie, można latając P-24 uruchomić GPS lub przynajmniej mapę?

Dodano
Ps2. Sorki Rolciu mapy się znalazły były schowane pod fotelem :oops: (zdefiniowałem klawisz). Poszukam jeszcze GPS-u.
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 21, 2005, 20:36:27 »
Ja tak się od dawna już zastanawiam: czy ja polecę do Turcji, czy P.24 przyleci do mnie... różnie to w życiu bywa, czasami góra przychodzi do Mahometa.... :wink:
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"