Autor Wątek: Niespotykane i rzadkie zdjęcia wsp. samolotów wojskowych  (Przeczytany 357841 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
Odp: Niespotykane i rzadkie zdjęcia wsp. samolotów wojskowych
« Odpowiedź #810 dnia: Lutego 13, 2011, 08:54:25 »
Norbert a mozna wiedziec co to za samolot bo jakos mi do glowy nie przychodzi?
AIDC F-CK-1 Ching-Kuo
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Czesio

• Gość
« Odpowiedź #811 dnia: Lutego 17, 2011, 17:48:07 »
Niespotykane i rzadkie zdjęcia, czyli - Viper all the way :118:

Offline Hub

• *
« Odpowiedź #812 dnia: Lutego 17, 2011, 18:06:09 »
Faktycznie F-16 is a sexy beast  :021:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #813 dnia: Lutego 17, 2011, 18:38:07 »
Znalazłem w sieci szukając czegoś o F-14, może ktoś więcej powiedzieć o tym co mu się stało?
29 czerwca 1991 roku w czasie ćwiczeń na morzu chińskim zderzył się z drugim Tomcatem - NH201 (#161597) - jego załoga katapultowała się i wyszła ze zdarzenia bez szwanku, NH205 powrócił do Singapuru w stanie jak na zdjęciu, gdzie szczęśliwie wylądował. Maszyny nie przywrócono do służby.

Offline Norbertnaviedzony

• Trolle
  • *
  • Viper all the way :)
« Odpowiedź #814 dnia: Lutego 17, 2011, 19:27:15 »
Niespotykane i rzadkie zdjęcia, czyli - Viper all the way :118:
Mam lepsze! Fulcrum all the way :118: down!

ps. Czesio, sprawdź sobie w google termin 'tajemnica służbowa'   ;)

F-16 is a sexy beast - just the best looking fighter jet in existence - the most beautiful machine human being has ever built!

Czesio

• Gość
« Odpowiedź #815 dnia: Lutego 17, 2011, 20:08:31 »
ps. Czesio, sprawdź sobie w google termin 'tajemnica służbowa';)
Dokumenty lub materiały zawierające tajemnicę służbową mogą być oznaczone klauzulami: poufne i zastrzeżone w zależności od stopnia ważności tych informacji.
I dlatego naruszeń brak, bardziej chodzi o sexy beast w dzikich pozach - nie martw się dostaniesz chusteczkę na otarcie łez  :118:

« Odpowiedź #816 dnia: Lutego 17, 2011, 20:15:12 »
Rzekłbym w dzikich i wyuzdanych ;) Taka rozkraczona sexy beast to gwarancja nieprzespanej nocy ;>

« Odpowiedź #817 dnia: Lutego 17, 2011, 22:57:15 »
Dużo z tego MiG'a to nie zostalo. Mogę znać datę i przyczyny wypadku?

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #818 dnia: Lutego 17, 2011, 23:11:48 »
http://www.youtube.com/watch?v=p9Fp79GvQzc

edit: sorry pospieszylem sie, ten spod linku jest z 2005, ten o który pytasz z 2008.

During a low approach manuever the aircraft hit the ground at Kecskemét, slided through the main road near the airbase and burnt out

http://www.ejection-history.org.uk/Country-By-Country/Hungary.htm

F-16 is a sexy beast - just the best looking fighter jet in existence - the most beautiful machine human being has ever built!

Czesio

• Gość
« Odpowiedź #819 dnia: Lutego 17, 2011, 23:33:46 »
No proszę, historia kołem się toczy. Latające w Europie w czasach "Zimnej Wojny" F-16 były zaledwie celem dla MiGów-29 z WWS, teraz wracają do swej pierwotnej roli  :020: W sierpniu 2010 roku w bazie lotniczej Eglin przeprowadzono próby latającego celu QF-16 w zakresie autodestrukcji.

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #820 dnia: Lutego 18, 2011, 00:23:58 »
I pewnie sam Czesio zwarł styki od C4. Mam takie małe pytanko, skoro tak jej nie znosisz to po co jeszcze tam pracujesz? No weź no bądź w zgodzie sam ze sobą.

I tak na marginesie.. Żaden Viper nigdy nie spadł z ręki MiGa, za to spotkania 29-tki z F-16 niejednokrotnie kończyło się dezintegracją russkiej techniki, np.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #821 dnia: Lutego 18, 2011, 07:16:20 »
Bo Czesio jest obcym agentem, ale słabym i animozje uzewnętrznia  :118:

« Odpowiedź #822 dnia: Lutego 18, 2011, 08:55:26 »
Nie, jemu jest po prostu żal pilotów i codziennie rano z 13-tką w dłoni i wkrętarką poprawia co tam się odkręciło. To jest taka misja społeczna :)
W reportażu trzeba oddać nie tylko to, co widzisz, ale także to, co widzi ktoś inny. (..) Tego kogoś trzeba znaleźć i odpytać. Odwrotnie niż w działaniu korporacyjnym: w każdej firmie jest przynajmniej jeden człowiek, który wie, o co chodzi. Tego człowieka trzeba zidentyfikować i natychmiast wyp.....yć.       Krzysztof Mroziewicz

« Odpowiedź #823 dnia: Lutego 18, 2011, 09:03:59 »
(...)za to spotkania 29-tki z F-16 niejednokrotnie kończyło się dezintegracją russkiej techniki(...)

Rosyjskiej...

Sexy beast (c.d.):

Czesio

• Gość
« Odpowiedź #824 dnia: Lutego 18, 2011, 10:10:24 »
Mam takie małe pytanko, skoro tak jej nie znosisz to po co jeszcze tam pracujesz? No weź no bądź w zgodzie sam ze sobą
W jak ciężkim stanie musisz być, aby wyciągnąć wniosek, że nie znoszę? Lubię wszystkie maszyny latające, a zwłaszcza te na których pracuję. Ale nie przyznam się do tego co mi się w F-16 podoba :118: Za to fascynujące jest obserwowanie takich skrajnych zjawisk jak psychozy. Nie wiem czemu ten samolot powoduje takie zmiany u niektórych. Doznają silnych zakłóceń w postrzeganiu rzeczywistości, a procesy myślowe ulegają całkowitej dezintegracji uniemożliwiając tym samym wyciąganie logicznych wniosków. Aby zbadać zjawisko należało uruchomić aparat badawczy i wywołać falę zjawisk. Akcja i reakcja. Modulowanie obrazem i słowem. Przy czym przedstawiłem skądinąd ciekawe zdjęcia i zgodne z prawdą opisy*, choć z celowo użytym stylem, charakterystycznym dla...Panowie wszystko pod kontrolą Norbert wciąż żyje.
Sun nie musisz odwracać uwagi w ten sposób, zawsze podejrzewałem Ciebie o konszachty z Chuckiem Norrisem. Proszę Was tylko - nie zgrywajcie znowu internetu na dyskietkę bo nam dane z forum poginą  :102:

*Bo w okresie "Zimnej wojny" a więc do upadku ZSRR w 1991 roku, a nawet trochę później bo do czasów wprowadzenia AIM-120, uzbrojenie i osiągi F-16 używanych w lotnictwie państw europejskich nie pozwalały na podjęcie równorzędnej walki z MiG-29.