Autor Wątek: drobna uwaga nt umiesczania w postach info o wersji gry  (Przeczytany 2901 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
drobna uwaga nt umiesczania w postach info o wersji gry
« dnia: Września 01, 2005, 12:08:30 »
Witam,

Po miesiącu oddalenia od jakiegokolwiek komputera, odrabiam powoli zaległości w czytaniu Forum i jako nazwijmy to "wyemulowany początkujący" zauważyłem pewną niejasność, którą można wyeliminować. Weźmy na przykłąd temat dotyczący sposobów obrony przed rakietami. Uważam za wysoce przydatne byłoby podawanie:
1) wersji gry 1.00/1.02/1.1
2) wpływających na omawiany problem ustawień trudności, szczególnie położenia suwaka "szprytu rakiety" EASY-MEDIUM-HARD, bo z moich skromnych obserwacji wynika, że jest to bardzo istotny czynnik, jeśli idzie o skuteczność strzelania i manewrowania.

Zakładam oddzielny wątek, ponieważ sądzę, że dobrym zwyczajem byłoby zaczynać post pisząc przynajmniej wersję gry, zwróćcie Koledzy uwagę, że jak dojdą patche do 1.1 oraz w końcu update 1.2, to ktoś przeglądający archiwalne posty może być skonsternowany czy to co czyta odnosi się do jego wersji.

pozdrawiam,
qrdl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Września 01, 2005, 12:40:32 »
Pomysł szczytny zwłaszcza że w światku LO panuje małe zamieszanie z wersjami, proponuję w temacie na samym początku umieszczać  [1.02] lub [1.1] a w przyszłości [1.2] itp. Podobne rozwiązanie stosowane jest np. na forach o telefonii komórkowej tyle że tam sie wpisuje numer modelu aparatu.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Września 23, 2005, 17:02:46 »
A nie lepiej umieścić wpis o wersji gry na stałe w podpisie pod postem? I tak mało kto pamięta, żeby dokonywać wpisu na początku każdego postu...

kaa

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Września 24, 2005, 11:37:59 »
a ja mam inną propzycję. zróbmy tak jak u Konrafa jest - w profilu są odpowiednie rubryczki gdzie podaje się wersję gry. oprócz LO (1.02 i 1.1)można by dać też info o IL-2/FB/AEP/PF (wersje odpowiednio: 1.2, 1.22, 2.04, 4.01 lub 4.01m) i Falconie4 (tu by się musiał wypowiedzieć ktoś znający temat).

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Września 24, 2005, 12:03:38 »
Tylko że do tego trzeba by przerabiać forum :)

kaa

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Września 24, 2005, 12:09:00 »
pewien jesteś? na oko wygląda, że korzysta z tego samego skryptu. dodanie rubryczki w profilu trudno nazwać "przerabianiem forum".

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Września 24, 2005, 12:17:33 »
Nie do mnie to pytanie, ja tylko jestem programistą... a forum robi ktoś inny. :)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #7 dnia: Września 24, 2005, 12:31:51 »
Kaa, w tej chwili mamy już 4 symulatory, co daje 4 rubryczki, a kto powiedział, że na nich się zatrzymamy ? Co bedzie jak dojdziemy do 10 rubryczek i nasze dane osobowe zaczną byc wyższe niż posty, które piszemy ?  :wink:

kaa

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Września 24, 2005, 12:34:09 »
cztery? myślałem że trzy: iły, loczek i falke. poza tym do dziesięciu raczej prędko nie dojdziemy... po co się martwić na zapas?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #9 dnia: Września 24, 2005, 12:37:11 »
LockOn
il-2
FB/AEP/PF
Falcon4.0

z czasem dojdzie:

BOB
FighterOps (jaks się nie zmieści w dziale o falconie)
LockOn 2 (jakkolwiek bedzie się nazywał)
WoV
... itp. itd.

kaa

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Września 24, 2005, 12:39:40 »
iły mogą być w jedej - patrz wyżej. BOB razem z nimi może. LO2 z LO a FO z F4. proste. nie marudź bo mi tu dobrego pomysła sabotujesz kurde no.  :lol:

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Września 24, 2005, 13:10:30 »
Cytat: Sundowner
Co bedzie jak dojdziemy do 10 rubryczek i nasze dane osobowe zaczną byc wyższe niż posty, które piszemy ?

... się założy Czarne Teczki, przydadzą się za 4 lata ;)

[ Dodano: Sob 24 Wrz, 2005 13:12 ]
Nie chce mi się przewijać forum, którego strona w 1/2 objętości będzie zawierać Historię Choroby Pacjenta.

kaa

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Września 24, 2005, 13:33:53 »
ale zrzędzicie

źle jest?

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Września 24, 2005, 13:37:47 »
No dobra ... tylko ktoś to musi przerobić.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #14 dnia: Września 24, 2005, 13:40:27 »
Cytat: kaa
ale zrzędzicie
Obrazek
źle jest?
A teraz wpisz tak jak ja mam:
il-2/FB/AEP/PF: 1.2;4.01m;4.02beta04m
LO/FC: 1.02